Наверх

Новий MacBook Air від Apple з потужним чіпом M3

У жовтні компанія Apple представила наступне покоління 14-дюймового та 16-дюймового MacBook Pro з новими чіпами M3. Хоча було очевидно, що MacBook Air також отримає такий же апгрейд, головне питання полягало в тому, коли це станеться. Однак очікування нарешті закінчилися. Сьогодні компанія оголосила про оновлені версії свого 13-дюймового та 15-дюймового MacBook Air з останнім чіпом M3. Обидва моделі доступні для покупки вже сьогодні і почнуть поставлятися 8 березня.

Apple MacBook Air M3

Apple не внесла жодних зовнішніх змін у жоден з лептопів. Враховуючи, що пройшло всього лише два роки з моменту випуску повністю переробленого 13-дюймового MacBook Air, коли була відкинута характерна конструкція вигнутого корпусу на користь більш квадратної рами, додано трохи більший дисплей розміром 13,6 дюйма, покращено веб-камеру до роздільної здатності 1080p та додано порт MagSafe для зарядки.

15-дюймовий MacBook Air, з іншого боку, був випущений менше року тому. Це був перший свого роду у лінійці Air та містить більшість тих же функцій, що й його менший аналог. Тому логічно, що Apple залишила той же дизайн у обох випадках.

Apple MacBook Air M3

Значні оновлення можна знайти під капотом. На відміну від чіпів M1 та M2, лінійка M3 побудована на 3-нанометровому процесі, що означає, що вона вміщує більше транзисторів в меншому просторі та покращує як швидкість, так і ефективність споживання енергії чіпу. Крім того, вона має нові функції, такі як трасування променів, меш-затінення та динамічне кешування.

Зокрема, M3 - це останній початковий чіп від Apple. Він має 8-ядерний процесор і до 10-ядерного графічного процесора, що робить його відмінним варіантом для виконання базових завдань, таких як обробка текстів, використання електронних таблиць, надсилання електронних листів та легка гра. Apple стверджує, що продуктивність процесора зросла на 35 відсотків, а продуктивність графічного процесора - на 65 відсотків порівняно з M1. Тим часом як як CPU, так і GPU є на 20 відсотків швидшими, ніж у M2.

Apple MacBook Air M3

Apple також додала підтримку для до двох зовнішніх моніторів. Обидва M1 та M2 Macs нативно підтримують лише один зовнішній монітор, тому гарно бачити, що Apple нарешті робить цей вдосконалення. Проте важливою приміткою тут є те, що MacBook Air повинен бути закритий, щоб працювати з обома дисплеями. Обидва варіанти MacBook Air також оснащені Wi-Fi 6E, який пропонує швидкості завантаження вдвічі швидше, ніж версії з чіпами M2.

Хоча і 13-дюймовий MacBook Air, і 15-дюймовий MacBook Air доступні лише з базовим чіпом M3, вибір між 8-ядерним та 10-ядерним графічним процесором існує лише для 13-дюймового варіанту. 15-дюймовий варіант доступний лише з 10-ядерним процесором. Базові моделі обох розмірів мають 8 гігабайт об'єднаної пам'яті та 256 гігабайт пам'яті для зберігання. Проте ви можете оновити обидва до 24 гігабайт об'єднаної пам'яті та 2 терабайт пам'яті для зберігання - за додаткову плату, звісно. Ви також можете обрати між кольорами Північ, Світловий, Космічний Сірий та Сріблястий.

Apple MacBook Air M3

Ми залишаємо наші враження про обидва MacBook Air до тих пір, поки не зможемо потрапити в їх руки, але якщо ви плануєте купити один якомога швидше та у вас виникають сумніви між обома розмірами, це дійсно залежить від ваших уподобань.

Ми рекомендуємо менший варіант для більшості людей - дисплей досить яскравий, продуктивність добра для повсякденних завдань, і він дуже легкий та портативний.

Але якщо ви той тип людини, який проводить усі дні працюючи на ноутбуці і не любите працювати на зовнішньому моніторі, то 15-дюймовий MacBook Air - це ваш вибір. Він має ті ж функції та продуктивність, що і менший варіант, але збереже вас від головоболів, що виникають при довготривалому перегляді на вузькому екрані.

Варто зазначити, що Apple все ще продає 13-дюймовий MacBook Air з чіпами M2. З початковою ціною в $999, він тепер на $100 дешевше. Якщо ви хочете заощадити трохи грошей і не потрібен останній чіп, ця машина варта уваги. Те ж саме стосується і 15-дюймового MacBook Air з чіпами M2. Хоча Apple більше не продає цю модель безпосередньо через свій магазин, ми рекомендуємо придбати її у стороннього продавця, як тільки вона з'явиться в продажі.

Ви можете замовити 13-дюймовий MacBook Air та 15-дюймовий MacBook Air безпосередньо через сайт Apple. Базові моделі коштують відповідно $1,099 та $1,299.

подписка на рассылку

Подписаться