Вгору

Огляд iPhone XS і iPhone XS Max


компаніяAppleнарешті показала довгоочікувані новіiPhone. Ажіотаж навколо покоління гаджетів 2018 року до презентації був чималий, його підігрівало безліч витоків зображень, характеристик і думок експертів. І якщо більшість рендерів і фото підтвердилися, то мало хто вгадав остаточні варіанти назв. Отже, зустрічаємоApple iPhone XS,iPhone XS MaxіiPhone XR(Про нього буде окрема стаття).

Поєднання кращого в лініях корпусу

Перше враження від представленихiPhone XSіiPhone XS Max- з'єднали дизайн «вісімки» зі сміливими обрисами десятої версії і додали свіжих штрихів. Виступаючий верхній елемент на лицьовій грані, вперше введенийAppleі підхоплений іншими виробниками поєднується з бічними і задніми гранями, що нагадують, але не повторюють елементи iPhone 7 і 8. Металеві торці тепер блищать, з обох сторін телефон покритий склом.

За розміром старша версія - така ж, як iPhone 8 Plus. але екранApple iPhone XS Maxу всю передню панель в порівнянні здається просто величезним. Старі моделі безнадійно програють за цим показником, як і за загальним зовнішнім виглядом. меншийiPhone XSвідповідає за розмірами iPhone X, але виглядає більш вузьким і акуратним, позначилася робота дизайнерів.

Доступні три кольори корпусу -золотий, сірий і чорний, При цьому блискуча сталева рамка відповідає відтінку задньої грані. Корпус отримав захистIP68- це означає можливість для телефону «вижити» півгодини у воді на глибині 2 метри. Проводити такий експеримент не варто, але от від випадкового потрапляння вологи смартфон захищений надійно. На лівій грані розташовані 3 кнопки - дві гучності і вимикання \ вимикання беззвучний режим. Праворуч - бічна кнопка і слот SIM (у тому числі дві -NanoSIM і вбудована eSIM, або дві Nanoв деяких модифікаціях).

незвичайна картинка

Фізичні характеристикиSuper Retina HD OLEDекранівApplei Phone XSіiPhone XS Max-2436 × 1125точок на5,8 "і2688 × 1242на6,5 ", Відповідно. Точечность в обох випадках -458 ППІ. дисплейXS Max- найбільший в історіїiPhone, Це варіант для тих, кому потрібен максимальний розмір картинки.

екран новихiPhoneтакож виріс і вглиб, якщо такий вислів доречно. Якість картинки зросла нема на чийсь погляд, а об'єктивно: тепер підтримуються технологіїDolby Vision, True Tone і HDR 10, Контрастність становить1 000 000: 1, Яскравість -до 625 кд / м², Колірний обхват відповідає стандартупз, Що на 60% більше, ніж в смартфонах попереднього покоління. Частота розгортки сенсорної поверхні становить120 Гц, є3D Touch.

Погляд на світ через об'єктив

обидваiPhone XSотримали подвійну камеру з матрицею по12 МПна кожен об'єктив. Значення діафрагми ширококутної камериƒ / 1.8, Для телеоб'єктива вона дорівнюєƒ / 2.4. Об'єктиви, що складаються з6 лінз, Прикриває міцнесапфіровеСкло. Оптичний зум дворазовий, цифровий - десятикратний. Присутній подвійна оптична стабілізація і автоматична цифрова. використовується сенсорBSIі технологія автофокусуFocus Pixels, Поліпшена система усунення червоних очей. Дозвіл панорамної зйомки може досягати 63 МП. Фотографії до 8 МП можна робити прямо в процесі зйомки відео.

Відео задня камера здатна знімати в дозволіЧК, Максимальна при цьому частота60 кадрів / снедосяжна для більшості інших смартфонів на ринку. При цьому здійснюється оптична стабілізація і працює2х оптичний зум.уповільнене відеодоступно в дозволіFullHD, В режимах120 або 240 кадрів в секунду. підтримуєтьсястежить автофокус, Важливий для отримання якісного відеоматеріалу.

Камера для СелфіTrueDepthз сенсором7 Мпі діафрагмоюƒ / 2.2оснащена спалахом і знімає в1080pз частотою до60 кадрів. Для відео доступніSmart HDR, Розширений динамічний діапазон і стабілізація кадру. Але сама примітна функція - значно прискоренийрозпізнавання осіб TrueDepth, Що робить розблокування набагато зручніше.

Міць штучного інтелекту

процесорA12 Bionicсерйозно збільшує швидкість і інтелектуальністьApple iPhone XS. Про частотіAppleтрадиційно не повідомляє, але ось кількість ядер зросла помітно. на6 головних обчислювальних ядердоводиться4 ядра відеоадаптераі цілих8 ядер процесора штучного інтелекту(В iPhone X він мав всього 2 ядрами). Анонсується збільшення сукупної продуктивності до 50%, особливо у відеоіграх. Приблизно в таку ж величину оцінюється компанією зросла енергоефективність в окремих завданнях.

Штучний інтелектAppleназиваєтьсяNeural Engineі відповідає за самостійне навчання програм в реальному часі. Спеціалізований софт навчається на досвіді і здатний самостійно пропонувати на його основі варіанти дій. Що може виявитися ефективним в задачах пошуку, обробки зображень і відео, відображенні і взаємодії з віртуальною реальністю. Платформа розробки дляNeural Engineмає відкритий вихідний код, що може привернути багатьох розробників програм.

Операційна система iOS 12

З новоюiOS 12власникиApple iPhone XSотримають серйозне збільшення швидкодії, автономності та розширення функціоналу ряду програм. Саме такі пріоритети заявлені самою компанією. Не дивлячись на деяку консервативність, вAppleйдуть на зустріч побажанням користувачів, яким потрібно 3 речі - швидкість, потужність, тривалий час роботи і зручність робочого середовища.

творцямиiOS 12декларується значне зменшення часу включення камери, появи клавіатури і відгуку додатків при інтенсивному навантаженні процесора. Спільний переглядFaceTimeбуде підтримуватидо 32 одночасних учасників. Покращено функціонал Animoji і Memoji, додані нові пресети. У комплект входить нова програмаMeasureдля вимірювання розміру об'єктів за допомогою камери. Вона демонструє можливості технологіїARKit 2для створення програм віртуальної реальності.

Є ще ряд речей, які необхідно знати майбутнім власникамApple iPhone XSіiPhone XS Max. Компанія вирішила повністю відмовитися від підтримки акустики з роз'ємом 3,5 мм з коробки. Тепер в комплектіне будевідповідногоперехідникаі його потрібно буде купувати окремо. Також, незважаючи на підтримку апаратами стандарту швидкої зарядки, вони комплектуються зарядним пристроєм лише на5 А. Швидкі зарядки - теж окрема покупка. У продажуiPhone XS,iPhone XS MaxіiPhone XRз'являться в жовтні,iOS 12буде доступна 17 вересня.

підписка на розсилку

Підписатися