Вгору

ASUS та Lenovo готують висококласні ноутбуки для Raptor Lake Refresh

Згідно із інформацією, знайденою на веб-сайті PugetBench, компанія ASUS готується представити оновлену версію свого преміального ігрового ноутбука, який отримає новий процесор Intel з серії Raptor Lake Refresh. Asus ROG Strix Scar 16 оснащений вражаючими характеристиками, включаючи 1600p дисплей з частотою оновлення 240 Гц, 32 ГБ оперативної пам'яті DDR5 та, що особливо вражає, відеокартою RTX 4090.


Новий ноутбук буде працювати на процесорі Core i9-14900HX, який належить до майбутньої серії Intel Raptor Lake Refresh. Цікаво, що номер моделі ноутбука не змінився, що свідчить про те, що нова версія збереже ту ж саму конструкцію, що і попередня модель. Це означає, що як Core i9-13980HX, так і 14900HX пропонують схожі характеристики та подібну продуктивність і теплові характеристики.

На жаль, остаточні характеристики цього оновлення ноутбука ще не були підтверджені. Однак існує велика ймовірність того, що він буде оснащений 24 ядрами, включаючи 8 P-ядер і 16 E-ядер. Зокрема, очікується, що турбочастота перевищить 5,6 ГГц, що відповідає характеристикам попереднього флагманського процесора, i9-13980HX, який також використовується в системах Scar 16. Важливо відзначити, що ноутбуки ROG Scar отримають збільшене TDP з 55 Вт до 65 Вт.

Наразі здається, що нові ігрові ноутбуки від Intel можуть бути представлені в будь-який момент, оскільки вони вже зареєстровані деякими роздрібними продавцями. Додатково не вказано, чи планує Intel оновлення в серії RTX 40 SUPER для ноутбуків, тому можливо, немає причин чекати на випуск від NVIDIA. Інформація щодо можливих 55-ватних процесорів "HX" ще не підтверджена, і ми чекаємо на подальші деталі.


підписка на розсилку

Підписатися