Вгору

Samsung Galaxy Z Flip5: ідеальне втілення сучасного згортного телефону

Щороку - новий шанс для Samsung довести свою кмітливість на відносно новому ринку згортних смартфонів. Останнім додатком до арсеналу Samsung став Galaxy Z Flip 5, ідеальне втілення сучасного згортного телефону.

Незважаючи на те, що Galaxy Z Fold 5 є більшим і більш розвинутим, 2023 рік, ймовірно, став роком Samsung Galaxy Z Flip 5, оскільки, загалом, він є цікавішим телефоном. Давайте поглибимось і подивимось, що робить цей новий згортний телефон таким важливим сучасним технологічним рішенням.

Galaxy Z Flip official

Дизайн

Galaxy Z Flip 5 зберігає знайомий зовнішній вигляд, але отримує кілька захоплюючих змін. Поєднуючи раму з алюмінію Armor і скло Gorilla Glass Victus 2, Galaxy Z Flip 5 майже має ті ж самі розміри, що і Galaxy Z Flip 4, але одне, що відразу ж привертає увагу - це набагато більший кришталевий дисплей.

Екран вигнутої форми зовнішнього дисплея (Flex Window) має розмір 3,4 дюйма і максимізує використання простору спереду Galaxy Z Flip 5, відкриваючи цілий ряд додаткових функцій, які не пропонував попередній Galaxy Z Flip. Він плавно проходить біля масиву задньої камери, яка тепер розташована горизонтально, і створює новий сміливий вигляд, що вирізняє Galaxy Z Flip 5. Хоча Cover Screen - це просто дисплей з частотою оновлення 60 Гц, він підтримує режим високої яскравості, здатний досягати до 1600 ніт в правильних умовах освітлення.

Щодо кольорів, Galaxy Z Flip 5 буде доступний в кольорах м'яти, графіт, крему і лаванди. Звичайно, деякі з кольорів будуть ексклюзивними для Samsung.com: сірий, синій, зелений і жовтий.

При відкритті Galaxy Z Flip 5 ви побачите 6,7-дюймовий FHD+ Dynamic AMOLED 2X внутрішній дисплей. Він має змінну частоту оновлення від 1 до 120 Гц, що означає, що взаємодія з контентом буде надзвичайно плавною і приноситиме задоволення в залежності від вмісту на екрані.

Переходячи до ще одного важливого аспекту дизайну нового телефону - це поліпшений шарнір, який нарешті усуває щілину між панелями телефону у згорнутому стані. Шарнір Flex тепер також має міцну подвійну структуру, яка, як повідомляється, краще впорається з ударами.

Проте, зморщення на екрані все ще присутнє на Galaxy Z Flip 5. Щоправда, ви помітите зморщення, коли будете користуватися телефоном, але, як і з більшістю пристроїв із згинами, ви швидко звикнете до цього.

Як і його попередники, Galaxy Z Flip 5 має рейтинг IPX8. Це означає, що ви можете не хвилюватися, якщо телефон потрапить у прісну воду на глибину до 1,5 метра протягом 30 хвилин. Тим не менше, я б не рекомендував цього робити, якщо є можливість уникнути цього.

Galaxy Z Flip 5 external display - Galaxy Z Flip 5 is official: Slow but steady evolution

Функції

Зовнішній Flex Window Galaxy Z Flip 5 покаже вам набагато більші віджети, ніж Galaxy Z Flip 4, що дозволить вам глибше взаємодіяти з повідомленнями та вашим особистим контентом, перевіряти погоду, управляти відтворенням музики та багато чого іншого.

По-перше, доступні будуть тринадцять стандартних віджетів, але список сторонніх віджетів досі доволі скромний. Цікавий спосіб побачити всі свої віджети - стиснути зовнішній дисплей, і ви побачите всі ваші віджети одночасно.

Режим Flex повертається. З його допомогою ви можете використовувати одночасно верхню і нижню частини екрана, коли залишите шарнір наполовину відкритим. Наприклад, при перегляді відео режим Flex перемістить елементи керування медіа на нижній екран, тоді як відео відтворюватиметься на верхній частині екрана для безперебійного перегляду.

Ви також зможете відповідати на повідомлення завдяки повноцінній клавіатурі QWERTY, яка з'явиться на зовнішньому дисплеї. Ви зможете робити покупки за допомогою Samsung Wallet та отримувати доступ до своїх посвідчень, цифрових ключів, карток учасників і інших пропусків.

Galaxy Z Flip 5 поставляється з Android 13 і власним One UI 5.1.1 від Samsung з усіма покращеннями стандартного Android, які ми полюбили і очікуємо. Телефон отримає чотири основні версії Android і п'ять років підтримки безпеки.

Galaxy Z Flip 5 no-gap design - Galaxy Z Flip 5 is official: Slow but steady evolution

Апаратна частина і характеристики

Завдяки процесору Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy, Galaxy Z Flip 5 майже має ті ж апаратні характеристики, що і флагманська серія Galaxy S23. Samsung оснастила пристрій 8 ГБ швидкої пам'яті LPDDR5X і зробить його доступним з 256 ГБ або 512 ГБ вбудованої пам'яті UFS4.0. Це фактично 50% збільшення порівняно з минулим роком Galaxy Z Flip 4, який починався з 128 ГБ пам'яті.

Що стосується акумулятора, в Galaxy Z Flip 5 знаходиться акумулятор ємністю 3700 мАг, що є такою самою ємністю, яку мав Galaxy Z Flip 4. Швидкість зарядки також не покращилася: Galaxy Z Flip 5 підтримує швидкість зарядки до 25 Вт, і ви отримаєте 50% заряду за 30 хвилин, швидке бездротове заряджання на 15 Вт та оборотне бездротове заряджання.

Що стосується камери, нічого особливо не змінилося за апаратною частиною, але Samsung додав деякі програмні функції, щоб зробити все цікавіше. З підтримкою цифрового збільшення до 10X, покращеними можливостями при слабкому освітленні та режимом FlexCam, Galaxy Z Flip 5 дійсно не робить акцент на камері.

The Galaxy Z Flip 5’s cover display offers extended functionality - Galaxy Z Flip 5 is official: Slow but steady evolution

Ціна та дата випуску

Galaxy Z Flip 5 буде коштувати від 999,99 доларів за версію з 256 ГБ пам'яті, що є тією ж ціною, що і Galaxy Z Flip 4, але ви отримуєте подвійний об'єм пам'яті! Крім того, версія телефону з 512 ГБ пам'яті буде коштувати від 1119,99 доларів. Galaxy Z Flip 5 з'явиться на ринку 11 серпня.

підписка на розсилку

Підписатися