Вгору

Ігрова Магія в Кишені: Asus ROG NUC з Core 9 Ultra та RTX 4070

Asus представила довгоочікуваний ROG NUC на виставці CES 2024. Після того, як Intel передала керівництво своєю бізнес-одиницею NUC компанії Asus, завжди була надія, що компанія з ресурсами Asus розробить NUC у стилі ROG, і ось ми тут.

Place a ROG NUC in the living room beside the TV and put another ROG NUC in the study room.

Хоча це і не перший геймінговий ПК у стилі NUC (Next Unit of Computing) - сам Intel випускав серію ігрових NUC, але дебют Asus ROG NUC - це чудовий індикатор того, що майбутнє міні-ПК для геймерів у надійних руках. Як прихильник компактних ПК, я в захваті від можливостей та того, куди Asus може взяти цю концепцію у майбутньому.

Asus ROG NUC (під кодовою назвою Scorpion Canyon) спочатку буде доступний у двох конфігураціях. Перша включає процесор Intel Core Ultra 7 155H і графічний процесор Nvidia RTX 4060 Laptop GPU, тоді як потужніша версія обладнана процесором Core Ultra 9 185H і графічним процесором RTX 4070 Laptop GPU. Обидві версії мають однаковий корпус об'ємом 2,5 літра.

Vertically ROG NUC image with product specifications

Його можна розмістити вертикально або горизонтально, що робить його цікавим варіантом для геймерів або потужних користувачів, які шукають компактну систему, яка б виглядала гарно підключеною до великого телевізора, на невеликому столі чи навіть яку можна б було носити в багажі без зайвих труднощів.

Інші технічні характеристики включають підтримку двоканальних SO-DIMM, три слоти M.2 PCIe 4.0 x4 та підтримку швидкої зарядки через USB-C. Він підтримує до чотирьох дисплеїв 4K, роблячи його привабливим варіантом для користувачів, яким потрібна відеокарта для застосунків, які могли б мати проблеми з інтегрованою графікою.

The ROG NUC offers unprecedented flexibility, allowing you to position it vertically or horizontally to seamlessly fit into your space.

Щодо роз'ємів, системи включають шість портів USB, а також зазначений порт Type-C із підтримкою Thunderbolt 4 (і, ймовірно, DP), Ethernet, HDMI 2.1 та порти DP 1.4. Крім того, є ридер карток SD та аудіороз'єм 3,5 мм. Також є вбудований Wi-Fi 6E. Все це - досить потужний набір опцій підключення.

Мені просто подобається ідея мати один з цих пристроїв у вітальні, підключеному до телевізора на 75 дюймів, з гнучкістю Windows, яку консолі просто не можуть подати - хоча консолі безсумнівно мають перевагу у ціні. І все це буде залежати від вартості. Наразі Asus не розголошує інформації про ціни, але враховуючи витрати на дослідження та розробку, його високі технічні характеристики та преміальний бренд ROG, очікуйте, що це не буде дешево.


підписка на розсилку

Підписатися