Вгору

Порівняння Samsung Galaxy S9 (S9+) і Galaxy S8 (S8+)

компаніяSamsungпредставила дев'яте покоління своїх флагманських смартфонів25 лютого. Як і в минулому році, було випущено 2 моделі -Samsung Galaxy S9іSamsung Galaxy S9 +, Що розрізняються діагоналлю екрана, пристроєм камери і поруч менш помітних деталей. Дизайн новинок є розвиток зовнішнього вигляду і характеристик попередників без радикальних відмінностей. Більшість змін апаратної і програмної частини приховано «під капотом».


Загальні риси Galaxy S 8 і 9 серій

З першого погляду важко розрізнитиGalaxy S8іGalaxy S9. Дизайн вийшов вдалим, сподобався більшості - вSamsungвирішили не вносити в нього кардинальних змін, відшліфувавши до досконалості. Найзначнішою переробці піддалася тильна сторона. У минулій серії найбільше нарікань викликавсенсор відбитка пальця, Розташований збоку від камери. Конструктори врахували незручність і перенесли сенсорпід камеру. Подвійна камера Galaxy S9 + розташувалася вертикально, по центру верхньої половини задньої стінки.

Зберігаючи округлені кути, розмір і якість екрану (SuperAMOLED, 5.8 "2960x1440точок у S9,6.2 "2960x1440точок у S9 +) смартфони стали трохи більш незграбними. Розміри приблизно збігаються, але використовувати чохли від «вісімок» не вийде. Вага практично не змінився, так як не змінилася ємність найважчою частини - акумуляторів (3000 мАгу звичайній моделі,3500 мАу плюсовій).

Доступні 4 забарвлення, кольору такі ж - чорний, сріблястий, блакитний і бузковий, але виглядають вони зовсім по-іншому. Передня сторона смартфонів і зовсім не відрізняється, лише вічко сенсора розпізнавання особи став непомітний під час роботи.


Переваги Samsung Galaxy S9 і S9 +

При такому схожості виникає питання - навіщо ж купуватиGalaxy S9? Відповідь на нього криється в порівнянні апаратних характеристик і роботи програмної оболонки. Інженери і програмісти Samsung виконали велику роботу. Це не простий рекламний слоган, а конкретні і дуже помітні поліпшення по всіх фронтах.

стереодинаміки

Дев'яте покоління Samsung Galaxy S звучить набагато краще. Тепер динаміків два, виробляє їх брендAKG, Що належить Samsung. Вони видають більш гучне і чітке звучання, стереоефект помітний. Позитивні відмінності чутні під час відтворення музики або використання гучного зв'язку.


оптимізація енергоспоживання

За рахунок нового чіпсетаSamsung Exynos 9810 Octa(4х2.35 ГГц + 4х1.9 ГГц) і програмної оболонки на операційній системі Android 8.0 вдалося згладити проблемні моменти витрачання акумулятора. Апарат витрачає менше енергії в сценаріях, раніше давали істотну просідання заряду. Оптимізація торкнулася і роботи модему, менше витрачає енергію в режимах Wi-Fi і LTE.

бездротові з'єднання

У дев'ятих Galaxy з'явивсяBluetooth 5.0. За допомогою нового протоколу можна виводити звук на два різних акустичних пристрою - дві пари навушників, навушники і колонки. Причому робити це можна їх двох різних додатків. Такий ступінь свободи відкриває безліч сценаріїв використання одного апарату відразу двома людьми. також покращеноWi-Fiі з'явилися нові алгоритми його роботи. Наприклад, телефон може автоматично включати і вимикати Wi-Fi по в залежності від місця розташування.

Розпізнавання по сітківці і Сканія особи

Так, в нових смартфонах дві ці функції вперше доступні одночасно. Ідентифікація та розблокування працюють і в темряві, але з деякою затримкою - на світлі ж спрацьовують досить швидко. Занадто близько підносити телефон до лиця при цьому не потрібно.

Повністю змінена камера

Модуль тилової камери вSamsung Galaxy S9іS9 +був замінений абсолютно новим. У якості єдиної камерисяі основного об'єктиваS9 +служить модуль12 МПз оптичною стабілізацією. У старшої моделі вперше на ринку застосованазмінна діафрагма. Зазор може приймати значенняf / 1.5абоf / 2.4. КамераGalaxy S9 +оснащена другим модулем, який відповідає за оптичний зум і ефекти. Значно зросла якість і розбірливість знімків, зроблених в темних місцях.

Ще одна особливість - наявність у камери власної пам'яті. Вона дозволяє записуватисуперповільного відео. доступна частотадо 960 кадрів в секунду. Інтелектуальний визначник руху сам включить і вимкне заданий режим в позначеному поле екрану. У момент руху зйомка з нормальною швидкістю сповільнюється сама. Ролики зняті таким чином, можна закільцювати, відтворити навпаки і додати до них музики.

Програмна частина камери перероблена, в використанні більше нагадує таке ж додаток в iPhone. Режими змінюються гортання, елементи управління розташовані на екрані більш зручно для натискання. У відповідь на анімоджі в iPhone X вSamsungстворилиAR-емодзі. Це анімована аватарка, створювана за мотивами вашої фотографії. Її можна прикрасити різними елементами і створити безліч гифок, що відображають емоції.

продажіSamsung Galaxy S9іS9 +стартують в середині березня. Інтернет магазин портативної електронікиiTMagпредставить їх своїм клієнтам відразу ж після початку продажів в Україні. Слідкуйте за новинами та нашим каталогом товарів.

підписка на розсилку

Підписатися