Наверх

LG Gram Fold: перший ноутбук LG зі складним екраном

Очікуйте 17-дюймовий екран, який можна відкривати, щоб використовувати його як монітор або великий планшет.

LG Gram Fold official render

У останні роки ми бачили, як компанії, такі як ASUS і Lenovo, випускають ноутбуки зі складними екранами, пропонуючи або компактний досвід роботи з ноутбуком, або великий дисплей. Тепер настав час LG приєднатися до цієї гри, оскільки вони представили на ринку південної Кореї модель LG Gram Fold.

Перший складний ноутбук від LG має 17-дюймовий OLED-екран (2,560 x 1,920, 4:3), коли він розгорнутий, або 12-дюймовий дисплей, коли складений. Корейський бренд стверджує, що на нижній половині екрану, коли він складений, є віртуальна клавіатура, але ви також можете підключити Bluetooth-клавіатуру для більш традиційного досвіду роботи з ноутбуком.

LG Gram Fold reading 1

LG вказує, що розгорнутий Gram Fold можна використовувати як монітор, читальник електронних книг або великий планшет. І, подібно до найкращих планшетів, компанія стверджує, що Gram Fold підтримує введення за допомогою стилуса.

Щодо міцності, область "шарніра" Gram Fold пройшла випробування на згинання, на якому її складали до 30 000 разів. Це, можливо, не так багато порівняно зі складними смартфонами, але, наскільки я уявляю, ноутбук ви будете розгортати і складати набагато рідше, ніж телефон. В будь-якому разі, це число в 30 000 складань відповідає приблизно 20 складанням щодня протягом чотирьох років.

LG Gram Fold again

Щодо основних характеристик, LG Gram Fold оснащений процесором Intel Core i5-1335U 13-го покоління, графікою Iris Xe, 16 ГБ оперативної пам'яті, накопичувачем NVMe SSD об'ємом 512 ГБ та батареєю ємністю 72 Вт·год з підтримкою зарядки потужністю 65 Вт. На арсеналі також три стереодинаміка, Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6E та два порти USB-C.

Ціна та доступність LG Gram Fold

LG підтвердили, що їхній перший складний ноутбук доступний обмежено на внутрішньому ринку Південної Кореї, і немає жодних повідомлень про більш широку доступність.

В будь-якому випадку, LG Gram Fold має стандартну ціну в 4.99 мільйона вон (~3,729 доларів США) та промоційну ціну в 3.99 мільйона вон (~2,982 доларів США) для перших 200 покупців. На порівняння, конкуренти, такі як ASUS Zenbook 17 Fold, мали вартість випуску в $3,499. Отже, все одно, якщо ви хочете ноутбук зі складним екраном, вам доведеться виділити значну суму коштів.

подписка на рассылку

Подписаться