Вгору

Razer запускає новий Blade 16 із дисплеєм QHD+ на 240 Гц

У рамках виставки CES 2024 Razer офіційно представив кілька продуктів на наступний рік, і Blade 16 є одним з останніх та оновлених продуктів у їхньому асортименті. Цей лептоп з'явився на ринку минулого року і був першим у лінійці із дисплеєм подвійного роздільно-частотного режиму.

Цього року Razer, схоже, відмовляється від цього концепту для оновленого Blade 16, вибираючи більш розумний 16-дюймовий дисплей QHD+, і, що ще важливіше, це OLED-панель із максимальною частотою оновлення 240 Гц. Додавши деталі компоненту, він сертифікований за Calman, що означає, що він, як кажуть в Razer, один із найточніших за кольорами в індустрії з гамою DCI-P3 100%. І через те, що це OLED-панель від Samsung, вона також має контрастність 1 000 000:1, що робить її монітором DisplayHDR True Black. О, і в неї також час відгуку GTG 0,2 мс.


Переходячи до інших характеристик, Blade 16 поставляється із різними опціями GPU, а верхня опція оснащена вбудованим графічним процесором NVIDIA GeForce RTX 4090. Ця опція, до речі, є повноцінним варіантом, з максимальним TGP 175 Вт. Але знову ж таки, витрата TGP може відрізнятися в залежності від обраного GPU.


Незалежно від вибору GPU, всі SKU Blade 16 будуть постачатися лише з однією моделлю CPU, і це Intel Core i9-14900HX. Так, це не остання модель мобільних процесорів 14-го покоління від виробника, але враховуючи це, обраний процесор також не є вибором на випадок непереборної слабкості. Основна ідея полягає в тому, що це оновлений настільний 14900K, і цей мобільний процесор має восьмий P-ядро та 16 E-ядер, що робить його потужним на 24 ядра із 32 потоками. З точки зору продуктивності у нього максимальна тактова частота 5,8 ГГц, трошки менше, ніж здатний робити 14900K при максимальному навантаженні.


Для врахування всієї цієї нової потужності, Razer також змінив систему охолодження Blade 16. Технічно кажучи, оновлена модель тепер використовує новий дизайн Unibody vapor chamber, поліпшені вентилятори з пластинами товщиною 0,5 мм для кращого виведення гарячого повітря назад з лептопа, плюс ізоляційний лист Nasbis, щоб забезпечити, що температура клавіатури на 12% нижча порівняно з його попередником.


Нарешті, для живлення всієї системи Blade 16 оснащений акумулятором ємністю 95,2 Вт⋅год, який, за словами Razer, може забезпечити до шести годин гри, хоча ми трошки сумніваємося в цьому твердженні, але, доки ми не отримаємо пристрій для огляду, ми залишимо свої враження на цю тему. О, і Razer також зменшила розмір блока живлення лептопа, зробивши його на 60% меншим і використовуючи технологію галію нітрату (GaN).


Razer Blade 16 буде доступний в усьому світі з 18 січня, але попередні замовлення на лептоп будуть відкриті вже сьогодні. Він буде коштувати від 2 999 доларів США (близько 13 945 гривень). На момент написання цього тексту немає інформації про місцеву ціну або доступність.

підписка на розсилку

Підписатися