Вгору

Новинки від Apple 2015

Знову компанія Apple радує нас своїми новинками, а так же задає тенденції впроваджуючи передові технології не даючи розслабитися конкурентам. Так в залі Білл Грем Сівік Аудіторіум в Сан-Франциско, Apple знову змусили нас здивуватися, і показали всьому світу що їх продукція ніколи не перестане дивувати. На цей раз були представлені такі новинки як: iPhone 6s і 6s Plus, iPad Pro для якого розроблені 2 новітніх передових аксесуара Smart Keyboard, і Apple Pencil, телевізійна приставка Apple TV, і Сталеві Apple Watch. А тепер про кожного гаджет детальніше.

Apple iPhone 6s і 6s Plus
Торкання, змахування, розведення пальців, стали зовсім новим способом управління цифровим контентом. До сих пір ці жести були обмежені однією площиною в двомірному просторі, а тепер на iPhone 6s і 6s Plus з'явилася принципово нова можливість взаємодії з пристроєм, нові виміри в використанні iPhone.Ето стало можливим завдяки новій технології 3D Touch, яка є Multi-touch нового покоління. Вперше крім розпізнавання звичних жестів iPhone може розрізняти силу натискання, лоя використання нових функція "Заглянути" і "Розкрити".


Технологія 3D Touch працює на головному екрані, дозволяючи швидко виконувати часто обрані дії, так само вона працює і всередині додатків. Легке натискання, активує функцію "Заглянути" для перегляду контенту, а натиснувши на екран сильніше і контент розкриється на всій поверхні. Сенсори вбудовані в дисплей враховують силу натискання, і забезпечують відповідну реакцію.Ета динамічна система використовується на всіх рівнях iOS 9. Ви можете подивитися потрібну інформацію не виходячи з програми. Виразний тактильний відгук на ваші дії, підказує який саме результат очікувати.


Нові iPhone 6s і 6s Plus обладнані однокристальної системою Apple A9. За словами компанії Apple, 64-бітна SoC A9 має на 70% швидший CPU і на 90% швидший графічний процесор, ніж A8, яка використовується в iPhone 6. Сопроцессор руху M9 тепер виконаний не у вигляді окремого чіпа, а інтегрований в A9. У нових смартфонах ще більш розширена підтримка LTE - 23 діапазону, а також використаний вдвічі швидший адаптер Wi-Fi. Новий дактилоскопічний датчик Touch ID забезпечує вдвічі швидшу авторизацію.


Для iPhone 6s і 6s Plus розроблені нові камери. Основна камера iSight тепер має 12 мегапікселів, фронтальна ж отримала цілих 5 мегапікселів + технологія "живих фото". Камера iSight дозволяє знімати відео з роздільною здатністю 4K. Так само введено в експлуатацію інноваційне рішення запобігає появи шуму через засвічення, при зменшенні розмірів субпикселей, команда інженерів знайшла технологію їх ізоляції один від одного!


Apple iPad Pro

iPad завжди був унікальним, і відрізнявся від своїх конкурентів. Щоб він злетів ще вище, команда Apple розробила iPad Pro. Все починається з дисплея Retina на 12 дюймів, на планшеті який залишається дивно тонким і легким. З площею екрану більше на 78%, iPad Pro не тільки перетворює відчуття від перегляду, він дає можливість для нових способів креативності та багатозадачності. Щоб дати Multi-touch більший рівень точності, Apple повністю переробили сенсорну підсистему, збільшивши швидкість датчиків, і подвоївши швидкість зчитування дотиків. Як зізналася компанія Apple, це самий передовий дисплей з тих що вони зробили на даний момент. А з 5.6млн пікселів, у нього найвищий дозвіл зі всіх iOS пристроїв. Це перший iPad, який автоматично регулює швидкість оновлення зображення на дисплеї в залежності від того що відбувається на екране.Ето призводить до підвищення енергоефективності та можливості автономної роботи протягом дня.


В основі високого ступеня продуктивності лежить новітній чіп А9Х, він був спеціально розроблений для Apple iPad Pro, і для задоволення потреб набагато більшого дисплея. Його розмір дозволяє вам робити, і подивіться всі доступні! А його точна технологія Multi-touch уможливила нові форми введення, в той же час збільшуючи можливості iOS 9. Для отримання багатого звукового досвіду, в настільки тонкому пристрої треба було розробити абсолютно нову архітектуру з чотирма динаміками. Вперше корпус і динаміки є частиною цілісного Unibody корпусу, і запечатані кришкою з вуглецевого волокна. Чотири динаміка дають Apple iPad Pro дуже потужний звук, динамічний діапазон набагато перевершує його розміри!



Для користувачів використовують iPad, не тільки для розваг але і для роботи, компанія Apple підвищила його можливості! Для цього розроблена нова технологія, магнітні контакти передають енергію в двох напрямках, так легко можна підключати сумісні аксесуари, навіть без Bluetooth і батареї.

Smart Keyboard

iPad Pro робить можливим використання інструментів, і приймати дії які раніше були просто неможливі. iPad продовжує перетворювати стандартні способи роботи. iPad Pro дозволяє своєму користувачеві бути більш продуктивним і творчим, в абсолютно новому масштабі!


Клавіатура Smart Keyboard оснащена передовим механізмом який дебютував в новому MacBook, і назва його так звана "метелик". Даний механізм є дуже практичним рішенням, покриття складається зі спеціальної тонкої тканини. Підключення Smart Keyboard до iPad Pro відбувається завдяки трьохконтактного магнітного роз'єму, який в свою чергу забезпечує передачу даних і енергії. Так що тепер не потрібно думати за сполучення, а досить встановити iPad Pro на Smart Keyboard. iOS 9 миттєво визначає те, що підключено новий пристрій, в даному випадку клавіатура, і відключає клавіатуру на дисплеї планшета, виводить в нижній частині дисплея контекстну панель інструментів.



Apple Pencil

Дотик пальцями це основна взаємодія з iPad, але для поліпшення можливостей Multi-touch, компанія Apple розробила пренціпіально новий рівень точності з iPad Pro був розроблений Apple Pencil. Початок сталося після переробки сенсорної системи дисплея, для зчитування як пальця, так і стилуса на одній поверхні з максимальною точністю. Коли користувач використовує Pencil, зчитування відбувається в два рази частіше, дозволяючи iPad Pro захоплювати більше точок за один штрих.

Вбудовані, високоотзивчівие датчики, які знаходяться в перо Apple Pencil, працюють з дисплеєм iPad Pro, для визначення місця розташування, сили і нахилу. З даними про силу, ви можете злегка натиснути для отримання тонкого штриха, або натиснути сильніше для отримання більш темного. Сигнали передаються з двох різних місць на кінчику обчислюють кут нахилу і положення, щоб робити широкі, або затінені мазки. А унікальну будову кінчика Pencil, дозволяє використовувати його одночасно з пальцями.


Вбудована батарея дозволяє використовувати Apple Pencil протягом багатьох годин. У Pencil розміщений роз'єм Lightning який дозволяє заряджати акумулятор безпосередньо від iPad Pro. Заряду вбудованої батареї стилуса вистачає на 12 годин роботи, причому 15 секунд зарядки забезпечують до півгодини роботи. Дуже зручно, і практично на мій погляд, особливо якщо ви знаходитесь далеко від джерела живлення.



Як кажуть розробники, Apple Pencil створений для того що б виглядати і відчуватися як знайомий, і звичний нам інструмент. Ретельно спроектовані для нього технології працюють з Multi-touch дисплеєм нового покоління, дозволяють домогтися чогось екстраординарного. Висока точність дозволяє торкнутися окремого пікселя!


Apple TV

Нова модель Apple TV оновила свою апаратну частину, кардинально змінилися пульт і інтерфейс, так само саме передове це те що тепер Apple TV має можливість роботи зі сторонніми додатками. Дизайн пристрою практично не змінився, трохи вище, а так досить схоже з попередньою моделлю. В Apple TV 2015 відсутній оптичний аудіовихід, але роз'єми HDMI, Ethernet і micro-USB Type-C нікуди не поділися, і використовуються з метою сервісу. В Apple TV використовується однокристальна система Apple A8, як і в iPhone 6.


Пульт дистанційного керування оснащений скляною поверхнею, дуже чутливої ​​до дотиків, такий собі трекпед. Створення пари та управління відбуваються за коштами Bluetooth 4.0. Навігація по інтерфейсу істотно поліпшена, що дає не слабку фору попереднім моделям. Все таки зручніше перемотувати фільм завдяки можливостям пульта, ніж робити це так як було реалізовано в попередній версії. На мій погляд це відмінне рішення, я б навіть сказав інновація в світі пультів.


Так само новинка обзавелася кнопкою для запуску віртуального асистента Siri. При використанні мікрофона який вбудований в пульті, ви можете в голосовому режимі дати команду Siri знайти необхідний вам контент в в онлайн магазині iTunes, запустити перемотування в медіафайлів, дізнатися результати спортивних змагань, прогноз погоди і багато іншого. Так само пульт оснащений гіроскопом і акселерометром, що дає можливість використання пульта в якості контролера для ігор. Батарейки в пульті вистачає аж на 3 місяці, і заряд відбувається завдяки роз'єму Lightning, розташованому в нижній частині пульта.
У Apple TV тепер з'явився свій App Store, що дозволить розробникам iOS-додатків, створювати і оптимізувати нові більш цікаві програми, радуючи користувачів. Приставка працює під управлінням операційної системи tvOS. перші власники нової Apple TV зможуть скористатися і додатками інших типів, наприклад інтерактивними онлайновими магазинами, додатками постачальників відео (наприклад, Hulu або HBONow) і багатьох інших.


Apple Watch



Apple Watch зроблені з високоякісної сталі обзавелися ключовими нововведенням, двома новими версіями кольорової палітри годин, золото і рожеве золото. Для Apple Watch стало можливим приобритение нових моделей ремінців. В їх розробці було прийнято участь не тільки сама команда Apple, а так само сторонні компанії, такі як Hermes. в продаж вийде і Product RED, а WatchOS 2 буде доступна користувачам в середині вересня. Годинники обзавелися багатьма цікавими додатками, а так само клієнтами соціальних мереж як той же Facebook Messenger, перекладачем iTranslate, і унікальним у своєму роді медичному ПО Airstrip. Цей додаток уможливило отримати зручний доступ до інформації про здоворьі користувача, їх життєвими показниками, в тому числі за певний період часу, навіть дозволяє почути серцебиття плода в утробі матері за допомогою датчиків Watch. У новому годиннику буде підтримка GoPro, і ще кілька нових додатків, плюс можливість додавання власних значків.


підписка на розсилку

Підписатися