Наверх

Lenovo представляє перші ноутбуки Yoga та ThinkPad з процесорами Snapdragon

Microsoft і Qualcomm активно просувають ідею використання Arm-процесорів у Windows-пристроях, і Lenovo приєднується до цієї ініціативи, представляючи нові моделі в своїх споживчих та бізнесових лінійках. Йдеться про моделі Yoga Slim 7x та ThinkPad T14s Gen 6.

ThinkPad T16s gen 6 laptop

Lenovo ThinkPad T14s Gen 6

Розпочнемо з ThinkPad, адже ця серія є незамінною для бізнес-користувачів і тих, хто цінує відмінні клавіатури та фірмовий Trackpoint (червону клавішу-мишу). Модель T14s Gen 6 зберігає традиційний дизайн, знайомий шанувальникам Lenovo, але під капотом приховує суттєві зміни.

Ноутбук оснащений 12-ядерним процесором Snapdragon X Elite, який включає інтегровану графіку Adreno та нейронний процесор (NPU) з продуктивністю до 45 трильйонів операцій за секунду. Оперативна пам'ять може досягати 64 ГБ DDR5, а сховище – до 1 ТБ PCIe 4.0. Приємно, що користувачі можуть самостійно замінити накопичувач, хоча оперативна пам'ять не піддається модернізації.

ThinkPad T14s Gen 6 має багатий набір портів: два USB-C, два USB-A, HDMI 2.1 і аудіороз'єм. Дисплей представлений у кількох варіантах: 14-дюймовий IPS з роздільною здатністю 1920×1200 пікселів, доступний як у стандартному, так і в сенсорному виконанні, а також преміум-опція OLED з роздільною здатністю 2880×1800 пікселів (2.8K). Серед інших важливих апаратних особливостей – фізична шторка для веб-камери, інфрачервоні сенсори для входу в систему через Windows Hello, сканер відбитків пальців на кнопці живлення та подвійні мікрофони. Ноутбук надзвичайно тонкий і легкий, товщина складає 16,9 мм, а вага – 1,24 кг.

Lenovo Yoga Slim 7x laptop

Lenovo Yoga Slim 7x

З іншого боку, Lenovo представляє Yoga Slim 7x 14 Gen 9 для споживачів. Цей ноутбук ще тонший (13 мм) та елегантніший, хоча трохи важчий (1,28 кг). Він також використовує процесор Snapdragon X Elite та може мати до 1 ТБ пам'яті Gen 4, проте максимальний обсяг оперативної пам'яті обмежений до 32 ГБ DDR5.

Yoga Slim 7x має 14,5-дюймовий OLED дисплей з роздільною здатністю 2944×1840 пікселів, яскравістю 1000 ніт і частотою оновлення 90 Гц. Дисплей підтримує сенсорне управління, що робить його привабливим для користувачів, які цінують високу якість зображення. Ноутбук також оснащений фізичною шторкою для веб-камери та інфрачервоними сенсорами, але використовує стандартну 1080p камеру. Незвично, що Yoga має чотири мікрофони, що забезпечує відмінну якість звуку.

Завдяки своїй тонкості, ноутбук оснащений лише портами USB-C (два зліва і один справа), які підтримують живлення, відео та передачу даних зі швидкістю до 40 Гбіт/с. Вбудований акумулятор має ємність 70 ват-годин. Yoga Slim 7x доступний у кольорі Cosmic Blue.

Доступність і ціни

Обидва ноутбуки з'являться у продажу в червні. ThinkPad T14s Gen 6 буде доступний за стартовою ціною $1699, а Yoga Slim 7x коштуватиме від $1199.

подписка на рассылку

Подписаться