Наверх

Найкращі ігрові ноутбуки Asus 2024

Найкращі ігрові ноутбуки Asus поєднують в собі високоякісні дисплеї в комфортних (і часто дуже портативних) форм-факторах, з усім графічним добром, яке ви можете побажати під капотом. Минулий рік подарував нам цілий новий список машин для насолоди, і 2024 рік вже також виглядає досить привабливо. З великими переглядами лінійки Asus ROG Zephyrus та новим стеком високопотужних машин Strix наразі у нас гарячі руки.

Тут достатньо цінових категорій, якими потрібно керуватися. Однак машини з кожного з цих бюджетів представлені в нашому виборі найкращих ігрових ноутбуків на ринку - так що ви забезпечені, чи витрачаєте ви три або чотири цифри. Найкращі ігрові ноутбуки Asus охоплюють всі цінові діапазони і регулярно беруть участь в знижках також.

Ми мали у наших руках широкий вибір цих машин і протестували їх в ряду індустріальних та реальних умов, щоб переконатися, що вони використовують усе найкраще з компонентів під капотом. Це означає, що ми використовуємо кожен з ігрових ноутбуків Asus протягом тижнів, замінюючи наші особисті машини як для роботи, так і для гри, щоб ми могли відчути сильні та слабкі сторони кожного пристрою.


Asus ROG Strix Scar 16 (2023) Найкращий ігровий ноутбук Asus в цілому.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

CPU: Intel i9-13980HX GPU: RTX 4080 / RTX 4090 ОЗП: До 64 ГБ Зберігання: 2 ТБ SSD Дисплей: 16-дюймовий QHD+ Mini LED / IPS, 240 Гц Порти: 1x USB-C Thunderbolt 4, 1x USB-C Gen 2, 2x USB-A 3.2 Gen 2, HDMI 2.1, 2.5G LAN, 3.5 мм

ПРИЧИНИ КУПУВАТИ

    Класичний естетичний дизайн з багато RGB
    Intel i9 абсолютно чудово працює
    Яскравий, яскравий дисплей з відмінним контрастом
    Тризначні кадрові частоти при максимальних налаштуваннях

ПРИЧИНИ УНИКНУТИ

    Порти переміщені назад до боків
    Прозорий дизайн може не всім подобатися
    Трекпад виглядає трохи м'яким та незручним ROG Strix Scar 16 2023 року - це звір. Він не тільки перевершив Asus ROG Zephyrus M16 у наших випробуваннях, але й випередив його за ціною. Це робить його найкращим ігровим ноутбуком Asus на ринку наразі, хоча його естетика не підійде всім.

Дизайн: Ми не були великими шанувальниками того прозорого основного естетичного. Коли він поєднується з таким відбиваючим від відбитків пластиком, він справді знижує загальний преміальний вигляд. Тут все ще є багато RGB, щоб відшкодувати це, хоча - і, крім того, це ігровий ноутбук, спрямований на чисту продуктивність.

Функції: Asus у цьому році завантажував свої висококласні ноутбуки своїм дисплеєм Nebula HDR Mini-LED. Це означає відмінний контраст, яскраві кольори та охайну увагу до деталей. Це один з найкращих екранів ноутбуків, які ми зустрічали, і разом з шовковистим рівнем оновлення 240 Гц є багато чого, щоб полюбити.

На жаль для шанувальників серії, додаткові вентилятори означають, що порти були відіслані на боки Strix Scar 16. Якщо ви будете встановлювати ноутбук для роботи за столом напівпостійно, це означатиме багато кабелів скрізь.

Продуктивність: З процесором i9-13980HX на борту Strix Scar 16 немає нічого, що він не може обробити. Ми змогли підтримувати тризначні кадрові частоти в Shadow of the Romb Raider та The Division 2 на максимальних налаштуваннях у роздільній здатності QHD+, - про це не можемо сказати про багато хто з рігів. Зрештою, ноутбук із такими характеристиками буде вражаючим. Що було ще більш здивувальним, це здатність Strix Scar 16 робити все це без сильного нагрівання. Звичайно, ця річ не працювала прохолодно або тихо, але додаткова технологія охолодження, що запакована тут, безперечно робить свою роботу. Це було зручно використовувати на колінах протягом кількох годин поспіль - це щось, про що ми не можемо сказати про більшість високопродуктивних ноутбуків, які проходять через наші двері.

Висновок: Asus ROG Strix Scar 16 - це найкращий ігровий ноутбук Asus, який ми бачили до цих пір в цілому. Він не такий потужний, як Scar 18 на 18 дюймів, але набагато більше портативний - і, отже, набагато більше придатний для реальних умов життя. Додайте сюди той факт, що він фактично пропонується за розумну ціну, враховуючи конкуренцію в цьому діапазоні, і ви отримаєте собі вражаючу машину.


ASUS ROG Zephyrus G14 (2024) Найкращий ігровий ноутбук Asus для більшості.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

CPU: AMD Ryzen 9 8945HS Графіка: Nvidia RTX 4050 / RTX 4060 / RTX 4070 ОЗП: До 32 ГБ DDR5 Зберігання: 1 ТБ NVMe SSD Дисплей: 14-дюймовий QHD+ OLED 2880 x 1800 Частота оновлення: 120 Гц Порти: 1x HDMI 2.1, 2x USB 3.2 Gen 2 Type-A, 1x USB 3.2 Gen 2 Type-C (DisplayPort), 1x Type C USB 4 (DisplayPort / power delivery), 1x microSD, 1x 3.5mm audio

ПРИЧИНИ КУПУВАТИ

    Вдосконалений перезапуск
    Тонкий та легкий форм-фактор
    Неймовірний дисплей OLED
    Надійна ігрова продуктивність
    Довговічне відчуття розкоші
    Обдуманий вибір портів

ПРИЧИНИ УНИКНУТИ

    Відсутність високопродуктивних варіантів конфігурації
    Відсутність Thunderbolt 4

Asus ROG Zephyrus G14 2024 року відкрив поле гри цього року. Передизайнований корпус і більш мейнстрімний апеляційний потенціал роблять його вибором для кожного, хто не хоче, щоб яскравість RGB була відволікаючою. Хоча компоненти, що пропонуються, трохи менше, більшість гравців зможуть управляти тим RTX 4070 - і все ще використовувати той неймовірний дисплей OLED.

Дизайн: Попередні моделі Asus ROG Zephyrus G14 мали схожий вигляд, підкреслені тією LED-панеллю матриці ззаду. Справи змінилися цього разу. Новий G14 не тільки гораздо тонший в цілому, але він має більше вигляд ноутбука-ультрабука. Ця маленька портативна сила виросла, і тепер виглядає і відчувається набагато більше, ніж MacBook Pro. Це завдяки одиничній діагональній смузі світлодіодних ліхтарів ззаду і корпусу з графітового алюмінію CNC-мільованого алюмінію. Звісно, все ще все супер міцне на дотик, з міцною основною базою і дуже малою гнучкістю дисплея.

Характеристики: Панель OLED з частотою оновлення 120 Гц сидить на вершині G14, наче корона. Це особливий дивовижний екран, здатний до неймовірного контрасту кольорів і яскравого, живого зображення. У поєднанні з підвищеною роздільною здатністю ігри тут працюють гладко і яскраво, особливо більш динамічні сцени, як у грі Cyberpunk 2077. Однак це ще не все. Тут є веб-камера 1080p, елегантна і зручна клавіатура та хороший вибір портів (на обох сторонах основного корпусу). Збірка AMD означає, що тут немає Thunderbolt 4, але варіанти USB-C легко допоможуть вам. Єдиний недолік у всьому цьому полягає в тому, що модель 2024 року скидає RTX 4080 та RTX 4090 варіанти графічних карт попереднього покоління. Проте, з RTX 4070 у верхній частині шкали конфігурацій, більшість гравців все ще захищені тут.

Виконання: Звісно, RTX 4070 не буде конкурувати з частотами кадрів моделі RTX 4090, яку ми тестували минулого року. Однак ми все ще бачимо тризначні fps у значній кількості бенчмарків у 14 дюймах - і це все ще дуже вражає у 14 дюймах. G14 працює схоже до Razer Blade 14 у 1080p, іноді попереду, іноді позаду. Однак у QHD+ речі трохи розкриваються.

Висновок: Asus ROG Zephyrus G14 - це найкращий ігровий ноутбук Asus для більшості гравців прямо зараз. Його невеликий форм-фактор робить його найбільш портативним пристроєм у поточній лінійці, але він не купується в продуктивності. Додайте до цього естетику гладкий астетичний і чудовий OLED-панель, і це переможець.


Asus TUF A15 Найкращий бюджетний ігровий ноутбук Asus.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

CPU: AMD Ryzen 7 7735HS | AMD Ryzen 9 7940HS GPU: Nvidia RTX 4050 | RTX 4060 | RTX 4070 RAM: 16 ГБ Зберігання: 512 ГБ | 1 ТБ Дисплей: 15,6-дюймовий IPS, 1920 x 1080 з частотою оновлення 144 Гц Порти: 1x HDMI 2.1, 2x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1x USB 3.2 Gen 2 Type-C (DisplayPort, power delivery), 1x RJ45 LAN, 1x Type C USB 4 (DisplayPort), 1x 3.5mm audio

ПРИЧИНИ КУПУВАТИ

    Відмінне відношення ціни та продуктивності
    Твердий будівельний матеріал з деякими преміальними матеріалами
    Клавіатура повного розміру
    Комфортний форм-фактор

ПРИЧИНИ УНИКНУТИ

    Дисплей може бути яскравішим
    Важкий для маневрування та перенесення

Asus TUF A15 - це золота середина між витратами та продуктивністю в світі ігрових ноутбуків. Він поєднує в собі солідний набір специфікацій з низькою ціною, що робить його відмінним вибором для тих, хто не хоче або не може витратити купу грошей на свій наступний ігровий ноутбук.

Дизайн: Дизайн A15 дещо каже про свою привабливість - ось чому ми включили його у наш список найкращих ігрових ноутбуків Asus. Він не має екстравагантних RGB освітлення, але залишається стильним завдяки його глянцевому кришталевому фінішу. Матові поверхні в більшості частин корпусу уникнуть відбитків пальців і слідів від мазків, які можуть погано виглядати на глянцевих поверхнях.

Функції: Одним з основних приваблюючих факторів цього ноутбука є його дисплей. Ви отримуєте 15,6-дюймовий екран з частотою оновлення 144 Гц, що робить гру більш плавною. Хоча яскравість та роздільна здатність можуть бути кращими, вона все ще надає вам непоганий досвід гри.

Продуктивність: TUF A15 оснащений процесорами AMD Ryzen 7 або Ryzen 9 з графічними картами Nvidia RTX 4050, RTX 4060 або RTX 4070. Це дозволяє йому запускати найновіші ігри із задовільною швидкістю кадрів. Хоча це не найдорожчі компоненти на ринку, вони все ще забезпечують потужну продуктивність для ігор та інших завдань.

Висновок: Asus TUF A15 - це відмінний вибір для тих, хто шукає економічний, але все ще потужний ігровий ноутбук. Він пропонує гарне відношення ціни та продуктивності, а також стильний дизайн і зручний дисплей.


Ноутбук Asus ROG Strix Scar 18 - найпотужніший геймерський лептоп від Asus. 

ХАРАКТЕРИСТИКИ 

Процесор: Intel Core i9-13980HX Графічний процесор: RTX 4070 | RTX 4080 | RTX 4090 (Перевірено) Оперативна пам'ять: 16 ГБ | 32 ГБ (Перевірено) | 64 ГБ Накопичувач: 1 ТБ + 1 ТБ PCle 4.0 NVMe M.2 (Перевірено) | 1 ТБ PCle 4.0 NVMe M.2 Дисплей: 18-дюймовий QHD+ IPS @ 240 Гц Порти: 1x USB-C (DisplayPort, подача живлення), 1x UBS-C Thunderbolt 4, 2x USB-A 3.2 Gen 2, HDMI 2.1, 2.5G LAN, аудіо 3,5 мм

ПРИЧИНИ ПРИДБАТИ

    Компоненти вищого класу означають неймовірну потужність
    Надзвичайно яскравий та яскравий дисплей
    Повнорозмірна клавіатура
    Міцні, добре збалансовані динаміки
    Складна система охолодження

ПРИЧИНИ УНИКНУТИ

    Не дуже портативний
    Розташування портів неорганізоване
    Гучні вентилятори
    Дизайн корпусу не для всіх

Ноутбук Asus ROG Strix Scar 18 - це не просто найпотужніший лептоп від Asus, який ми тестували, але й найвищі показники результатів тестів серед усіх моделей, які попадали до нас на стіл. Це робить його особливо цікавим варіантом для тих, хто шукає надійний 18-дюймовий ноутбук для стаціонарного використання.

Дизайн: Дизайн може розділити ринок Strix Scar 18, пропонуючи сміливу смугу RGB-підсвічування спереду та ззаду, а також прозорий пластиковий корпус, який нам не зовсім сподобався в Scar 16. На цій ціні ми очікували трохи більше, ніж пропонований пластиковий корпус, але при одному погляді на ціну повністю алюмінієвого Razer Blade 18 ми швидко почали радіти цьому дешевшому дизайну. Тут немає проблем з міцністю, а кришка все ще має твердий алюмінієвий дизайн, тому все виглядає, принаймні, надійно.

Ці 18-дюймові геймерські ноутбуки призначені для того, щоб стояти на вашому столі і залишатися там. З вагою 3,1 кг (що на 80% важче, ніж Zephyrus G14 вище), Strix Scar 18 точно не підходить для носіння в рюкзаку. Тому трохи розчаровуюче бачити всі порти, розташовані на боках - ноутбуки Alienware мають свої порти вводу-виводу ззаду вже років, і це робить постійний налаштований стіл особливо аккуратним.

Особливості: Без дисплея Nebula Mini LED зверху, найбільша особливість Strix Scar 18 - це найвища специфікація, яку він пропонує. Це перший геймерський ноутбук, який ми тестували з процесором Intel i9-13980HX на кермі, але це ще не каже про GPU RTX 4090 і до 64 ГБ оперативної пам'яті. Це дуже потужні характеристики, які ви не знайдете в інших геймерських ноутбуках Asus - тому, якщо ви шукаєте компоненти, які можуть впоратися з будь-яким завданням, ваш пошук закінчується тут.

В інших випадках ми були здивовані, що вбудована акустична система наповнює простір звуком, а також включено повнорозмірну цифрову клавіатуру. Додайте сюди перемикач MUX і добре охолодження, і у вас є добре збалансований пристрій.

Продуктивність: Asus ROG Strix Scar 18 перевершив Zephyrus Duo 16 як найпотужніший геймерський ноутбук, який ми коли-небудь тестували. Хоча Duo дивно близько підійшов до потужності Scar (працюючи з другим екраном також), на папері ці кадрові частоти найвищі. Ми бачили стійкі кадрові частоти понад 100 у верхніх графічних налаштуваннях навіть в таких вимогливих іграх, як Total War: Three Kingdoms і Returnal. Це неймовірна продуктивність, підтверджена результатами тестів системи Fire Strike 34 507 та Time Spy 20 132.

Висновок: Strix Scar 18 - це найкращий геймерський ноутбук від Asus для тих, хто шукає кадрові частоти незалежно від умов. Потужність під капотом тут безпрецедентна в поточному асортименті, і пропонує неймовірну (і надійну) продуктивність як наслідок. Є деякі смілі асоціації щодо естетичних виборів, які будуть залежати від особистої думки, а розташування портів робить речі трохи складними, але якщо ви шукаєте тривалий час тримати ноутбук на столі, ви не зможете знайти кращого варіанту.


Ноутбук Asus ROG Zephyrus Duo 16 - це кращий ноутбук від Asus для продуктивності та гри. 

ХАРАКТЕРИСТИКИ 

Процесор: AMD Ryzen 9 7945HX Графічний процесор: Nvidia GeForce RTX 4090 (Перевірено) | RTX 4080 | RTX 4070 | RTX 4060 Оперативна пам'ять: 32 ГБ DDR5 Накопичувач: 2 ТБ PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD Дисплей: 16-дюймовий QHD+ (2560 x 1600) MiniLED, 240 Гц, ScreenPad Plus 14-дюймовий 4K (3840 x 1100) Порти: 1x HDMI 2.1, 1x USB 3.2 Gen 2 Type-C (DisplayPort, подача живлення, G-Sync), 1x USB 3.2 Gen 2 Type-C (DisplayPort, G-Sync), 2x USB 3.2 Gen 2 Type-A, 1x 2.5G LAN, 1x аудіо 3,5 мм

ПРИЧИНИ ПРИДБАТИ

    Відмінний дизайн з двома екранами
    Відчуття гладкості, незважаючи на більшу вагу порівняно з конкурентами
    Яскравий HDR Mini-LED дисплей
    Широкий вибір конфігурацій графічного процесора
    Неймовірна продуктивність
    Особливо вражаюче охолодження

ПРИЧИНИ УНИКНУТИ

    Другий екран не працює з усіма іграми
    Важчий, ніж багато тонких ноутбуків
    Розташування миші та клавіатури може не всім підійти
    Особливо дорогий

Ноутбук Asus ROG Zephyrus Duo 16 має в своєму арсеналі трюк, і ключ до нього в назві. Це пристрій з двома екранами, з чудовим MiniLED QHD+ панеллю зверху та 14-дюймовим ScreenPad Plus із роздільною здатністю 3840 x 1100, який розташований прямо над клавіатурою.

Дизайн: Хоча не такий стриманий, як інші ноутбуки Asus, це точно не класичний геймерський естетичний вигляд. Приглушені сірі та чорні кольори присутні у всьому основному корпусі, а на кришці є одна глянцева діагональна лінія та логотип, що додають трохи стилю. Це стриманий вигляд, який, разом з чітким, гострим форм-фактором, робить Duo набагато більш легким, ніж може здаватися його більша вага та розмір. Проте, він важчий, ніж ROG Strix Scar 16 та Zephyrus M16 з асортименту цього року.

Особливості: У нашому огляді ми скаржилися на те, що не всі ігри працюють з цим другим екраном, і для повсякденного геймера він може бути зайвим. Однак у продуктивному середовищі цей постійний супутник був великим знівецьом.

Саме тому Duo 16 - це кращий геймерський ноутбук від Asus для тих, хто шукає високоякісний робочий пристрій, який також може подвоїтися як преміальна ігрова система. Сенсорний до дотику ROG ScreenPad Plus з'являється з основи ноутбука, коли відкривається сама кришка. Це гарне введення в справді футуристичний вигляд пристрою. Після того, як машина включена, той чіткий панельний дисплей витягується до життя. Якщо ви будете використовувати свій новий ноутбук для створення контенту або просто повсякденних справ, і у вас є бюджет для інвестицій в продукт вищого класу, то це те, куди ми рекомендуємо звернутися.

Так, клавіатура та миша були переорганізовані, щоб пристосуватися до цього екрана заввишки 5 дюймів, який займає половину простору. Основна панель розташована праворуч від самого нижнього краю машини, а трекпад знаходиться на боці. На перший погляд це не виглядає можливим, але ми швидко пристосувалися після невеликого переучення та почали насолоджуватися більш розслабленим рухом миші та комфортним досвідом набору тексту. Ми використовували ноутбук Asus ROG Zephyrus Duo 16 протягом повного тижня роботи у режимі ноутбука і ніколи не помітили напруженості.

Продуктивність: Ви можете бути помилковими, вважаючи, що ці фантазійні додаткові функції та стильний дизайн можуть вплинути на продуктивність. Однак, ми отримали дійсно захоплюючі результати, коли ставили ці компоненти під мікроскоп. Між 200+ стабільними кадровими частотами в Shadow of the Tomb Raider та Time Spy, а також результатами тестів Fire Strike, які раніше не були побиті (доки не з'явився Asus ROG Strix Scar 18 вище), тут є певна потужність. Це свідчить про чисту потужність AMD Ryzen 9 7945HX, але також слід відзначити відмінне охолодження (з додатковими вентиляторами під піднятим другим екраном).

Висновок: Ноутбук Asus ROG Zephyrus Duo 16 може все, але за великим запитом це найкраще служитиме тим, хто шукає універсальний потужний інструмент. Якщо ви не використовуєте цю машину для всього в своєму щоденному житті, ви не отримаєте найкращу вартість за гроші, але також пропустите великий досвід.

Як відбувалося тестування ноутбуків Asus

Всі ігрові ноутбуки Asus пройшли через серію строгих випробувань, як у реальних умовах гри, так і за допомогою стрес-тестів відомих стандартів. Кожен ноутбук проходить тести 3D Mark Time Spy і Fire Strike для тестування його GPU, PC Mark 10 і Cinebench для перевірки продуктивності і потужності ЦП, а також Crystal Disk Mark для швидкості SSD. Ноутбуки проходять тести відомих ігор на обох налаштуваннях: High і Ultra:

  • Shadow of the Tomb Raider

  • Total War: Three Kingdoms

  • Metro Exodus

  • Red Dead Redemption 2

  • The Division 2

Кожен ноутбук тестується принаймні два тижні. Протягом цього часу постійно оцінюється якість збірки, продуктивність дисплея в різних умовах освітлення, комфортність і надійність клавіатури, час роботи від акумулятора, теплові умови і вплив розміру, товщини і ваги пристрою.

Який ноутбук Asus найкращий для гри?

Згідно з нашими тестами, наразі найкращий ігровий ноутбук Asus на ринку - це Asus ROG Strix Scar 16 (2023). Однак, якщо вам потрібен щось компактніше, ми рекомендуємо більшості гравців Asus ROG Zephyrus G14.

Яка різниця між Asus ROG і TUF?

Asus розділяє свої ігрові пристрої на два основних типи: ROG і TUF. Перше - це колекція преміального обладнання від бренду, яке дозволяє використовувати компоненти вищого класу та ефективну інженерію. Зазвичай ви знайдете більш яскраві дизайни, смілі RGB-елементи і дисплеї вищої якості на ігрових ноутбуках Asus ROG. Натомість, серія TUF призначена для більш бюджетно орієнтованої аудиторії. Ви все ще отримуєте якість, але з компонентами і певними елементами збірки, які зменшують вартість пристрою для відповідності більш низькому ціновому тегу.

подписка на рассылку

Подписаться