Вгору

Apple знову винайшла ноутбук!

111111111.jpg


Apple представила перший ноутбук, повністю зроблений з металу. До цього всі моделі Mac були забезпечені добре видимої пластикової деталлю шарніром дисплея. І ось тепер Apple вирішили повністю переглянути свій погляд на матеріали корпусу, і зробити його повністю з алюмінію. Як не дивно, але на вагу пристрою дане рішення не вплинуло, і вага нового MacBook дорівнює всього 920 грам, при його максимальній товщині 13.1 мм, а мінімальної 3.5 мм.

04-12-inch-MacBook-Air.jpg

дисплей

Новинка обзавелася новою колірною гамою, і представлена ​​в трьох колірних рішеннях: сріблястий, сірий і золотий. Панель дисплея ніж те нагадує нам Retina MacBook Pro який весь прикритий склом, але відрізняється ще більш тонкими рамками навколо матриці.
Одним словом це Retina дисплей, зроблений на базі IPS з роздільною здатністю 2304х1440 точок і щільністю 226 ppi. Як заявила компанія Apple, даний дисплей найтонший з усіх тих що вони, коли небудь створювали. Механізм пікселів розроблений таким способом, що вони можуть пропускати більше світла, а між матрицею і склом геть відсутня повітряний прошарок. Досягнуто зниження енергоспоживання екрану на цілих 30%, а ось яскравість залишилася на тому ж рівні, як і у інших Retina дисплеїв.

07-12-inch-MacBook-Air - копия.jpg
06-12-inch-MacBook-Air.jpg

клавіатура


09-12-inch-MacBook-Air.jpg


Трекпад з технологією Force Touch


10-12-inch-MacBook-Air.jpg

мікроелектроніка

MacBook володіє 2 ядерним процесором Intel Core M (5 покоління), на архітектурі Broadwell. Виробництво чіпа здійснюється завдяки використанню 14-нанометрового техпроцесу, що на даний момент дуже ефективно, як по потужності, так і по енергопортебленію виходячи від продуктивності. Досягнуто споживання всього 5 Ватт енергії, і при цьому без активного його охолодження! Дане рішення дозволило значно зменшити габарити материнської плати, які стали на 2/3 менше ніж у того ж компонента в MacBook Air 11,6. Чіп працює на частотах від 1,1 до 1,3 ГГц, а ось в режимі Turbo Boost він розганяється від 2,4 до 2,9 ГГц. Кеш 3 рівня складає 4 МБ. Звернувши увагу на оперативну пам'ять, то її в стандартній комплектації 8 ГБ, тип 1600 МГц LPDDR3, і на жаль замовити конфігурацію з великим об'ємом не представляється можливим. Обсяг пам'яті SSD накопичувача становить від 256 ГБ до 512 ГБ.

03-12-inch-MacBook-Air.jpg

графічний чіп

На борту встановлений Intel HD Graphics 5300, який звичайно не межа фантазій, але трохи перевершує попередні версії HD 4000 або HD 4200. Так само значно, скорочено споживання енергії, і відеокарта хоч і на мінімальних настройках, проте потягне сучасні ігри. Не потрібно розраховувати на те що буде диво, т.к ця картка не геймерского формату. Однак Apple постаралися з наявністю підтримки DirectX 11.2, OpenCL 2.0, і стандартів DisplayPort 1.2-eDP 1.3 (3840 x 2160 @ 60 Гц), HDMI 1.4a (3840 x 2160 @ 24 Гц).

13-12-inch-MacBook-Air.jpg

роз'єми

2 отвори замість 6, ось що користувач отримав в новому MacBook. Новий порт USB Type-C який замінює роз'єм живлення MagSafe, звичайний USB і будь-які відеовиходи будь то VGA, HDMI або DisplayPort. Дивне рішення, на мій погляд, залишити користувача з 1 портом USB, але з іншого боку ми отримали отвір перехідник на багато стандартів. Сподіваюся, що наступна модель буде мати кілька роз'ємів USB Type-C, що заспокоїть користувачів, які люблять підключити до своїх ноутбуків, як то кажуть все і відразу. Однак відразу ж видно плюси даного роз'єму, висока швидкість передачі даних (в теорії - до 10 Гбіт / с, але в MacBook вона обмежена 5 Гбіт / с), компактність: можливе підключення як і в тому ж Lightning будь-якою стороною, 20 вольт проти 5 вольт як у звичайного USB (Type-A), порт може не тільки роздавати енергію, але і забирати її для харчування ноутбука, ну і товщина 8,3 мм замість 14 мм як у звичайного USB.

12-12-inch-MacBook-Air.jpg

Акумуляторна батарея

Ну, тут вже звичайно нас радують все більше і більше, адже автономність таких гаджетів як ноутбук це дуже важливий фактор в сучасному світі, і нас знову здивували! Компанія Apple таки примудрилася буквально впихнути батарею потужністю 39,7 Втч в мінімальний обсяг. Для цього був розроблений новий метод упаковки батареї, щоб максимально ефективно використовувати вільний простір в корпусі ноутбука, містке розмістивши літій-полімерні пластини. В принципі внутрішня частина корпусу і була заточена під нову форму батареї, при цьому домігшись легкості і компактності. У підсумку ми отримали 12 дюймовий ноутбук компактніше і потужніше 11,6 дюймової моделі. За показниками автономності вийшло до 9 годин веб-серфінгу, і до 10 годин відтворення відео в iTunes. Ноутбук оснащений 29-ватним блоком живлення, і він явно компактніше, ніж 40-ватний від MacBook Air.

macbook-box-hw-silver-201501.jpg

висновок

Чого не вистачає? Та ніби всім порадували, і знову поставили тенденцію, але напевно все таки було б доречним все ж дати користувачеві парочку звичайних портів USB, а також роз'єм MagSafe. Однак мінімальні габарити ноутбука, та ще й при вазі 920 грам, наявності Retina дисплея з IPS-матрицею, та з такою потужністю начинки + щільною компактною батареєю компенсують відсутність додаткових портів. На крайній випадок продовжує вихід різного виду хабів і тд, щоб компенсувати нестачу роз'ємів.


Найближчим часом

Apple MacBook

будуть представлені до продажу в нашому магазині! Слідкуйте за новинами!

підписка на розсилку

Підписатися