Вгору

Захист комунікацій: Нові функції iOS 17 для блокування непристойного контенту

Нова функція iOS 17 може автоматично блокувати вхідні повідомлення та файли, які можуть містити непристойні зображення або конфіденційний контент.

Communication safety features on an iPhone

Остання версія iOS була анонсована на конференції WWDC 2023, і одна з функцій, яка, здається, пройшла мимо уваги, - це "Дозвіл на розмиття". За даними MacRumors, це дозволяє вам цензурувати зображення в додатках, таких як повідомлення, AirDrop, Телефон та інші сторонні додатки.

Ця функція за замовчуванням блокуватиме зображення з непристойним вмістом, але з'явиться кнопка "показати", якщо ви хочете переглянути зображення. Це частина системи Apple забезпечення комунікаційної безпеки, яка ставить своєю метою забезпечити безпеку дітей під час користування пристроями Apple.

Виявлення непристойних зображень буде відбуватися безпосередньо на пристрої, тому функція може працювати навіть у випадку відсутності підключення до Інтернету. Подібну функціональність було впроваджено в минулому році, але, здається, вона обмежувалася додатком повідомлень, за словами видання The Verge.

Підтримка цієї функції у сторонніх додатках, таких як веб-браузери, може бути важливою, щоб забезпечити, що діти, які самостійно користуються Інтернетом, не бачать непристойного вмісту. В поточній версії функції безпеки комунікації в додатку "Повідомлення" можна побачити деякі важливі аспекти роботи цієї функції в iOS 17.

Якщо це додаток для обміну повідомленнями, то власне рішення Apple містить контекстні спливаючі вікна, що повідомляють користувача, що він може "надіслати повідомлення дорослій людині", якщо він отримує небажані непристойні зображення, а також надаються додаткові способи отримання допомоги та надаються ресурси з безпеки. Але для того, щоб все це працювало поза екосистемою Apple, також потрібна повна підтримка сторонніми розробниками додатків, які надають подібні ресурси та контекстні спливаючі вікна, якщо користувач обирає опції безпеки комунікації на своєму пристрої.

Ми очікуємо, що iOS 17 вийде пізніше цього року, і разом з ним будуть розкриті більш детальні характеристики майбутніх функцій.

підписка на розсилку

Підписатися