Наверх

ROG Ally X - новий портативний пристрій від Asus ROG

Asus готується до випуску наступника свого популярного геймерського фічерфона - ROG Ally X. Цей пристрій, який має базуватися на Windows, обіцяє вдосконалити геймінг на портативних пристроях та відповідати запитам спільноти.

ROG Ally X буде обладнаний тим же чіпсетом AMD Z1 Extreme і таким самим 7-дюймовим екраном зі змінним частотою оновлення 48-120 Гц, що й його попередник. Проте, він отримає помітне покращення часу автономної роботи завдяки значно більшій ємності акумулятора. Керівник відділу розробки продуктів Asus, Шон Єн, заявив, що новий пристрій матиме більше потужності в цьому плані, ніж його попередник.

Однак, компанія поки не розголошує конкретні технічні характеристики. Замість цього, Єн запитує, яку тривалість роботи від акумулятора я б хотів бачити у відновленій версії пристрою. Відповідно до нього, бажано подвоїти найгіршу тривалість роботи акумулятора до трьох годин, оскільки в поточних інтенсивних іграх ця цифра становить близько 1,5 години. "Вона не розчарує ваші найгірші очікування", - зазначив він.

Крім покращеної тривалості роботи акумулятора, ROG Ally X буде мати й інші зміни, відповідаючи пріоритетам спільноти. Планується розширити обсяг оперативної пам'яті до більш ніж 16 ГБ, щоб можна було виділяти більше пам'яті для відеокарти, не впливаючи на решту системи. Також передбачається розширений слот для SSD диску, щоб покупці могли легше знаходити та придбавати більші оновлення SSD ніж поточний. Проект також спрямований на покращення ремонтопридатності, змінивши модулі джойстиків, які стануть більш взаємозамінними та, можливо, оновлюваними.

Поки що не відомо, яку ціну матиме новий пристрій, однак компанія визнає, що вона буде вищою, ніж у попереднього покоління. Оригінальний ROG Ally 2023 року також буде продовжувати існувати та може бути доступний зі знижками.

РОG Ally X має вийти на ринок вже в другій половині року.

подписка на рассылку

Подписаться