Вгору

Pixel Watch 2: Що нового пропонує Google в світі носимої електроніки

У минулому році Google представив годинник Pixel Watch, і очікування були високими - він обіцяв стати справжнім конкурентом Apple Watch. Однак через не дуже довгий час було виявлено, що пристрій має проблеми з тривалістю роботи від акумулятора і інтеграцією функцій відстеження здоров'я Fitbit. Компанія не вдалася в створенні справжнього конкурента. Однак очікування від Pixel Watch 2 значно нижчі, і Google повинен переконати нас, що він має достатньо нововведень, щоб виправдати оновлення.

Ззовні Pixel Watch 2 має досить скромний набір оновлень, але він пропонує цікаві нові функції, які можуть зробити його одним із найкращих пристроїв для відстеження здоров'я та благополуччя. З початковою ціною $350 Pixel Watch 2 розташований між Galaxy Watch 6 і Galaxy Watch 6 Classic за $300 і Apple Watch Series 9, які коштують $400. Він пропонує мультишляховий монітор серцевого ритму та вводить датчики реакції організму та температури шкіри, а також нові додатки та функції особистої безпеки, які допомагають виділити його серед конкурентів.

Google Pixel Watch 2 arrives with new chipset, improved battery life and UWB connectivity

Більшість змін, які надходять до нового Pixel Watch, не можна було легко перевірити під час короткої демонстрації, такі як нові інструменти відстеження реакції організму або точність мультишляхового монітора серцевого ритму. Також неможливо сказати, чи принесе нова функція Safety Check спокій під час подорожей в незнайомі місця.

Однак те, що можна було легко підтвердити, це те, що зовні новий Pixel Watch все так само привабливий, як і раніше. Домашнє скло та кругла форма виглядають дуже стильно, і Google стверджує, що зробив корпус навіть на 5 грамів легшим, а скло, що покриває екран, стало трохи тонше. Компанія також вказує, що корпус із вторинного алюмінію робить відгук від обертової коронки помітнішим (навіть якщо вібраційний мотор залишається таким самим).

Це зменшення ваги повинно зробити новий годинник більш комфортним для носіння, особливо якщо ви плануєте тримати його в постільці. Я майже не помітив різницю в вазі, коли приміряв один з них, але, мабуть, більшість людей мали б проблеми виявити всього 5 грамів різниці.

Google Pixel Watch 2 arrives with new chipset, improved battery life and UWB connectivity

Що ще важливо, Google зазначив, що він перепроектував задній корпус, щоб вміщувати три нових сенсори та забезпечити стійкий контакт зі шкірою. Це також допоможе тримачу серцевого ритму залишитися на місці під час інтенсивних занять для більш стійких вимірів. Зазвичай, коли я чую про такий дизайн годинника, я турбуюся, що він може бути надто стислим, але Pixel Watch 2, який я приміряв, виглядав досить приємно. Я, як і минулого року, полюбляю плетений ремінець від Google, який носити на зап'ясті так легко, як гумка для волосся.

Говорячи про це, компанія також представляє нові аксесуари, включаючи легкий перфорований спортивний ремінець і вузьку стрічку металевих ланок. Змінити їх все ще досить легко за допомогою пропрієтарного механізму push-and-click від Google, який він раніше описував як схожий на заміну об'єктивів на цифровому дзеркальному фотоапараті. Також є нові циферблати, які схожі на ті, які Apple запустив на своїх смарт-годинниках цього року і розміщують інформацію на найвіддаленіших краях екрану, ніби вона знаходиться прямо на рамці екрана.

Pixel Watch 2 все ще доступний лише в одному розмірі (41 мм), і його AMOLED-екран має таку саму щільність пікселів 320 ppi, як і його попередник. Він також досягає такої самої яскравості 1,000 ніт, хоча Google змінив розмір шрифту і колірну схему у деяких додатках, таких як додаток для тренувань, щоб полегшити їх читання. У мене не було проблем із відображенням статистики активності на Pixel Watch, і розмір 41 мм гарно підходить на мою досить маленьку зап'ясті. Але я уявляю, що є люди, які б віддали перевагу більшому екрану.

Google Pixel Watch 2 arrives with new chipset, improved battery life and UWB connectivity

Анімації також виглядають плавніше, за словами компанії, завдяки процесору Snapdragon Wear 5100 з чотирма ядрами Pixel Watch 2. Цей чіп має більше ядер, ніж Exynos 9110 у першій версії годинника, і новий чіп використовує 4-нм дизайн порівняно з 10-нм процесом Exynos. Це означає більшу ефективність використання енергії, і разом із трохи більшим акумулятором об'ємом 306 мАгод (у порівнянні з 294 мАгод у попередній моделі), ми можемо очікувати більше часу автономної роботи.

Але через те, що Pixel Watch 2 поставляється зі включеним завжди активним дисплеєм (AOD) за замовчуванням, тривалість роботи акумулятора вказується такою ж, як і в минулому році, коли ця цифра була вказана без урахування AOD. Я припускаю, що якщо ви вимкнете AOD, ви, можливо, отримаєте кілька годин додаткового часу роботи, але це не щось, що я можу підтвердити без тестування пристрою. Крім того, Google впровадив новий дизайн контактної зарядки знизу, який, як він стверджує, допоможе отримати 12 годин заряду після підключення протягом 30 хвилин, в той час як повноцінне заряджання повинно займати 75 хвилин. Незважаючи на це, відсутність бездротової зарядки виглядає дещо недоречною.


Разом із оновленою контактною зарядкою введено цілий ряд датчиків. Датчик реакції організму, який є постійним монітором електродермальної активності (cEDA), виявляє мікроскопічні краплі поту. Використовуючи дані з нього та датчика температури шкіри, а також ваш пульс і варіабельність серцевого ритму, Pixel Watch 2 буде вгадувати, коли ви відчуваєте стрес і рекомендуватиме вам реєструвати свої емоції і спробувати вести ведення про них, зробити медитацію або пройти пішки.

Це далеко не вперше, коли Google (або, точніше, Fitbit) пропонує подібні функції управління стресом, оскільки він вперше представив датчик EDA на свому смарт-годиннику Sense в 2020 році. Але незважаючи на те, що компанія може мати деякий досвід відстеження цього показника, це все ще не точна наука. Я не вдягав демонстраційний пристрій довгий час, щоб сказати, що я відчуваю стрес (хоча можна було б уявити, що так), тому я не міг оцінити його рекомендації. Але мене цікаво було б побачити, які патерни я б міг виявити, носяючи його в реальному світі протягом тривалого часу.

Я також хотів би піддати тесту новий датчик серцевого ритму під час моїх щоденних тренувань HIIT, але найбільше я очікую від чогось, що повинно було бути в Pixel Watch з самого початку: автоматичні нагадування про початок і закінчення тренувань. Один із моїх зауважень щодо моделі минулого року було відсутність сповіщень, якщо ви тривалий час активні. Навіть Samsung і Apple фактично повідомлять вам, коли вони помітять, що ви ходите або займаєтеся спортом. Pixel Watch залишається мовчазним. Фактично, я просто процитую свій відгук:

"Крім того, у той час як Samsung і Apple фактично сповістять вас, коли вони помітять, що ви деякий час ходите або тренуєтеся, Pixel Watch залишається мовчазним. Навіть я подумав, що він не працює і не реєструє мою енергійну милю, і я почав дуже сердитися. Це сталося гораздо пізніше, коли прогулянку було показано в додатку Fitbit, і я зрозумів, що він фактично врахував мою активність."


З Pixel Watch 2 вас буде підштовхувати після того, як ви тривалий час займаєтеся однією з семи поширених тренувань. До них входять біг, велосипед, спінінг, ходьба і гребля. Важливо також, що вас буде попрошено завершити сесію після того, як ви припините одну з цих дій на певний час.

Для зовнішніх бігунів, зокрема, корисна буде нова функція підказки щодо темпу. Тим часом ті, хто хоче досягти і підтримувати певні зони серцевого ритму, оцінять можливість встановлення цільових показників і отримання тактильних та голосових сигналів, щоб допомогти залишатися в межах заданого діапазону. Хоча я пройшов на бігову доріжку після того, як одягнув Pixel Watch 2, я не тренувався досить довго, щоб спровокувати автоматичний запуск.

Ще одне, що я б вважав за краще оцінювати поза демонстраційним простором, це нова функція Safety Check. Вона приєднується до функцій виявлення падіння та аварійного виклику як частина інструментів особистої безпеки від Google і досить схожа на те, що пропонує Apple в watchOS та iOS. Зокрема, Safety Check Pixel Watch 2 дуже схожий на Check In в iOS 17. Останній дозволяє вам розпочати сесію з другом або близьким у Messages та завершити її, коли ви приходите додому зі своїм телефоном. Якщо ви не доходите до місця призначення протягом певного часу, ваш контакт буде сповіщений і отримає деяку інформацію про ваше розташування.


Подібності до Google полягають у тому, що ви переходите в додаток для особистої безпеки на Pixel Watch 2 і обираєте Safety Check. Це дозволяє вам запустити таймер на бажану кількість часу. Якщо цей час закінчується, і ви не повідомляєте годиннику, що у вас все гаразд, Google повідомить ваших попередньо налаштованих контактів, що сталося щось із вами і поділиться вашим останнім відомим або поточним місцезнаходженням.

Safety Check виглядає як щось, що приємно мати з час в час, але те, що дійсно може покращити ваші щоденні взаємодії з Pixel Watch 2, - оновлені додатки Google, такі як Calendar та Gmail. І в ще одній зміні, яка звучить дуже схоже на щось, що Apple приніс цього року, Google Assistant отримує підтримку запитів щодо здоров'я та фітнесу, так що ви можете запитувати ваші статистичні дані в реальному часі або історичні дані без дотику до екрана. Однак, на відміну від Apple, запити асистента Pixel Watch 2 не обробляються на пристрої, тому вони вимагають підключення до Інтернету.

До Pixel Watch приходять багато змін, і деякі з них виглядають більш важливими, ніж інші. Але чи зроблять вони значне оновлення цього року? Google просто наздоганяє Apple і Samsung, чи ж він веде за собою завдяки впровадженню вимірювань реакції організму? Ці питання краще відповідати після деякого часу з обзорним пристроєм. Наразі, якщо ви вже зацікавлені новими функціями, ви можете замовити пристрій або купити його 12 жовтня. Pixel Watch 2 доступний у корпусах сріблястого, чорного і золотого кольорів з різними ремінцями і поставляється із включеними шістьма місяцями Fitbit Premium.

підписка на розсилку

Підписатися