Наверх

Samsung Gauss: Інтелект S24 з Вбудованим Генеративним Штучним Інтелектом

Samsung виводить на світ свій власний генеративний штучний інтелект, названий Samsung Gauss, який може працювати локально на пристроях. За інформацією Korea Times, очікується, що Gauss буде вбудований в наступний смартфон Galaxy S24, який планується до випуску на початку 2024 року. Samsung представила Gauss під час свого форуму зі штучного інтелекту на цьому тижні, розкриваючи, як цей інтелект може генерувати та редагувати зображення, складати електронні листи, робити резюме документів, і навіть працювати як асистент при програмуванні.

A Samsung logo on a glass door

A Samsung logo on a glass door

Частина моделі Gauss від Samsung може працювати локально на пристрої, і вже минулого місяця виконавчі представники Samsung намекнули, що компанія почне додавати генеративний інтелект до "основних функцій" мобільних пристроїв починаючи з 2024 року. Це ствердження стало відповіддю на повідомлення про акцент на інтелект штучного типу для Galaxy S24, відомого анонсу якого очікується на початку 2024 року.

Samsung вказує, що їхня модель Gauss отримала ім'я на честь Карла Фрідріха Ґаусса, легендарного математика, який створив теорію нормального розподілу, основу машинного навчання та штучного інтелекту. Розроблено компанією Samsung Research, модель включає в себе Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code та Samsung Gauss Image.

Це впровадження в продукти може стати ключовим аргументом для продажів Galaxy S24, особливо якщо Gauss може виконувати обмежені генеративні моделі зображень та мови без використання хмарних великих мовних моделей від OpenAI.

Samsung вже впроваджує генеративний штучний інтелект в свого віртуального асистента Bixby для побутової техніки, але це не буде так потужно, як у ChatGPT. "Коли ми думаємо про генеративний інтелект, ми часто маємо на увазі ChatGPT, але ми не маємо на меті такий важкий сервіс", - сказала Міянг Ю, віце-президент відділу побутової техніки Samsung Electronics, у вересні. "Навіть якщо користувач не використовував конкретну команду, Bixby буде розуміти контекст розмови та забезпечувати більш природний обмін інформацією."

Зараз Samsung Gauss вже використовується внутрішньо для "підвищення продуктивності співробітників", відзначає компанія Samsung. У найближчому майбутньому він буде "розширений до різноманітних застосувань продуктів Samsung для надання нового користувацького досвіду".

подписка на рассылку

Подписаться