Вгору

Найцікавіше в Apple iPhone X

Новини та статті про вихід новинок зазвичай складаються з перерахування характеристик пристроїв і порівнянь їх з попередніми поколіннями або конкурентами. Спробуємо загострити увагу на дійсно унікальні особливостідесятого iPhone(Так, він називається саме так - на презентації назва вимовляли як «айфон тен», а не «айфон екс»).


Дизайн iPhone X

Смартфон радикально відрізняється зовнішнім виглядом як від усіх попередніх поколінь iPhone, так і від актуальних рішень конкурентів. Нова зовнішність може подобатися або спантеличувати, але схожого точно немає ні у кого. Якщо конкретизувати відмінності, можна сказати про відсутність нижнього поля і виступі датчиків з камерою зверху (конкуренти вважають за краще нижню компоновку), ставка на класичну округлість торцевих граней (інші виробники мінімізують видиму ширину), незвичайне становище основної камери.

Кнопка «Додому» вiPhone Xзникла, як і розташований на ній сенсор відбитка пальця. Розблокувати iPhone можна класичними методами за допомогою екрану абоFace ID. Що ріднить апарат з витоками - так це використанняміцного скла на передній і задній гранях, А також кут закруглення цих граней і кутів. Апарат трохи нагадує революційний iPhone 3G. Колір - сірий, майже чорний, є і сріблястий варіант.

Технологія Face iD

Майже всі флагмани ринку смартфонів, по суті, користуються для ідентифікації власника плоскою картиною особи або сітківки ока. У мережі можна знайти згадки про обман цих пристроїв простий фотографією або фото з наклеєною контактної лінзою. Такий фокус не пройде зiPhone X.

тут використовується3D-сканер особи, Що схоплює об'ємні деталі. Просто просканувати особа мало - потрібно якісно розпізнати інформацію. Цим займається двоядернийнейрочипв складі чіпсетаApple A11. система аналізує3000 точок особиі вчиться розпізнавати власника під різними ракурсами. Теоретично, чим довше користуєтеся цією функцією, тим надійніше вона працює.

За допомогою особи можна не тільки розблокувати роботу, а й авторизуватися в різних додатках. Наприклад, використовувати для входу в банківський клієнт, коли виробники ПЗ додадуть таку можливість. Важливо, що дані сканування не потрапляють на будь-які сервера, азберігаються тільки в телефоні.

OLED екран Super Retina HD

Дисплей має діагональ5,8 дюйма. Потрібно врахувати його подовжені пропорції і специфіку форми - екран не здається величезним. Розширення2436х1125на такій площі дає щільність пікселів458 ППІ.

Вперше використовується технологія OLED. За заявою компанії, цеперший OLED екран, Який визнали гідним iPhone. Відмінна передача кольору, економічність і функціональність цієї технології добре відомі і вiPhone Xвони на вищому рівні. Підтримується технологія адаптації до висвітленняTrueToneіHDR.

Зйомка фото і відео

Подвійна задня камераотримала12 МПширококутний (ƒ / 1.8) і телескопічний (ƒ / 2.4) об'єктиви. Присутній оптична стабілізація. Сама чудова здатність камери - записувативідео дозволу 4k з частотою 60 кадр / с. Одночасно можна ще й робити 8 МП фотографії. Камера для Селфі7 МПотримала настроюєтьсяпортретний режим.

В обох камерах можна налаштувати параметри зображення зпревью результату перед зйомкою. Особлива фішка -анімовані емодзі, Які повторюють міміку вашого обличчя.

Бездротова зарядка Air Power

Нове покоління iPhone обзавелося функціями бездротового і швидкої зарядки.Аксесуар Apple AirPowerдозволить одночасно зарядитиiPhone X, новіApple Watch 3ікейс навушників AirPods(Так, у нього теж тепер є така можливість). Всі пристрої просто укладаються на плоский килимок. А якщо ви хочете зарядити телефон швидко, технологіяQi дозволить отримати 50% заряду за 30 хв.

Все перераховане вище буде працювати з феноменальною швидкістю за допомогою нового64-bit процесора Apple A11 Bionicіспівпроцесора руху М11. Частиною чіпсета також єнейронний процесорі фірмове3-ядерне відео. За результатами вже з'явився в мережі тестуiPhone Xобходить по швидкодії навіть деякі MacBook, не кажучи про інші смартфонах.

підписка на розсилку

Підписатися