Вгору

Розумні годинник Asus ZenWatch



Дизайн

Першим що розумієш, взявши в руки розумні годинник ZenWatch, це відмінний сучасний дизайн. В даному напрямку компанія доклала багато зусиль, і гаджет на вигляд цілком пристойний. Корпус ZenWatch досить тонкий і має прямокутну форму з округленими кутами. Дисплей покритий стійкого до подряпин скла Gorilla Glass 3. Годинник зроблений так, що на перший погляд і в голову не прийде те, що це не прості годинник, а напхані електронікою передові технології на вашій руці. Чого не скажеш про інших брендах, де відразу видно що це електронний гаджет. Задня панель має роз'єм для зарядного пристрою, і кнопку, яка викликає меню налаштувань, або закриває завислі застосування, якщо такі звичайно будуть.


ремінець

Застібка досить практична і зручна. Завдяки їй можна з легкістю підігнати розмір під руку користувача, а так же моментально одягнути або зняти годинник.
Ремінець в свою чергу виконаний з високоякісної натуральної шкіри, і виглядає досить шикарно. Але якщо вам він припаде до смаку, то ви з легкістю можете замінити його на будь-який інший розрахований для звичайних годин т.к розмір його 22 мм, а цей розмір широко застосовується в звичайних годинах.


комплект

Asus ZenWatch йдуть з комплектом складається з кабелю USB, мережевого адаптера, док-станції, інструкції і гарантійного талона.
Док-станція призначена для зарядки розумних годин, в неї поміщається гаджет, і тим самим йде коннект харчування до ваших годинах. Все досить продумано, і зручно.


дисплей

Asus ZenWatch несуть в собі AMOLED-дисплей 1,63 дюйма з роздільною здатністю 320х320 пікселів, що відповідає 278 пікселям на дюйм, і великим кутом огляду. Колірна гамма без спотворень, і дуже приємна оку. Дисплей з олеофобним і покриттям. Є мультитач, і завдяки цьому можна використовувати пинч-зум в будь-якому додатку. Сам дисплей обрамлений красивою рамкою, і вбудовані циферблати досить м'яко зливаються з нею в один тон. Виходить досить гармонійне поєднання.



начинка

Годинник має потужний процесор Qualcomm Snapdragon 400 з тактовою частотою 1.2 ГГц і ОС Android Wear. Для плавної роботи виробник встановив 512 МБ оперативної і 4 ГБ eMMC Flash внутрішнього накопичувача. Сполучення з телефоном або планшетом здійснюється завдяки Bluetooth 4.0. Природно, в наявності мікрофон, а ось динаміка немає, так що розмовляти по цьому годиннику не можна. Батарейка має ємність 369 мАг, що дає годинах мобільність одного дня використання при щільній навантаженні.


Навігація

Принцип роботи такий: ви вимовляєте потрібний вам адресу перед мікрофоном вашого смартфона, після цього смартфон запускає навігацію (Google Maps), а на екрані годин відображається карта і маршрут. За великим рахунком годинник в даному випадку виступають в ролі дисплея. Особливості навігації виражені в декількох фішках, наприклад, коли ви звертаєте не туди, ZenWatch тут же починають вібрувати, залучаючи вашу увагу, другий фішкою є можливість перемикання дисплея годин в чорно-білий режим, і тим самим заощаджує витрати батареї.
Так само є вкладка, яка відображає час прибуття, а також інша статистична інформація. Є функція вибору пересування, пішки, велосипед або автомобіль.


додатки

Asus випустила окремий додаток Zen Watch Manager спеціально для власної продукції. Воно, в основному, дублює функції Android Wear, але до того ж має досить велику кількість корисних посилань на додатки для годин, багато з яких теж були написані програмістами Asus.
Ще в Google Play повно різних додатків і додаткових циферблатів, а також агрегаторів контенту на зразок Top WEAR APPS. Значна частина програм стосується різного роду заміток, фітнесу або геолокаційні сервісів - того, що найбільш вдало вписується в форм-фактор годин.



резюме

В цілому можна сміливо заявити, що Asus ZenWatch це дуже цікавий гаджет, з хорошими можливостями, щільною начинкою і красивим дизайнерським рішенням. Думаю що даний гаджет зможе конкурувати навіть з тими брендами, у який історія випусків розумних годин має тривалий час. На ринку завжди не вистачає чогось нового, і тут Asus ZenWatch можуть виступити як перші розумні годинник, які складно відрізнити по виду від звичайних годин, що дозволить носити їх під різний стиль.

підписка на розсилку

Підписатися