Вгору

Samsung Galaxy S10e - огляд відмінностей і переваг

Компанія Samsung вперше ввела третю, компактну модель в традиційну лінійку флагманів різного розміру. Раніше на подібний крок пішла Apple з iPhone Xr і Sony з флагманами з маркуванням Compact в назві. Це були помірно успішні моделі, втім, кілька розчарували виробників з продажу. Смартфон ж Samsung Galaxy S10e, завдяки точному позиціонуванню і продуманим конструктивним відмінностям покликаний уникнути помилок колег по класу і ідеально вписується в модельний ряд.

Відмінності від Galaxy S10 по функціональності і дизайну

З першого погляду різниця Galaxy S10e в зовнішньому вигляді зі старшими флагманами кидається в очі - смартфон виглядає іншим. Але, якщо розібратися, ця різниця не така велика: виділяються елементи розташовані приблизно так само, а весь корпус, як спереду, так і ззаду покритий склом Corning Gorilla Glass 6. Кольорове оформлення перлового, смарагдового, чорного або жовтого кольорів грає відблисками і відтінками, завдяки чому апарат не виглядає дешевим.

Дизайн передньої панелі в цілому такий же - вузькі рамки і вічко камери, вбудований в екран, без з'єднання з верхнім полем. Діагональ екрану зменшена до 5.8 ", різниця незначна, але відразу дає змогу встановити клас компактних, враховуючи тонкий корпус і рамки. У той же час її досить, щоб віконце дисплея не здавалося тісним на тлі інших сучасних телефонів. Це все той же динамічний AMOLED, дозвіл у нього не Quad HD +, а Full HD +, але через менших розмірів можна сказати, що дисплей ніяк не програє за якістю Galaxy S10.


Компонування Samsung Galaxy S10e має ряд відмінностей, які можуть здатися обмеженнями, але на ділі розраховані на невелику і важливу частку клієнтів, яких не влаштовують останні нововведення Samsumg. Так, екран не містить датчика відбитків - він винесений на бічну кнопку. З одного боку, це менш сучасне рішення, з іншого - багатьом просто так більше подобається, вони вважають це перевагою. Інша особливість екрану - він не зігнутий. Ця фіча флагманів користується великою популярністю, але є й ті, хто волів би смартфон з традиційним плоским дисплеєм.

Позиціонування Samsung Galaxy S10e на ринку


Найважливіше питання - для кого? Смартфон Galaxy S10e - для любителів молодіжного і просто менш суворого стилю, більш яскравих і мініатюрних речей. Наскільки велика його аудиторія? У компанії Apple порахували її надзвичайно великий і помилилися з продажами. Samsung не настільки оптимістична і розраховує не більше, ніж на 20% аудиторії флагманів. Не очікується дефіциту або надлишку смартфонів.


Прямим конкурентом Samsung Galaxy S10e є запущений раніше iPhone Xr. Але розміри і схожа ергономіка говорять і про конкуренцію з iPhone X. Користувачі і оглядачі відзначають, що телефони лежать в руці і відчуваються один в один. Інший конкурент, Sony, самоусунулися з класу компактних флагманів, прийнявши рішення розвивати обидві лінійку.


До переваг Galaxy S10e також відноситься солідна водонепроникність IP68, наявність вільної для призначення будь-якої функції бічної кнопки Bixby, спочатку призначеної для фірмового асистента. У порівнянні з попереднім поколінням флагманів і апаратами інших виробників вдалося домогтися більшої глибини, гучності і чіткості звучання стереодинамиков. З огляду на практично не відрізняється від старших версій апаратну комплектацію і подібне якість знімків камери за трохи меншу ціну - смартфон вийшов цікавим і до нього варто придивитися.

підписка на розсилку

Підписатися