Наверх

Огляд Lenovo Slim 7 14 (2024)

Lenovo Slim 7 14, спочатку представлений як Lenovo Yoga Slim 7 14 під час свого дебюту на CES 2024 року, перевищив мої очікування щодо недорогих лептопів. За відносно доступною ціною, менше ніж $1,500, Slim 7 14 має низку преміальних функцій, які я бачив лише на більш дорогих лептопах.

Цей лептоп має чудовий дисплей OLED, клавіатуру, на якій приємно писати, і продуктивність, що мене вразила. Мій щоденний лептоп, Леново Йога 9i, дорожчий, ніж ця конфігурація Slim 7 14, але якби мені зараз довелося обирати між ними, я б обрав Slim 7 14.

Звичайно, ідеальний лептоп не існує - принаймні, наразі. Є кілька речей, я б змінив у Slim 7 14, але він все ще відмінний вибір середнього цінового сегмента, який заслуговує місця в нашому списку кращих лептопів.

Lenovo Slim 7 14 on a table

Характеристики Lenovo Slim 7 14 

Intel Core Ultra 7 155H процесор

Інтегрована графіка Intel Arc

32ГБ оперативної пам'яті

1ТБ SSD

14-дюймовий, OLED сенсорний дисплей з роздільною здатністю 1920 x 1200 пікселів

Що мені подобається у Lenovo Slim 7 14

Новий лептоп Slim 7 14 від Lenovo має безліч позитивних характеристик, включаючи одну з кращих клавіатур серед лептопів, які я коли-небудь тестував.

Lenovo Slim 7 14

Клавіатура, в яку закохуєшся 

Від першого натискання клавіші клавіатури Slim 7 14 Lenovo захоплює моє серце. Вона задовольняє і комфортна для письма, і настільки приємно відскакує, що я хочу використовувати її частіше, ніж клавіатуру мого щоденного лептопа.

Великі підсвічувані клавіші цього лептопа з 1,5 міліметрами ходу та приємною віддачею роблять його клавіатуру однією з найкращих, які я коли-небудь тестував.

Lenovo Slim 7 14

Привабливий дисплей 

У Slim 7 14 чудовий дисплей, і це в значній мірі завдячує його панелі OLED. З роздільною здатністю 1920 x 1200 пікселів (WUXGA), він трохи вище за 1080p. Крім того, він має співвідношення сторін 16:10, що забезпечує більше робочого простору на екрані.

Для дослідження дисплею я переглядав трейлер Wicked на YouTube. Вражаюча зелена шкіра Ельфи прийшла в найяскравіших кольорах і відмінно збалансована, так само, як множина рожевих костюмів, які має Глінда, і багатобарвні пейзажі та створіння протягом трейлера. І, незважаючи на яскравість і дуже високу яскравість при максимальній яскравості, нічого не було перенасиченим.

Вражаюча продуктивність 

Коли я побачив ціну на цей лептоп, я не очікував відмінної продуктивності, але саме це я і отримав.

Ця конфігурація Slim 7 14 має 32ГБ оперативної пам'яті і процесор Intel Core Ultra 7 155H, процесор 14-го покоління, який є актуальним. Іншими словами, ви отримуєте одну з останніх пропозицій від Intel.

На моєму досвіді ці внутрішності перекладалися на безшовне переключення між додатками з великою кількістю відкритих вкладок у Chrome, Spotify і програм для редагування фотографій.

Що цікавого у Slim 7 14 також, є великий вибір портів, за винятком одного Для відносно доступного лептопа Lenovo Slim 7 14 має великий вибір портів. З лівого боку тут є два порти USB-C (Thunderbolt 4) та порт HDMI 2.1, якого навіть немає у мого дорогого щоденного лептопа, Lenovo Yoga 9i.

Поглянувши на правий бік, я помітив порт USB-A 3.2, роз'єм для навушників 3,5 мм, кнопку ввімкнення живлення та перемикач блокування веб-камери (це дозволяє швидко вимкнути веб-камеру без додаткової маси відбивача приватності над веб-камерою). Також є перемикач відновлення скидання Lenovo, який можна включити за допомогою мініатюрного інструмента для вилучення SIM-картки з смартфона.

Я бажав, щоб Lenovo розмістив один з портів USB-C Slim 7 14 на правому боці для зручності зарядки, особливо з таким коротким кабелем зарядки, як у нього.

Алюмінієва оболонка стійка до відбитків пальців 

Алюмінієва оболонка Slim 7 14 приємна на дотик, міцна і, що найголовніше, не відбиває відбитки пальців.

Коли я нахиляю закритий лептоп на сонці, я помітив кілька розсіяних слідів, але вони мало видимі. Я також полюбив стильний колір Луни Грей, але це єдиний колір, у якому зараз доступний Slim 7 14. Було б гарно мати ще кілька варіантів кольорів, наприклад, Синій Безодні або Вівсяні відтінки.

Lenovo Slim 7 14 on a table

Одноручне відкриття 

Зі слабким ободом над веб-камерою Slim 7 14 можна легко відкрити однією рукою. Зчеп гладкий, і дно лептопа навіть не піднімається, якщо ви не відкриваєте його занадто швидко.

Що мені "так собі" у Lenovo Slim 7 14 Є деякі аспекти Slim 7 14 від Lenovo, які не вразили мене, але вони не були настільки розчаровуючими, щоб попасти в категорію "не подобається".

Непогана якість звуку 

Динаміки лептопів відомі своєю жахливістю, тому я був приємно здивований якістю звуку лептопа Lenovo Slim 7 14. Розумійте мене правильно, звук не фантастичний, але він точно кращий, ніж моя акустична система смартфону та безліч інших лептопів, які я тестував раніше.

Slim 7 14 оснащений двома звуками, піднятими вгору, налаштованими на Dolby Atmos, що вже дає йому перевагу порівняно з динаміками, які спрямовані донизу, що знаходяться на багатьох лептопах. Для тестування якості звуку я програвав "Supernatural" Аріани Гранде на Spotify, а потім "Real" від Unprocessed з участю Тіма Хенсона і Клея Гобера від Polyphia.

Хоча голос Аріани прозвучав чудово, високі та низькі частоти в пісні, які надають їй повністю звучання, були втрачені. Те саме стосується "Real", пісні, яку я люблю використовувати під час тестування, тому що вона має такі нюансовані високі, середні та низькі частоти, які часто втрачаються без динаміків вищої якості.

Якби не обертовий звуковий панельний динамік Bowers & Wilkins моєї Yoga 9i, з яким я можу порівняти інші лептопи, я, можливо, навіть не зрозумів би, що звук залишає бажати кращого - ось наскільки ці динаміки вражаючі порівняно з більшістю інших лептопів.

Lenovo Slim 7 14

Нова окрема кнопка Microsoft Copilot 

Незалежно від того, ви використовуєте Microsoft Copilot чи ні, ваш наступний лептоп з Windows, ймовірно, буде поставлятися з окремою кнопкою Copilot, яка, мабуть, заміняє додаткову клавішу Ctrl з правого боку клавіатури.

Моя скарга не є з самою функцією Copilot. Фактично, я задоволений використанням Copilot для швидкої та чіткої відповіді на питання, переформування електронної пошти або текстового повідомлення та розбирання складних термінів. Але коли Copilot можна отримати з легкістю за допомогою кліку у правому нижньому куті мого екрана або гарячої клавіші (клавіші Windows + C), чи потрібна окрема кнопка Copilot?

Що не подобається у Lenovo Slim 7 14 

Покрім відсутності порту USB-C з правого боку цього лептопа, у мене було лише кілька речей, які мене дратували у Slim 7 14.

Не тримає заряду довго 

Акумулятор цього лептопа на 8 годин може працювати весь робочий день, але з чіпом Intel Core Ultra 7 155H, який, мовляв, повинен бути більш ефективним, я очікував кращої тривалості батареї. Звісно, у Slim 7 14 є дисплей OLED, який їсть батарею, але так само і у HP Spectre x360 14, і він працював понад 3 години довше, ніж цей лептоп при тому самому тесті батареї.

Перевірте детальні часи роботи як для Lenovo Slim 7 14, так і для HP Spectre x360 14 в розділі з життєвим циклом батареї.

Короткий кабель для зарядки 

Кабель зарядки Slim 7 14 немає центрального блока, який з'єднує товщий кабель зі стіни і тонкий кабель з лептопом, що означає: він дійсно короткий.

Я розтягнув кабель від того місця, де він виходить зі стінного блоку, до роз'єму USB-C, і він становив приблизно 70 дюймів. Порівняно з кабелем для зарядки моєї Yoga 9i на 113 дюймів, який я б вважав "традиційною" довжиною кабелю для зарядки, це близько 3,5 фута менше кабелю.

Результати тесту Geekbench 6 для Lenovo Slim 7 14 

На Geekbench 6, який тестує загальну продуктивність процесора, Lenovo Slim 7 14 отримав вражаючий багатоядерний результат 12,267.

Це трохи менше, ніж 12,955 балів, які отримав HP Spectre x360 14, найпотужніший лептоп з Windows, який ми тестували в 2024 році, з таким самим процесором Intel Core Ultra 7 155H.

Тривалість роботи батареї Lenovo Slim 7 14 

Для тестування тривалості роботи батареї Lenovo Slim 7 14 ми використовували PCMark 10 Modern Office з максимальною яскравістю дисплея. Він працював 8 годин і 11 хвилин, перш ніж розрядитися.

Порівняно з потужним HP Spectre x360 14, який витримав 11 годин і 33 хвилини на цьому тесті, або LG Gram 16, який працював 18 годин і 56 хвилин, Lenovo Slim 7 14 має середню тривалість роботи батареї.

Чому треба придбати Lenovo Slim 7 14?

Lenovo Slim 7 14 може бути одним із найкращих варіантів для тих, хто шукає продуктивний лептоп з класною клавіатурою, зручним дисплеєм та непоганою тривалістю роботи батареї.

Цей лептоп ідеально підходить для людей, які шукають збалансовану продуктивність і більш доступну ціну. Якщо ви не проти трохи зменшення продуктивності на користь вартості, то Lenovo Slim 7 14 - це відмінний вибір для вас.

подписка на рассылку

Подписаться