Вгору

Огляд Samsung Galaxy S24 Ultra

Смартфони стали справжньою необхідністю у всіх аспектах нашого життя, і по мірі того, як ми вступаємо в нову еру технологій, приведених у рух завдяки штучному інтелекту, ми побачимо телефони, які намагаються використовувати ШІ для подальшого покращення того, що ми робимо з нашими пристроями щодня. Samsung сподівається почати цю тенденцію з першими кроками завдяки Samsung Galaxy S24 Ultra. Проте, хоча цей телефон додає деякі, на перший погляд, корисні випадки використання ШІ, як, наприклад, наявність удосконаленого Grammarly для вашого текстового повідомлення, S24 Ultra справді відзначається як відмінний смартфон, але за початковою ціною від $1299, він має бути таким.

Samsung Galaxy S24 Ultra Review - IGN Image

Це чудовий пристрій, виконаний у корпусі з титану з красивим AMOLED-дисплеєм. Вам просто потрібно тримати телефон кілька секунд, щоб побачити, яка різниця з цим: це преміальний пристрій, який відчувається кроком вище, ніж практично все на ринку зараз. Те ж саме із Apple iPhone 15 Pro Max, який відчувається, як у класі власного, і тепер флагман Apple нарешті має супутника.

Samsung Galaxy S24 Ultra – Дизайн та особливості

На перший погляд Samsung Galaxy S24 Ultra виглядає як будь-який інший пристрій Galaxy, який вийшов протягом останніх кількох років. Це прямокутна скляна цегла з закругленими краями, що дозволяє дисплею плавно вписатися в корпус пристрою з мінімальними бортами. Проте, звернувшись до деталей, виявляється, що оновлення, які ми отримали цього року, вражають.

Якщо раніше Samsung Galaxy S23 Ultra був сконструйований з алюмінієвого "Armor", то цього разу корпус виготовлений з титану, так само, як iPhone 15 Pro Max. Найбільш очевидним результатом цієї нової рами є вага пристрою. З вагою 8,22 унції ви відразу відчуваєте різницю, це вагомий пристрій, і його вага надає йому преміальний вигляд.

Samsung також стверджує, що нова титанова рама разом із новою версією Gorilla Glass робить цей смартфон найбільш надійним з усіх смартфонів Galaxy на сьогоднішній день. Я не можу відвернено тестувати це без ризику знищення телефону, але я можу сказати, що телефон дійсно виглядає більш надійним завдяки новій рамі. Тим не менш, вам все одно, мабуть, варто надіти на нього чохол.


У Samsung Galaxy S24 Ultra також є абсолютно чудовий дисплей, так само як у S23 Ultra і Galaxy Z Fold 5 минулого року. Ви отримуєте 6,8-дюймовий 1440p AMOLED-дисплей з максимальною частотою оновлення 120 Гц. Є два різних способи налаштування частоти оновлення: "Стандартний" режим та "Адаптивний" режим. Стандартний режим, фактично, тримає вас на стабільних 60 Гц, тоді як Адаптивний автоматично адаптує частоту оновлення в залежності від того, що відображається в даний момент. Це може становити до 120 Гц, але не гарантується, що вона буде залишатися на цій частоті все час.

Це має сенс, оскільки оновлення дисплея 120 разів кожну секунду, коли це необхідно, просто споживатиме вашу батарею майже безпричинно. І навіть з новим чіпом Snapdragon 8 Gen 3, часто виникають ситуації, коли ви гратимете в ігри з заблокованим на нижчій частоті кадрів, навіть якщо телефон може більше. Краще відповідати частоті оновлення дисплея фактичній частоті кадрів контенту - саме тому G-Sync і Freesync є такою великою перевагою для кращих ігрових моніторів.

Датчик відбитків пальців у дисплеї також повертається, хоча ви не зобов'язані полагоджуватися на нього, якщо ви не хочете з якоїсь причини. Ви також можете використовувати своє обличчя для розблокування S24 Ultra, хоча сканер відбитків пальців набагато швидший. Я не знаю, чому Samsung наполягає на включенні інших варіантів біометричного входу, оскільки жоден з них ніколи не відповідає наскільки швидкий і простий його датчик відбитків пальців.

На правому боці пристрою ви отримуєте регулятор гучності та кнопку блокування, обидва з яких відчуваються надзвичайно міцно. Прощайте м'які клавіші гучності минулих смартфонів. У нижній частині пристрою ви знайдете порт USB-C для передачі даних і зарядки, а також неймовірний S-Pen. S-Pen є ексклюзивом для S24 Ultra, що зробляє його смартфоном Samsung Galaxy Note 24 практично в усьому, крім назви, але це має стати стандартною функцією. Цей маленький стилус стає все кращим щороку.

Написання нотаток, розглядання пристрою, трошки малювання - все це вражає з новим S-Pen. І, завдяки новим ШІ-функціям, ручка стає ще більш корисною. Наприклад, ви можете перейти до зображення, утримуючи кнопку "домашню" та намалювати коло навколо будь-якого об'єкта на знімку, і він спробує здійснити пошук в Інтернеті будь-чого це.

Це смартфон Samsung зі штучним інтелектом, на краще або на гірше

Штучний інтелект, напевно, є однією з найбільш гарячих тем в технологічному світі зараз, і навіть не пройшло місяця у 2024 році, щоб з'явився новий смартфон, який робить ШІ однією з його найбільших переваг. Samsung Galaxy S24 просто переповнений функціями ШІ, але на цей момент вони здаються більше як гімничні доповнення, ніж центральна особливість смартфона.

Можливо, найбільш корисна з цих функцій у повсякденному житті - це живий переклад. Samsung Galaxy S24 Ultra може перекладати телефонні дзвінки або текстові повідомлення в реальному часі, що робить його надзвичайно корисним при подорожуванні. Це також працює у ваших нотатках. Вам потрібно лише натиснути малюнок зі зірочкою, який з'явиться у тілі вашої нотатки, і вибрати, що ви хочете, щоб алгоритм ШІ зробив.


Це майже так і в усьому, де ви можете використовувати ШІ на своєму телефоні. Наприклад, коли ви редагуєте фотографії у галереї, буде малюнок зі зірочкою, який допоможе вам дуже швидко відредагувати свою фотографію. Ви навіть можете витягти свій S-Pen, обвести елемент, який ви хочете вирізати зі зображення, і телефон заповнить цю фотографію, беручи зразки з навколишнього зображення та передбачаючи, що може бути на місці цього об'єкта.

Все це круто, і я справді насолоджувався грати з цим у день, коли я відкрив телефон і почав його використовувати. Декілька днів пізніше, однак, і я забув про всі ці функції, які існували. Вони, безумовно, приємні, але ні одна з них не працює настільки добре, щоб покладатися на них щоденно. Це перспективний початок, однак. ШІ впроваджуються в телефони, ноутбуки та більше, і треба буде трохи часу, щоб виправити всі недоліки. Недавно віртуальні помічники були лише глуздом, нарешті.

Samsung Galaxy S24 Ultra – Камера

Samsung Galaxy S23 Ultra вже був одним з кращих камерофонів на ринку, особливо якщо ви не проти того, що програмне забезпечення трохи торкатиметься ваших фотографій після їх зйомки. Але оскільки ШІ вже були такою великою перевагою для Samsung Galaxy S24 Ultra, ви можете бути впевнені, що камера отримала трохи штучного інтелектування.

Samsung включив цілий набір інструментів ШІ для вашої камери, від режиму "Нічографії", який суттєво покращить камеру в умовах низького освітлення, незалежно від того, чи ви знімаєте фотографії або відео. Ви також можете записати відео та додати ефекти повільного руху, просто перейшовши до відео у своєму додатку галереї та утримуючи на екрані під час частини, яку ви хочете уповільнити.

Але, очевидно, камера - це не лише вражаюче програмне забезпечення, і Samsung Galaxy S24 Ultra має цілих 5 об'єктивів, включаючи 200-мегапіксельний ширококутний сенсор, 12-мегапіксельний ультраширококутний сенсор та 50-мегапіксельний зум-сенсор. Навіть без обробки програмним забезпеченням ви очікуєте отримати вражаючі результати з цієї конфігурації, але я відразу був вражений камерою.

У Galaxy S24 Ultra також є 12-мегапіксельна фронтальна камера, і вона неймовірна. Говоріть, що хочете про пост-обробку Samsung, але мої селфі на Galaxy S24 виглядають неймовірно.

Samsung Galaxy S24 Ultra – Продуктивність та геймінг

Samsung Galaxy S24 Ultra - один із перших телефонів на ринку, який має новий чіп Snapdragon 8 Gen 3 SoC, або систему-на-кристалі. Це включає 8-ядерний процесор і GPU з 1,536 графічними одиницями, тож, хоча він не збирається знімати корону з одного з найкращих ігрових ноутбуків будь-який час скоро, він дуже потужний для пристрою, який буде у вашому кишені весь день.

Samsung поєднує цей потужний SoC з 12 ГБ оперативної пам'яті та трьома різними варіантами пам'яті: 256 ГБ, 512 ГБ та 1 ТБ. Оскільки розмір пам'яті не впливає на продуктивність, незалежно від того, на який варіант ви виберете, ви можете очікувати дуже швидкого смартфона. Малоймовірно, що ви помітите якісь покращення, якщо ви оновлюєте свій телефон від попереднього року, наприклад, Samsung Galaxy S23 Ultra, але якщо ви давно не оновлювали свій телефон, цей пристрій точно виглядатиме дуже швидким в вашій руці.

Однією з найкращих рис телефона з дисплеєм 6,8 дюйма є можливість мультитаску, а велика кількість оперативної пам'яті гарантує, що ви можете переходити між додатками без будь-яких затримок. Тут є навіть достатньо резерву для того, щоб закріпити додатки у вигляді мультитаску та тримати їх працюючими, начебто вони не перебували в фоновому режимі - особливо корисно для ігор.

Я не можу сказати вам, скільки разів я грав в Hearthstone Battlegrounds, переходив до іншого додатка, чекаючи, коли таймер ходу витратиться, а потім повертався через 30 секунд, щоб дізнатися, що я вийшов з лінії. Проблеми тут не має.

Звичайно, Galaxy S24 Ultra також дуже добре впорається з усіма найвимогливішими іграми для Android. Навіть увійшовши до налаштувань для Genshin Impact і піднявши все до максимуму з цільовою частотою кадрів 60 кадрів за секунду, GPU легко залишається заблокованим на 60 кадрах за секунду протягом всього часу.

Game Booster також повертається до Galaxy S24 Ultra, що робить цей пристрій одним з найкращих ігрових телефонів наразі. Основна ідея полягає в тому, що це інструмент, який може допомогти вам управляти продуктивністю, і він має плагіни, які можна завантажити, щоб ви могли в реальному часі моніторити інформацію про продуктивність, так само, як ви можете робити це на ПК. Це дуже потужний інструмент, якщо ви граєте в багато мобільних ігор, і він навіть має налаштування, які можуть допомогти продуктивності ігор, які, можливо, не були оновлені вже тривалий час, роблячи плавними переходи.

Дійсно, не дивно, що телефон за 1299 доларів - це монстр продуктивності, але якщо ви граєте в багато мобільних ігор і маєте гроші на відмову, це той телефон, який вам потрібно отримати. Точка.

Висновок

Samsung Galaxy S24 Ultra - це найкращий смартфон на Android, який ви можете купити зараз, але за 1299 доларів він справді повинен бути. Це не просто найшвидший ігровий телефон, який ви можете купити сьогодні, але з його преміальним титановим корпусом він може бути найбільш надійним. Samsung додав трохи цікавинки, додавши безліч інструментів ШІ, але багато з них, ймовірно, будуть забуті після того, як ви будете використовувати телефон деякий час. Однак нехай це вас не засмучує: якщо ви хочете преміальний Android-телефон у 2024 році, важко уявити, що ще можна отримати.

підписка на розсилку

Підписатися