Вгору

Всі чутки про iPhone 16

iPhone 15 існує всього кілька місяців, але вже йдуть чутки про наступне покоління смартфону від Apple, ймовірно, названого iPhone 16.

За останніми чутками здається, що нам може доведеться чекати на складний iPhone від Apple (якщо він взагалі з'явиться). Хоча практично кожен великий виробник телефонів - від Google до Oppo, OnePlus і Samsung - випустив свої власні гнучкі апарати, Apple залишається характерно мовчазною щодо того, чи з'явиться iPhone Flip або iPhone Fold.

Apple Event new iPhone 13

Замість цього йдуть чутки щодо функцій iPhone 16, які варто очікувати, від нового енергоефективного дисплею до більших екранів, кращих зум-об'єктивів і, можливо, не дивно, набору нових функцій, які працюють на базі штучного інтелекту.

Однак припускається, що iPhone 16 ще за вісім місяців і ніщо не буде підтверджено до події Apple iPhone восени. Однак ці чутки можуть дати нам уявлення про те, чого очікувати від наступного iPhone. І зараз ми не задихаємося через можливий складний iPhone.

Ось найбільш достовірні чутки про iPhone 16.

Можливо, моделі iPhone 16 Pro отримають більші екрани?

З 2020 року, коли були представлені 6,1-дюймовий iPhone 12 Pro і 6,7-дюймовий iPhone 12 Pro Max, Apple утримує два розміри екранів для моделей iPhone Pro. Однак за чутками, це може змінитися з моделями iPhone 16 Pro, які можуть отримати більші екрани.

Аналітик з дисплеїв Росс Янг вказав раніше цього року, що моделі iPhone 16 Pro матимуть більші екрани, розміщуючи їхні розміри на 6,3 дюйма для iPhone 16 Pro і 6,9 дюйма для iPhone 16 Pro Max. Ця чутка пізніше була підтверджена журналістом Bloomberg Марком Гурманом, який сказав, що моделі iPhone 16 Pro можуть збільшитися "на кілька десятки долей дюйма по діагоналі".

Вважається, що моделі iPhone 16 та iPhone 16 Plus залишаться з поточними розмірами екранів 6,1 і 6,7 дюйма відповідно. Якщо це збільшення розмірів точне, це буде ще один крок від Apple, щоб відрізнити свої моделі iPhone Pro від звичайних.

iPhone 15 розміри екранів

iPhone 15: 6,1 дюйма.
iPhone 15 Plus: 6,7 дюйма.
iPhone 15 Pro: 6,1 дюйма.
iPhone 15 Pro Max: 6,7 дюйма. 

Чутки про розміри екранів iPhone 16

iPhone 16: 6,1 дюйма.
iPhone 16 Plus: 6,7 дюйма.
iPhone 16 Pro: 6,3 дюйма.
iPhone 16 Pro Max: 6,9 дюйма.

iPhone 16 отримує більше фішок штучного інтелекту

Одним з найяскравіших плюсів серії Galaxy S24 від Samsung і лінійки Pixel 8 від Google були їхні розширені фішки штучного інтелекту, і не буде великим сюрпризом, якщо Apple підійде в тому ж напрямку. Згідно з розсилкою Power On від Гурмана, iOS 18 отримає технологію штучного інтелекту, яка "повинна покращити здатність Siri та додатка Messages обробляти питання та автодоповнювати речення".

iphone-15-prores-log-video-tutorial

Вересневий звіт говорить, що Apple планує використовувати великі мовні моделі, як важливу частину генеративного штучного інтелекту, щоб зробити Siri розумнішою. Зазначається, що ця функція має бути представлена в разі випуску оновлення програмного забезпечення iPhone в наступному році.

iPhone отримує більш ефективний дисплей?

Ще одна зміна, яка може потрапити на дисплеї iPhone 16, - це більша енергоефективність. За даними звіту TheElec, Samsung Display розробляє новий набір матеріалів, позначений як M14, спеціально для Apple. Згідно з звітом, ця нова технологія повинна з'явитися на iPhone, які вийдуть наступного року. M14 замінить технологію синього флуоресцентного світла, яка використовується зараз, технологією синього фосфоресцентного світла, створюючи ще ефективніший екран, ніж поточні моделі LTPO, які використовуються в моделях Pro, говорить звіт.

iPhone 16 отримує кращий зум?

Як iPhone 16 Pro, так і iPhone 16 Pro Max можуть отримати 5-кратні телеоб'єктивні об'єктиви наступного року. Згідно з аналітиком Apple Мінг Чі Куо, тетрапризматична лінза з'явиться у обох моделях Pro в наступному році, а не тільки в моделі Pro Max. Коли Apple випустила iPhone 15 Pro Max з його 5-кратним телеоб'єктивом, вона посилалася на більший корпус телефону як на причину того, чому у Pro Max він є, а в Pro - ні.

iPhone 15 Pro Max

Процесори iPhone 16: Чіп A18 для всіх моделей?

На відміну від останніх двох років, всі чотири моделі iPhone 16 отримають чіп нового покоління від Apple, який отримає брендування A18, за даними звіту MacRumors з посиланням на Джеффа Пу, виконавчого аналітика Haitong International Securities. У всіх чотирьох моделях буде чіп серії A18, причому моделі iPhone Pro отримають A18 Bionic Pro, а базові моделі отримають звичайний A18.

У iPhone 15 і 15 Plus зараз є чіп A16 Bionic, який дебютував на iPhone 14 Pro і 14 Pro Max 2022 року, тоді як iPhone 15 Pro і 15 Pro Max працюють на процесорі A17 Pro. Пу стверджує, що чіп A18 буде виготовлено за допомогою передового 3-нанометрового процесу TSMC.

iPhone 16: Час запуску та терміни випуску

Apple проводить свою щорічну подію iPhone майже щороку в вересні, тому ми б очікували, що графік залишиться незмінним для iPhone 16. Зазвичай нові iPhone випускаються невдовзі після цього, зазвичай в п'ятницю наступного тижня. Іноді Apple вводить різні дати випуску для конкретних моделей, особливо коли вводить новий дизайн чи розмір. Таким чином, можливо, лінійка iPhone 16 матиме більше одного терміну випуску.

Те, що ми знаємо наразі

Apple зазвичай проводить свої події у вівторок або середу. Подія iPhone 15 відбулася во вівторок, 7 вересня. Подія iPhone 14 відбулася в середу, 7 вересня. І подія iPhone 13 відбулася во вівторок, 14 вересня.

Звичайно, нові iPhone випускаються через тиждень і пів після анонсів Apple.

Загалом нові iPhone випускаються в п'ятницю, приблизно в третьому тижні вересня. Для iPhone 13 попередні замовлення почалися 17 вересня, а телефони почали продаватися 24 вересня.

підписка на розсилку

Підписатися