Вгору

Acemagic X1: Двухекранний ноутбук, який ви дійсно захочете використовувати

Мрія про справжній двоекранний ноутбук для підвищення продуктивності нарешті може бути досягнута одним з найменш очікуваних гравців на ринку. Acemagic, відносно невелика китайська компанія, відома своїми міні-ПК, випускає X1 (раніше відомий як Z1A), ноутбук на базі Intel з двома 14-дюймовими екранами з роздільною здатністю 1080p. 


На відміну від будь-яких інших двоекранних ноутбуків, які я бачив у своїй кар'єрі, другий екран X1 рівний першому, і він розгортається вліво, щоб бути на одному рівні з основним дисплеєм. Крім того, він має вбудовану фізичну клавіатуру. Вам не потрібно використовувати другий екран як віртуальну клавіатуру або підключати Bluetooth-клавіатуру зверху, як у Yoga Book 9i.

X1 оснащений міцним металевим шарніром, розрахованим на 300 000 циклів використання, який утримує "екран B" на місці. Коли ви відкриваєте ноутбук, екран B складений на екран A, але його задня частина звернена до вас. Тож, щоб побачити основний екран, потрібно розгорнути другий екран.

Під час використання ноутбука ви можете тримати екран B зліва від кришки або повертати його назад на 180 градусів, щоб він замкнувся на задній частині екрану A. Згинання шарніра відчувається природно, і, коли екран B зігнутий на 180 градусів, він здається повністю зафіксованим (ймовірно, магнітом). З екраном B позаду екрану A ви можете показувати презентацію людині, яка сидить навпроти, або вимикати екран B і використовувати X1 як ноутбук з одним екраном.

Увімкнення та вимкнення екранів здійснюється легко завдяки фізичним кнопкам, які розташовані над рядом функціональних клавіш. Одна кнопка вмикає або вимикає екран B, інша – екран A, третя кнопка робить екран B розширеним робочим столом, а четверта – показує одне й те саме на обох моніторах.

Досвід користування двома моніторами в Acemagic X1 справді перевершує все, що було раніше. Asus використовувала невеликі другі екрани на тачпаді або над клавіатурою, але вони найкраще підходять для палітр або панелей керування. Lenovo проводила багато експериментів з другим екраном, від дисплея на 7 дюймів, що висувається зі слоту в кришці на 17-дюймовій серії ThinkPad W, до 8-дюймового екрана на місці цифрового блока в ThinkBook, а також випуск Yoga 9i, який має два екрани без вбудованої клавіатури. Acer також багато років тому випустила ноутбук Iconia з двома сенсорними екранами.

Порівняно з іншими ноутбуками, пропозиція Acemagic справді інноваційна. Але не без компромісів. Представник Acemagic повідомив, що при ввімкнених обох екранах очікується лише чотири години роботи від батареї.

Також, це не найпотужніший чи найкрасивіший 14-дюймовий ноутбук. Acemagic заявила, що коли продукт вийде на ринок цього літа, він буде оснащений одним із процесорів Intel 13-го покоління. Однак прототип на стенді Acemagic мав процесор лише 12-го покоління; це два покоління позаду процесорів Intel "Meteor Lake" і три покоління позаду "Lunar Lake", які з'являться на ноутбуках вже за кілька місяців.

Екрани досить пристойні, але вони не особливо яскраві чи барвисті. Клавіатура відчувається досить зручною, але навряд чи зможе замінити враження від набору тексту на ThinkPad. Тачпад здавався непоганим, але не особливо великим. Також весь ноутбук виглядає досить непримітно в своєму сірому кольорі.

З вагою 3,96 фунтів (1,8 кг) Acemagic X1 досить важкий у порівнянні з більшістю 14-дюймових ноутбуків для продуктивності, але вага другого екрану має свою ціну. Він також не дуже тонкий чи компактний з розмірами 12,6 x 8,7 x 0,82 дюйма (322 x 222 x 21 мм).

До того ж, X1 походить від Acemagic, невідомого бренду в світі ноутбуків. Чи отримаєте ви відмінну підтримку або чи буде ваш ноутбук в чудовому стані через рік після покупки, є питанням, на яке важче відповісти, ніж у випадку з відомими брендами, такими як HP, Dell або Lenovo.

Acemagic також потрапила в заголовки новин у лютому, коли виявилося, що її міні-ПК Acemagic AD08 поставлявся з попередньо встановленим шкідливим програмним забезпеченням. Компанія заявила, що це була помилка, і працювала над вирішенням проблеми в майбутніх партіях.

Отже, тут є певні суттєві компроміси, але також велика інновація в дизайні. X1 надійде у продаж цього літа за невідомою ціною, спочатку з’явившись на веб-сайті Acemagic. Якщо компроміси вас не приваблюють, ви завжди можете придбати один із найкращих портативних моніторів, але він не буде вбудованим.

підписка на розсилку

Підписатися