Наверх

Новий iMac: Максимізований Дизайн та Потужність

Чутки про випуск більшого, нового iMac виникли, коли у 2021 році був запущений iMac з діагоналлю 24 дюйми. Спочатку звіти вказували на схожий редизайн для iMac з діагоналлю 27 дюймів або більшими варіантами з декількома кольоровими варіантами та процесором Apple Silicon.

Однак ранні чутки так і не підтвердились, і Apple оновила iMac з діагоналлю 24 дюйми з процесором M3, і не було жодних слів про більшу модель. Після цього оголошення Apple підтвердила, що не працює над моделлю з діагоналлю 27 дюймів.

New iMac

Протиріччя чуток та звітів - це не новина для неанонсованих продуктів Apple. Деякі очікували відродження iMac Pro з Apple Silicon, але оскільки Mac Pro зараз працює на M2 Ultra, це менш ймовірно.

iMac з діагоналлю 27 дюймів був припинений після того, як були оголошені Studio Display та Mac Studio на заході Apple у березні 2022 року. Тепер Apple каже, що не працює над моделлю з діагоналлю 27 дюймів, але це не обов'язково означає, що ніколи не буде, або що вони можуть працювати над більшим все ще.

Apple закріпила ідею, що модель з діагоналлю 27 дюймів або більшою не є найближчим планом, сказавши, що iMac з діагоналлю 24 дюйми - це ідеальний розмір, який вміщується між 21,5-дюймовим і 27-дюймовими дисплеями попередніх моделей.

Інші чутки вказують на те, що iMac з діагоналлю 30 дюймів або більше може вийти на ринок якось у 2025 році. Чутки про більший iMac модель в основному припинилися на початку 2024 року.

Особливості нового iMac 

Ми розглянемо можливість кожного нового випуску iMac нижче. Чутки зараз вказують на iMac з діагоналлю 30 дюймів або більшим, з Apple Silicon, який буде більшим варіантом iMac з діагоналлю 24 дюйми.

iMac Pro стає все менш ймовірним і не чули про нього від надійних джерел у нещодавній історії.

The new larger iMac will take on Apple's new design philosophy

Дизайн 

Подібно до iMac з діагоналлю 24 дюйми, нова більша модель зменшить обрамлення екрану, матиме менший підборіддя та буде набагато тоншою з однаковою товщиною по всій конструкції. Попередня модель iMac з діагоналлю 27 дюймів майже важила 20 фунтів, і завдяки редизайну ми очікуємо, що вона буде важити набагато менше, пропорційно.

Вибір кольору в основному буде залежати від типу процесора, який використовується. Якщо це професійний iMac з чіпами Pro та Max, Apple випустить його лише в кольорах "космічний сірий" або "сріблястий" з чорними обрамленнями. Якщо це модель для споживачів з процесором серії M, це означатиме кілька варіантів кольору та відбілювач обрамлення навколо екрану.

Apple припинила виробництво аксесуарів Magic у кольорі "космічний сірий" разом із iMac Pro у 2021 році. Однак новий набір аксесуарів зі співпадаючими кольорами може надійти з новим iMac Pro. Нова Magic Keyboard має Touch ID, але доступна лише в альтернативних кольорах при замовленні певного кольорового варіанту iMac. Apple продає лише базову білу версію окремо.

A possible color-matched Magic Keyboard and Mouse

Передбачається, що перероблений більший iMac буде трохи товщим, ніж модель з діагоналлю 24 дюйми, щоб забезпечити повітряний потік та охолодження. Чіпи серії Pro та Max M можуть бути дуже ефективними, але вони все ще виділяють багато тепла під час інтенсивної роботи.

Можливо, підставка для дисплея матиме ідентичний дизайн з iMac з діагоналлю 24 дюйми, що не є ідеальним. Багато хто вимагав нову підставку для iMac з деякою регульованістю, але малоймовірно, що Apple реалізує такий дизайн у цій моделі.

The new iMac may have a 30-inch or larger display with ProMotion and mini-LED

Дисплей 

Ранні чутки про новий iMac вказували на те, що Apple збільшить розмір екрана, зменшивши обрамлення навколо нього. Це дозволило б користувачам отримати дисплей розміром 30 або 32 дюйми, схожий на Pro Display XDR.

Аналітики та розкривачі міркували про розмір екрана, і останні чутки вказують на 30-дюймовий або більший розмір. Apple каже, що не працює над iMac з діагоналлю 27 дюймів.

Як і з дизайном кольорів, технологія дисплея, яка використовується, в основному залежить від того, який процесор використовує Apple для цієї машини. Модель, схожа на iMac Pro, матиме технологію ProMotion, міні-LED та вищу щільність пікселів. Модель для споживачів матиме схожий дисплей з існуючим iMac 5K з незначними або ж жодними змінами в цілому.

14-дюймовий MacBook Pro та 16-дюймовий MacBook Pro отримали значні покращення дисплея порівняно з попередніми моделями. Apple, ймовірно, реалізує подібні зміни в переробленому професійному дизайні iMac.

Технологія ProMotion - це технологія, яка дозволяє змінювати частоту оновлення до 120 Гц. Це означає, що прокрутка контенту, анімації та деякі відеоігри виглядатимуть плавніше, і оскільки немає потреби у батареї, більше контенту буде відтворюватися з високими частотами оновлення без проблем.

mini-LED and ProMotion are used in the 2021 MacBook Pro models

Apple може впровадити міні-LED підсвітку на професійних або непрофесійних моделях, але деякі чутки вказують на те, що її не буде використано в більшому iMac зовсім. Якщо вона буде використана, дисплей матиме набагато більше зон затемнення та зможе набагато точніше відтворювати чорний колір.

Одна звіт вказує на те, що великий дисплей може не мати стільки зон затемнення, як дисплеї iPad Pro або MacBook Pro. Не зрозуміло, чи це зроблено з метою зниження вартості чи технологічних складнощів впровадження технології в більшому дисплеї.

Apple може збільшити загальну кількість пікселів для більшої щільності та нативного масштабування 2x Retina. Це може означати використання панелі 5.5K у дисплеї з діагоналлю 27 дюймів або панелі 6K у дисплеї з діагоналлю 30 дюймів або більше - схоже на iMac з діагоналлю 24 дюйми, який використовує панель 4.5K.

Чутки вказують на те, що Apple може вибрати дисплей з діагоналлю 32 дюйми для iMac, який вийде на ринок у 2025 році.

Процесор 

Є кілька варіантів процесорів для нового iMac. Apple може піти по аналогічному шляху, що і з Mac mini, і пропонувати процесори M3 та M3 Pro, або, якщо це більше оновлення iMac Pro, він використовуватиме процесори M3 Pro та M3 Max.

Клієнти зможуть вибирати між процесорами при налаштуванні своїх машин. Наприклад, існуючий процесор M2 Pro має 10-ядерний ЦП з 16-ядерним GPU, тоді як M2 Max має 12-ядерний ЦП з 30-ядерним GPU для базових версій.

Apple could introduce any number of port combinations

На відміну від моделей Intel, Apple не пропонує окремі графічні опції. Замість цього інтегрована графіка високопродуктивних процесорів серії M очікується, що буде більше, ніж достатньо для більшості програм. Крім того, вбудовані в процесори нейронний двигун та мультимедійні двигуни також додають підвищену продуктивність з певними завданнями.

M3 Pro та M3 Max підтримують до 36 ГБ та 128 ГБ ОЗП відповідно, та 8 ТБ накопичувач SSD, і це може збільшуватися з наступними поколіннями. Ці процесори також дозволяють більше Thunderbolt-портів та загальний ввод/вивід, але верхня межа не відома.

Apple анонсувала процесор M3 в iMac з діагоналлю 24 дюйми, не згадуючи про більшу модель.

Гурман позиціонував випуск більшого iMac на кінець 2024 року. Мінг-Чі Куо відсунув цей графік далі до 2025 року.

Вебкамера та порти 

Apple, ймовірно, перейде на вебкамеру з роздільною здатністю 1080p так само, як і з 24-дюймовою моделлю.

Не зовсім зрозуміло, які саме порти можуть бути представлені з новим iMac. У будь-якому випадку, чи це iMac Pro, чи машина для споживачів, він, ймовірно, матиме більше різноманітних портів, ніж модель з діагоналлю 24 дюйми.

Три або чотири порти Thunderbolt 4 можливі, оскільки чіпи серії Pro та Max M підтримують більше двох. Не відомо, чи ці процесори можуть підтримувати чотири порти Thunderbolt паралельно, але на нових MacBook Pro присутні три, і майбутні оновлення завжди можуть збільшити цю ємність.

Apple також може додати слот для SD-карти з боку дисплея або порт HDMI на задній панелі для підключення додаткового монітора. Однак, можливо, буде простіше залишити кілька портів Thunderbolt 4 та USB-A.

Адаптер живлення для iMac з діагоналлю 24 дюйми має необов'язкове підключення Ethernet. Деякі міркують, що Apple може додати більше портів до цього адаптера живлення, але розташування портів не пропонує багато варіантів.

Дата випуску та ціна нового iMac 

Чутки вказують на те, що iMac з діагоналлю 30 дюймів (або більше) з чіпом серії M буде оголошено якось у 2025 році.

iMac з діагоналлю 24 дюйми починається з $1,299, а iMac з діагоналлю 27 дюймів на базі Intel починався з $1,799. Apple позиціонувала новий більший iMac з процесорами для професіоналів на орієнтовну початкову ціну в $1,999 або вище. Деякі міркували про майже $3,000 за базову модель, якщо вона матиме характеристики Pro Display XDR та процесори для професіоналів у дисплеї розміром 30 дюймів або більше.


подписка на рассылку

Подписаться