Наверх

Огляд на Apple AirPods 3: Найкраще з обох світів

Дизайн третього покоління AirPods - які ми зараз будемо називати AirPods 3 - здебільшого виглядає як втрачений зв'язок між оригінальними AirPods і AirPods Pro. Це враження середнього положення і є сутью AirPods 3: вони беруть краще з кожної з цих моделей і намагаються створити ідеальний компроміс, за тією самою середньою ціною. Якщо це була мета Apple, я вважаю, що вона дуже успішно її досягла.

CMC_0539

AirPods 3 чітко вписуються в "золоту середину" - вони покращують друге покоління AirPods у всіх суттєвих аспектах, при цьому коштуючи менше, ніж ви звикли платити за друге покоління AirPods з бездротовим заряджанням, і значно менше, ніж AirPods Pro за їхньою звичайною ціною.

Навіть їхній зарядний футляр - це ситуація, яка об'єднує краще з обох світів, з бездротовим заряджанням Qi та MagSafe-сумісністю, і в той же час з розмірами, що майже точно відповідають оригінальному футляру AirPods.

Оригінальні AirPods заробили багато шанувальників за їхню бездротову зручність, простоту та легку інтеграцію з iPhone. Але більшість визнають, що щодо якості звуку вони, в найкращому випадку, лише прийнятні - мало що покращують виступ органів слуху, які Apple поставляє зі своїми iPhone. І незважаючи на використання напіввідкритого дизайну, так само, як і оригінальні AirPods, AirPods 3 звучать набагато краще.

Фактично, якщо ви знаходитесь в тихому місці, AirPods 3 звучать так само добре, як і AirPods Pro. Є велика ясність через різні частоти, і, до мого великого здивування, вони мають басову відповідь, яка одночасно є теплою і потужною. Вони не можуть конкурувати з закритими конструкціями, такими як Jabra Elite 7 Pro або Sony WF-1000XM4, але я поставив їх в один ряд з іншими напіввідкритими навушниками, такими як AirPods, Marshall Minor III, Soundpeats Air 3, Urbanista Lisbon та Earin A3, і AirPods 3 знищили їх всіх. Фанати напіввідкритих навушників більше не повинні приймати середню якість звуку.

Apple робить велике діло про просторовий звук і Dolby Atmos, відтоді як вона додала треки до Apple Music, які використовують цей захоплюючий формат. І хоча практично будь-який набір проводових або бездротових навушників може насолоджуватися Atmos при прослуховуванні обраних пісень з Apple Music, AirPods 3 підвищують ставки з головним просторовим звуком.

Ця функція - яку нові AirPods ділять з AirPods Pro та AirPods Max - підсилює вже захоплюючу якість музики Dolby Atmos і на льоту коригує деякі елементи пісні, щоб реагувати на ваші рухи головою. Вокаліст(и) "закріплені" у напрямку, куди спрямовується ваша голова, так що коли ви повертаєте голову вліво чи вправо, голос цього співака звучить так, ніби він все ще йде з тієї самої напрямленості вперед. Це трохи нагадує сидіння на студійній сесії з вашою улюбленою групою.

Те ж саме слідкування за головою працює і на звукових доріжках фільмів, і я б сказав, що це навіть краще використання технології, оскільки вона може симулювати те, як сидіти в повній кімнаті зі звуковим оформленням, використовуючи лише ваші навушники.

Ви може не часто використовувати просторовий аудіо-слідкування за головою (і ви можете повністю вимкнути його, якщо вам не подобається його звук), але це цікава функція, яка допомагає виправдати покупку AirPods 3, навіть коли існує так багато відмінних справжніх бездротових навушників.

Ще одне поширене скарга на перші AirPods полягає в тому, що, незважаючи на їхню дуже зручність, вони просто не відчуваються дуже надійними у ваших вухах. Це, разом з відсутністю будь-якого офіційного захисту від води чи поту, зупинило деяких людей від використання їх для бігу або інших високоінтенсивних занять.

AirPods 3 вдається (у більшості випадків) вирішити обидві проблеми. З більш пухкастою (але дуже гладкою) формою вони краще контактують зі шкірою зовнішнього вуха, і це, разом з їхньою коротшою кронштейном, робить їх надійнішими, не жертвуючи при цьому комфортом. Якщо вам подобається, як AirPods 2 пасують, вам слід бути досить задоволеними AirPods 3. Вони не такі надійні, як AirPods Pro, що означає, що вам може потрібно періодично їх регулювати, особливо якщо ви часто використовуєте контроль сили - стискання стебель для його активації може ненавмисно переміщати навушники, особливо під час бігу.

Проте вони мають рейтинг IPX4 захисту від води, так що не соромтеся та обов'язково спробуйте. Знайдіть гарне, тихе місце)

Хоча якість звуку AirPods 3 дійсно помітна за їхнім напіввідкритим дизайном, без силіконових наконечників для вух, вони не можуть забезпечити достатньої герметизації, і багато зовнішнього шуму потрапляє до ваших вух разом із вашою музикою. Навіть в помірно шумних середовищах вам доведеться вище обертати гучність, щоб почути свої подкасти або телефонні дзвінки.

Ось тут AirPods Pro мають величезну перевагу. Вони не тільки забезпечують кращу пасивну звукову ізоляцію завдяки тим силіконовим наконечникам, але вони також мають активне шумозаглушення (ANC), яке може затихнути всі, окрім найнав'язливіших зовнішніх звуків.

З іншого боку, через те, що AirPods 3 впускають так багато звуку, практично немає причин виймати їх, щоб поспілкуватися, і тому відсутність режиму прозорості не є великою проблемою. Якщо ви хочете бути більш свідомими про своє оточення, просто призупиніть музику. Компетентні дзвінки

Якість дзвінків на оригінальних AirPods ніколи не була ідеальною, але вона завжди була абсолютно достатньою. Це залишається правдою для AirPods 3. Вам не повинно бути проблем із тим, щоб вас почули навіть в помірно шумних місцях. Ясність не така хороша, як ви отримаєте з AirPods Pro, але цього достатньо для більшості ситуацій.

Трохи більший акумулятор

Ми критикували Apple за тривалість роботи акумулятора AirPods і AirPods Pro, оскільки так багато інших справжніх бездротових навушників можуть пропонувати більший час прослуховування за один заряд та більш загальний час роботи акумулятора. Тому дуже приємно бачити, що Apple змогла вирвати ще трохи більше з акумулятора AirPods 3: Шість годин на один заряд, і 30 годин загального часу, коли враховуєте зарядний футляр.

Це все ще менше, ніж у деяких більш довготривалих навушників, але це все ще найкраще, що ми бачили у наборі AirPods. Враховуючи, що вони все ще підтримують Сірі (одна з найбільших привабливих сторін життя батареї), це досить значна досягнення.

Функція швидкої зарядки дає вам приблизно ще одну годину прослуховування, якщо ви заряджаєте навушники протягом п'яти хвилин.

Висновок

З кращим звуком, більшим акумулятором, надійнішим розташуванням, бездротовим заряджанням і просторовим аудіо-слідкуванням головою AirPods 3 - це величезний крок вперед від другого покоління AirPods і поновлення, яке всі власники AirPods повинні врахувати. Чи є краща альтернатива?

Єдині напіввідкриті навушники, які звучать так само добре, як AirPods 3, - це Oddict Twigs. Однак вони не мають бездротового заряджання, просторового аудіо-слідкування головою, бездотичного Сірі, і їх тривалість роботи трьох годин - серед найнижчих, які ми коли-небудь бачили.

Краща альтернатива - перше покоління Apple AirPods Pro, які ви все ще регулярно можете знайти на продажу від 180 до 200 доларів (оновлена версія з бездротовим заряджанням MagSafe може коштувати дещо більше). З ANC та режимом прозорості, більш надійним розташуванням, і кращим звуком, вони є логічним кроком вперед від AirPods 3. Але багато людей не люблять відчуття силіконових наконечників для вух, що приводить нас до AirPods 3.

Як довго вони прослужать?

З захистом від води IPX4 і дуже міцною якістю конструкції, я впевнений, що апаратне забезпечення буде служити протягом багатьох років. Але у Apple були проблеми у минулому з акумуляторами їхніх AirPods, які втрачали багато з їхньої ємності в перші два роки. Я не можу сказати, чи значно зменшить цю проблему нова оптимізована функція зарядки акумулятора, тому якщо вас це турбує, можливо, варто придбати Apple Care, щоб продовжити гарантійний термін з одного року до двох років.

Чи варто їх купувати?

Якщо ви користувач пристроїв Apple, безумовно. AirPods 3 - це гідний оновлення від перших AirPods. Власники Android не зможуть скористатися функціями, такими як просторовий аудіо-слідкування головою чи бездотичний Сірі, що робить їх менш привабливими для цих людей.

подписка на рассылку

Подписаться