Вгору

Xiaomi Mi A1 - чистий Android

Фірмова оболонка MIUI для операційної системи Android встановлена ​​на кожному смартфоні компаніїXiaomi. З недавніх пір до цього твердження потрібно додавати слово «майже» - в рамках програмиGoogle Android Oneвийшов апаратXiaomi Mi A1з чистоюAndroid 7.1.2на борту. Модель зроблена на основі Xiaomi Mi 5X. Як і інші смартфони цього виробника,Xiaomi Mi A1має приємну лаконічну зовнішність і невисоку ціну.

MIUI в цілому добре сприймається користувачами, але багато хто віддасть перевагуAndroidз мінімальними програмними надмірностями. Саме така система коштує на борту новинки, також відсутня більшість фірмових програм і сервісів. Відповідно до програми співробітництваXiaomi Mi A1отримаєоновлення до Android 8і буде оновлено до наступної за нею версії ОС.

Зовнішній вигляд

Телефон сподобається любителям дизайнуXiaomi- він добре вписується в фірмовий стиль, при цьому нагадуючи про продукцію Apple. Апарат зібраний вметалевому корпусіз невеликими пластиковими вставками. У лівому кутку тильної поверхні розташованаподвійна камеразі спалахом, трохи нижче по центру - сенсор відбитків пальців.

Передня панель захищена скломGorilla Glass 3з нанесенимолеофобним покриттям. Фронтальний вид класичний: помірної ширини бічні грані, досить широкі верхнє і нижнє поля. Сам екран виконаний за технологієюIPS, Має діагональ5,5 дюймаі дозвіл1920х1080. Знизу розташовані апаратні кнопки з підсвічуванням, вгорі - динамік, камера для Селфі, «око» сенсорів і світлодіод. товщина корпусу7,3 мм, Завдяки металу вага телефону165 гдобре відчувається в руці.

Використовується комбінований лотокнаносимоі карти пам'ятіMicroSD, Він розташований на лівій бічній грані. Люфту або виступу на поверхні немає, карти дістаються за допомогою комплектної дужки. Металеві кнопки знаходяться праворуч, сидять щільно і трохи виступають над поверхнею, хід кнопок вимагає мінімального зусилля, що запобігає випадкові натискання. нагорі розташованийІК-порті мікрофон шумозаглушення, знизу - динамік, роз'ємиUSB Type-Cі3,5 ммаудіо.


Апаратне забезпечення

Продуктивність смартфона забезпечує процесор середнього рівняQualcomm Snapdragon 625, Що складається з8 ядер, Що працюють на частотахдо 2,0 ГГц. Відео відтворює адаптерAdreno 506. Оперативної пам'яті в4 ГБвистачить для всіх можливих активних і фонових завдань. Розмір вбудованого накопичувача даних становить64 ГБ. Акумулятор не самий ємний -3080 мАг. Однак відсутність сервісівXiaomiдозволяє отримати додатковий час роботи.

Основна камера складається з двох модулів по12 МПкожен. Один з них має фокусна відстань26 мміf / 2/2діафрагму, другий -50 мміf / 2.6, Відповідно. Завдяки додатковому об'єктиву здійсненийоптичний зум 2х. Є портретний режим, розмиття заднього плану, ручне включення і виключення HDR (без авто), панорама, групове Селфі і нічна зйомка. Якість фото відмінне для цього цінового сегмента.

До перевагXiaomi Mi A1відноситься вбудованийпідсилювач звуку. Виробник обіцяє можливість використання навушників з опоромдо 600 Ом. А ложкою дьогтю стала відсутність NFC - за допомогою смартфона можна скористатися заробили в Україні сервісом Android Pay і аналогічними послугами вітчизняних банків. Що ж вийшло в результаті?Xiaomi Mi A1концептуально схожий на iPhone 7 Plus, але відGoogle, З низькою ціною і дещо спрощеними апаратними характеристиками. Задумка цікава і у неї виразно будуть шанувальники.


підписка на розсилку

Підписатися