Вгору

Сім разів відміряй: порівняння Samsung Galaxy S5 і HTC One M8

На початку весни, з невеликим розривом у часі компаніїSamsungіHTCпредставили увазі покупців свої нові флагмани:Samsung Galaxy S5іHTC One M8. В найближчий часмагазин iTMagзможе представити в своєму асортименті ці чудові новинки. Апарати вийшли цікавими, обидва смартфона отримали схожу начинку і характеристики - з цієї причини любителітопових пристроїв в 2014 роцізіткнулися з дійсно непростою проблемою вибору. Спробуємо розібратися у відмінностях, перевагах і недоліках цих двох апаратів.



Бачили очі, що купували: відміну екранів пристроїв

Для багатьох дисплей - найважливіша частина сучасного сенсорного телефону, вирішальна характеристика при покупці. З його допомогою ми читаємо, дивимося відео і практично повністю керований смартфоном. У цьому плані можна сказати, що інженериHTCіSamsungвідмінно постаралися ще в минулому поколінні флагманів. Для тих, хто тримав у рукахрахіM7практично нічого не змінилося. Екрани чудесні, збільшення роздільної здатності та інші зміни були б тільки маркетинговим ходом, на це виробники не пішли.


ВSamsung Galaxy S5трохи збільшили діагональ - з 5 до5,1 дюймів, Залишивши той жеFullHDРозширення(1080х1920). Як завжди, використовуєтьсяматрицяSuperAMOLEDз багатими можливостями настройки колірних режимів і економії енергії. Враження першокласні, багатьма тестами дисплеї пристроївSamsungвизнані кращими на ринку.



HTC One M8маєSuper LCD3екран,5-дюймову діагональі такожFullHD.Екран нічим не відрізняється від такого в минуломуHTC One,за винятком підтримки торкань стилусом.

Зустрічаємо по одягу: особливості апаратного дизайну

Дві компанії, з іменами яких міцно асоціюютьсяпрестижніAndroid-смартфони, Сповідують різне бачення того, як повинна виглядати «трубка» і як вона буде відчуватися в руці.Дизайн- це перше, з чим стикається потенційний покупець, побачивши модель на прилавку або на фотографії. Саме тутSamsung Galaxy S5іHTC One M8найбільшістотно відрізняються.


Samsung Galaxy S5виконаний в традиційних для продуктів цієї компанії формах. Виробник, який продає найбільшу кількість смартфонів по всьому світу, не схильний до експериментів з метою уникнення ризику - ми бачимо розвиток одних і тих же ліній і матеріалів не перший рік. В цьому роціSamsungдодали більше прямоугольности і академічностікорпусам своїх виробів, нічого не змінивши принципово.

Перше, що кидається в очі, якщо взяти апарат у руку - змінизадньої кришки. Попередній флагман Galaxy S4 мав дуже симпатичною пластиковою кришкою, виконаною в фактурі шкіри, пальці відчували цей матеріал дуже схожим на софт-тач пластик. Дуже стильне і по-справжньому оригінальне рішення.Galaxy S5отримав кришку з рівномірним точковим тисненням у вигляді квадратної сітки з кроком в кілька міліметрів і деяким блиском. Суб'єктивно, дуже спірне хід - апарат явно став виглядати дешевше, незважаючи на оригінальні відтінки, які підібрали дизайнериSamsung.




лицьова частинавиконана цілком гідно, радує око чорнотою, вузькими бічнимиполями і максимально зменшеній нижньої кнопкової панеллю. Лаконічна апаратна кнопка, написSamsung, Оченята камери і датчиків з динаміком - нагорі. Нічого зайвого, ніяких претензій.


традиційноблискучі торцеві поверхні- фірмова «фішка»Samsung.апаратдуже тонкий, менше 8 міліметрів. налівій боковинірозташована спарена кнопка гучності, направою- Кнопка увімкнення,верхній торецьнесе на собі гніздо для навушників івіконце ІК-порту. нанижньому- розташованіпортиUSBз щільною кришкою.В цілому, все дуже продумано і ергономічно.



HTC One M8продовжує дизайнерські задумки, втілені в попередньої моделі компанії, але все ж не виглядає калькоюOneз індексомМ7. Причина -суцільнометалевий нерозбірний корпус. Це головна особливість дизайну нової моделі,відразу кидається в очі. Повне відчуття солідного гаджета в руці, з розбірних деталей - тільки лотки дляSIM-карти і карти пам'яті.


останні апаратиHTCсерйозно відрізняються від всього, що є на ринкуAndroid-смартфонів в плані розташування елементів корпусу та управління. Основна відмінність -два великих стереодинаміки, Які розташувалисязверху і знизу передньої панелі.

Так,звукBoomSound- чистий, потужний і якісний, тутHTCмайстри, але багатьом може здатися громіздким таке рішення. Сюди ж слід додати і нижню рамку екрану:раніше там розташовувалися дві сенсорні кнопки, тепер - тільки логотип компанії.





Кнопки управління винесені на екран пристрою, Що краде частину екранного простору і візуально збільшує і без того велику нижню частину. Неможливо дотягнутися до кнопки включення нагорі тією ж рукою, яка тримає апарат. Любителям якомога меншої захаращення простору навколо екрану смартфона - такий дизайн явно не підійде, тут як раз постаралисяSamsung.

Кнопка виключення живленнявM8розташована з правого бокуверхнього торця,роз'ємиUSBі3,5мм для гарнітуризнаходяться внизу. Рішення по розташуванню аудіороз'єми нестандартне, але практичне - менше маніпуляцій з апаратом відбувається коли ви намагаєтеся покласти його в кишеню.справа- кнопка гучності,зліва- слоти для карт.


Навіки образ твій: фотокамери


Переходячи до апаратних відмінностейSamsung Galaxy S5іHTC One M8, Почнемо з самого істотного з них - засобам зйомкифото і відео.


Почнемо з малого - зфронтальної камери. Тут все просто:2MpуHTCі5MpуSamsung.За цим параметром перевага останнього очевидне, так як для фронтальної камери як засобу передачі відеопотоку - дозвіл має значення. До того ж, камери, що використовуютьсяSamsung, Є чи не найкращими на ринку.Обидві камери дають непогану картинку, але цифри відображають об'єктивнурізницю.


Окрема історія -камери основні. Камера кожного з апаратів відрізняється унікальними характеристиками, технологіями та режимами.




На бортуSamsung Galaxy S5- камера16Mpостаннього покоління. Вже друга лінійка флагманівSamsungрадує власників якісними імиттєво спрацьовуютькамерами, що досягнуто завдяки ретельній інтеграції роботи останніх з можливостями процесорів. Унікальні, нереальні для смартфонів фотографії, якісні алгоритми обробки і пост-обробки фото,якісна матриця.


У випадку зHTC One M8інженери пішли іншим шляхом розвитку. Дозвіл - всього лише4Мп. Саме так, і це визначає все інше. присутнійдруга камера - для збору даних про експозицію, фокусіі інших параметрах для зйомки і пост-обробки.Можнозмінити точку фокусування вже після зняття знімка. Весь комплекс називаєтьсяHTC Duo Camera.Режими роботи з фокусом і просунутий софт - значать багато і дозволяють добитися дивовижних кадрів. Але кричущу різницю в розмірі матриці і дозволі не компенсує. тут виграєSamsung, Неможливо навіть об'єктивне порівняння результатів зйомки, з огляду на різну роздільну здатність на максимальних параметрах.


Обидві камери наділені якісним програмним забезпеченням, для опису можливостей якого знадобилася б окрема стаття.Докамери досить якісні, власники смартфонів не будуть розчаровані, але апаратне перевага,на думку аналітиків все ж належитьSamsung.


Родзинки з булки: інші апаратні відмінності двох смартфонів


Якщо подивитися на цифри в описах характеристик обох представлених смартфонів - схожість дійсно кидається в очі. Той же процесор, відеоприскорювач, близькі розміри екрану і самого апарату. Не будемо описувати все детально - тут досить буде зведеної таблиці.




Вкрай раді повідомити вам, щоз 12 квітня 2014 рокуSamsung Galaxy S5іHTC One M8будуть доступні для покупкив інтернет-магазиніiTMag.Поспішайте оцінити і придбати новинки вінтернет і наших шоу-румах. Як завжди, все найкраще і нове - оперативно доступно нашим клієнтам!

підписка на розсилку

Підписатися