Вгору

Новітня розробка від Google, медіацентр Nexus Player!

Вже не вперше Google радує нас своїми новинками, звернувши погляд на наші телевізори. Спочатку була випущена платформа Google TV, далі з'явився максимально простий плеєр Google Nexus Q, тепер компанія пішла ще далі, випустивши новинку медіацентр Nexus Player.
Залишивши затію з простими і компактними плеєрами по типу HDMI Chromecast, компанія Google налаштувалася на переосмислення своєї платформи Smart TV. Після 4 років наполегливої ​​роботи Google TV поступилася новинці 2014 року Android TV. Пристрої на цій основі представлені трьома проізводітелямі- Sony, Razer і ASUS. Ми в свою чергу познайомилися з даною платформою завдяки медіацентру Nexus Player виробництва ASUS.

Дизайн
Google Nexus Player складається з невеликого диска діаметром точнісінько як компакт-диск, має висоту 2 сантиметри, і чим то нагадує підставку для кави. Верхня частина плеєра має матове покриття на якій розміщено лого nexus, а ось бічна частина гланцевий. Плеєр не ковзає по поверхні, і відмінно впишеться в будь-який інтерьер.В нижній частині розташовані індикатори білого кольору, і кнопка включення Bluetooth-контролерів. Плеєр оснащений спеціальною виїмкою в якій заховані роз'єм живлення, HDMI і micro-USB.



Пульт ДУ
У комплекті з Google Nexus Player поставляється пульт дистанційного керування. Він досить компактний за розмірами, дуже зручно лягає в руку і чим то, нагадує пульт від Apple TV. Кнопки розташовані дуже зручно, і несуть в собі команди: Play / Pause, «назад», «додому», а так само кнопка голосового пошуку. Цікаво те що сполучення пульта з плеєром йде за коштами Bluetooth, і користувачеві не доведеться направляти пульт в сторону медіацентру, що так само дає нам можливість заховати плеєр наприклад за телевізором щоб він не "муляв очі". Так само управління медиацентром Google Nexus Player можливо завдяки додатку Android TV Remote Control, яке в свою чергу може перетворити будь-який планшет, або смартфон на базі Android в пульт дистанційного керування.

геймпад
Для любителів ігор можливо окремо докупити до даного гаджету ігровий контролер, який за своїм дизайном ніж те скидається на геймпад Microsoft. Розташування кнопок у ігрового контролера стандартне, і несе в собі 2 аналогових стіки, D-pad, ABXY, 2 набору тригерів (цифрові і аналогові), системні кнопки Android "додому" і "назад". Геймпад харчується двома акумуляторами типу АА, які акуратно розміщені в орендованому "батарейному відсіку".

платформа
Nexus Player несе в собі досить потужний 4-ядерний процесор Intel Atom, з тактовою частотою 1.8 ГГц, за графіком же відповідає Imagination PowerVR Rogue G6430 Series 6. Виробник встановив 1 ГБ оперативної пам'яті, і внутрішній накопичувач ємністю 8 ГБ, на жаль не маючи можливості розширення.


Android TV
ОС на Android TV це Android 5.0 Lollipop, але з переробленим інтерфейсом, який оптимізований під управління за допомогою пульта дистанційного керування. Головний екран відображає 4 основні блоки: голосовий пошук, стрічка відео потрапили під інтелектуальну рекомендацію, встановлені додатки у вигляді списку, а так же набір ігор. Інтерфейс досить простий і інтуїтивно зрозумілий, все прекрасно читається навіть на великій відстані, а так же легко управляється джойстиком і декількома кнопками.
Основними програмами виступають Google Play, Movies, Music, Games, Play Store, Youtube і ін.
Але найцікавіше це голосовий пошук, який можна викликати як з головного екрану, так і з пульта дистанційного керування натисканням кнопки, після чого з'явиться червона іконка мікрофона дає зрозуміти, що Google Nexus Player вас уважно слухає.



Пошук
При тому що інтерфейс Google Nexus Player російською мовою на даний момент недоступний, проте плеєр відмінно розуміє пошукові запити вимовлені саме російською, що звичайно ж не може не радувати. При тестах іноді траплялися помилки, але вони були досить нечасто.
Відтворювати контент, плеєр на жаль може тільки через локальну мережу, і тільки за допомогою окремих додатків з Google Play Store, які підтримують таку можливість.
Наприклад, це може бути файловий менеджер має підтримку відтворення мультимедіа, або відеоплеєр, який здатний звернутися до папок в локальній мережі.


Root доступ
До Google Nexus Player можна підключити зовнішній накопичувач, а наявний microUSB порт призначений для «сервісних функцій» і підключення OTG-пристроїв, однак без root-доступу під'єднані через нього накопичувачі плеєром розпізнаватися не будуть. Так само є і хороші новини, root доступ для Google Nexus Player вже доступний, і допоможе користувачеві розширити внутрішню пам'ять за допомогою USB-флешки для установки "важких" іграшок, більшого, на жаль, він користувачу зробити не дасть.


ігри
Все сумісні гри з Android TV, а так само мають підтримку управління з геймпада, доступні в досить пристойному кількості. А це шикарні гри у вигляді Asphalt 8, Walking Dead, Soul Calibur, Final Fantasy III, The Wolf Amongst Us, Modern Combat 4, Goat Simulator та ін.
Google Nexus Player звичайно не зможе замінити користувачу повноцінну консоль, однак здивувати зможе!



підсумок
Після деякого часу знайомства з Nexus Player можна сміливо сказати, що Google таки вдалося зробити гідну приставку Smart TV, в якій об'єднані простий і зручний інтерфейс з відмінним функціоналом. Так само радує те, що Android набагато більш відкрита система в порівнянні наприклад з тим же Apple TV (який в свою чергу теж відмінний медіацентр), і з кожним днем ​​для нього з'являються все нові і нові додатки які дозволяють безкоштовно переглядати медіа контент, так ще з можливістю голосового пошуку.

З радістю повідомляємо Вам, щоGoogle Nexus Playerвже представлений в нашому магазині!

підписка на розсилку

Підписатися