Наверх

OnePlus 11 5G огляд: цей флагман-вбивця точно влучає в ціль

Іноді ми отримуємо смартфон для огляду, і зразу ж знаєте, що це переможець, і це було саме так у випадку з OnePlus 11 Pro 5G, який після місяця щоденного використання - телефон, до якого я постійно повертаюсь. Він просто чудовий. І ви маєте його придбати. Я міг би закінчити огляд тут, але це було б недбало відносно телефону, який просто заслуговує на те, щоб його історія була розповідана. І перш, ніж ви запитаєте, є декілька речей, які я б змінив, але про це ми поговоримо пізніше.

a OnePlus phone

Дизайн Ми все ще не зовсім розуміємо, чому OnePlus 11 5G не є моделлю 'Pro', але, чесно кажучи, що це значить? Якість конструкції точно те, на що ви сподіваєтеся від преміум-смартфона флагманського класу. Зовні OnePlus 11 5G продовжує там, де закінчився OnePlus 10T минулого року, зі своєю матовою скляною обробкою, хоча корпус його задньої камери тепер круглий, а не квадратний. Це рішення, яке працює, створюючи менш різку картину для очей і допомагаючи виділятися серед інших брендів. На відміну від OnePlus 10T, тут є регулятор сповіщень саме там, де він має бути - на правому краю, над кнопкою включення.

Верхні та нижні краї були зроблені прямокутними, тоді як ліві та праві краї закруглені. Загалом OnePlus 11 5G зручно тримати, хоча, як і з більшістю блискучих скляних дизайнів, він дуже слизький, тому ви справді повинні накласти на нього чохол, коли виймаєте його з коробки. Маючи на увазі це, мій примірник зісковзнув з плеча дивана частіше, ніж інженери OnePlus хотіли б знати, але поки не було завдано жодної шкоди. Так як він складається зі скла, задня панель дійсно притягує відбитки відбитків пальців, як магніт, це ще одна причина накласти чохол.

Продуктивність Snapdragon 8 Gen 2

Image showing a OnePlus phone

За допомогою нового процесора Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, OnePlus 11 5G - це мрія для використання. Час роботи батареї - найкращий, який я коли-небудь випробував на смартфоні OnePlus, і він вище того, на що був здатний OnePlus 10 Pro. Можливо використовувати OnePlus 11 5G протягом пари днів без вдачі до екстремальних методів економії енергії. До цього також сприяє той факт, що OnePlus фактично знизив тактову частоту процесора, що в поєднанні з новою системою охолодження залишає телефон бігаючим прохолодніше, ніж попередні покоління чіпів.

А графіка? Чіп Snapdragon 8 Gen 2 справляється з цим з бравурою, так само як і з практично всім на телефоні. 16 ГБ LPDDR5x RAM у пробному примірнику точно допомагає плавно рухатися користувацькому досвіду, як і швидка нова технологія зберігання UFS 4.0. OnePlus стверджує, що ви можете тримати активними 44 додатки у фоновому режимі без необхідності перемальовувати або відкривати додаток під час багатозадачності. Так, навіть при використанні браузера Chrome.

Яскравий 6,7-дюймовий QHD+ AMOLED дисплей з частотою оновлення 1-120 Гц має технологію LTPO 3.0. Це означає, що ви не помітите оновлення екрана при проведенні пальцем, і ви не побачите жодного зміщення кольору. Моє єдиною критикою було б те, що це не найяскравіший дисплей, який ви побачите на флагманському телефоні. Ті, хто стикається з мігренню від дисплеїв з низькими частотами затемнення PWM, будуть розчаровані, оскільки дисплей має рейтинг 360 Гц PWM затемнення.

Батарея

Image showing a OnePlus phone

Як зазначено в першому абзаці, час роботи батареї на OnePlus 11 5G відмінний. Зі звичайним використанням я долаю північ з приблизно 40% заряду, що достатньо для мене на наступний робочий день з трохи догляду, такого як зменшення частоти оновлення до «нормальної» і зміна роздільної здатності екрану на FHD+. І коли батарея OnePlus 11 5G дійсно відключається, це солодке заряджання проводом потроху робить насмішку з того, що деякі бренди називають «швидкою зарядкою». Зарядка потужністю 100 Вт зарядить батарею на 100% за 25 хвилин завдяки технології швидкої зарядки SuperVOOC потужністю 100 Вт (80 Вт в США). П'ятихвилинне заряджання під час душу додасть 28% до часу роботи батареї. На відміну від Samsung та декількох інших брендів, в комплекті є зарядний пристрій SuperVOOC потужністю 80 Вт/100 Вт.

Бездротова зарядка відсутня на OnePlus 11 5G, і хоча це не є розірвальним фактором для мене, це може виявитися для деяких користувачів, хоча ціна може бути достатньо переконливою, щоб виправдати її відсутність.

Хаптика 

Часто мотори хаптики не мають власного сегменту, але з OnePlus 11 5G я вважав за доречне зосередитися на компоненті і загальному досвіді, який він надає. У мене є одне слово, щоб описати хаптику на OnePlus 11 5G, і це "плавне". Це, можливо, найкращий хаптичний досвід, який я відчував з Android-смартфоном.

Програмне забезпечення (та оновлення)

Image showing a OnePlus phone

OnePlus зобов'язався надавати 4 роки оновлень операційної системи та 5 років патчів безпеки для своїх телефонів, що випускаються з 2023 року, що означає, що OnePlus 11 5G буде першим пристроєм, який скористається розширеною підтримкою програмного забезпечення.

Хоча програмне забезпечення працює під назвою OxygenOS, його мало відрізнити від ColorOS від Oppo, і це вже не погано, на мою думку.

Деякі поціновувачі OnePlus можуть бути обурені "оппофікацією" досвіду програмного забезпечення OnePlus. OxygenOS 13 виглядає гладко, тут є безліч варіантів для налаштування його як косметично, так і з точки зору користувацького досвіду без засмічення меню налаштувань. На відміну від попередніх версій OxygenOS, версія 13.0 відчувається повністю оптимізованою та надійною і, таким чином, сподобається широкому спектру споживачів.

Якість камери

Image showing a OnePlus phone

На відміну від OnePlus 10T, камери на OnePlus 11 5G користуються користю від партнерства бренду з камерною компанією Hasselblad. Є трійка задніх камер, що складається з основного датчика на 50 МП, 48-МП ультраширококутного і 32-МП портретного об'єктива, кожен з яких пропонує свою унікальну функцію. Основна камера - це 50-МП сенсор IMX890 від Sony, який має оптичну стабілізацію зображення і здатний робити широкий динамічний знімки. Він пропускає більше світла, що призводить до більш яскравих, чітких зображень та відеозйомки при низькому рівні освітлення. Також присутній 13-канальний мультиспектральний сенсор для допомоги в ідентифікації кольорів світла.

48-МП ультраширококутна камера має FOV 115°, щоб знімати панорамні знімки пам'яток і ландшафтів, вона також слугує макро-об'єктивом для зйомки зблизька. 32-МП дедикована портретна камера прошла тестування згідно з оптичними стандартами Hasselblad для досягнення "ідеальних портретів", OnePlus також обладнав камерний комплект своїм алгоритмом TurboRAM HDR для зйомки сцен з бездоганною чіткістю та динамічним діапазоном.

На рівень відеозйомки головної камери припадає запис відео 8K зі швидкістю 24 кадри на секунду, ультраширококутна камера на 48 МП підтримує 4K@30fps, тоді як портретний об'єктив робить 1080@30fps.

Але як працюють камери?

Image showing a OnePlus phone

Загалом, дуже добре. Кожна з задніх камер здатна робити відмінні знімки, надійно і впевнено. Кольори трохи пересичені, ніж вони виглядають оголеним оком, але не в надмірній мірі. Фотографія при низькому рівні освітлення відмінна, без того, щоб перетворювати темряву на літній день. OnePlus 10 Pro минулого року був далеко не поганим виконавцем, але OnePlus 11 5G пропонує значне вдосконалення і відправить іншим флагманам 2023 року на обід. Навіть якщо телеоб'єктив обмежений 2-кратним оптичним зумом, він спрямований на зйомку портретів, і він це робить досить добре, без автоматичного процесу покращення вигляду, який знаходиться на флагманах Samsung.

На всіх трьох датчиках колірна настройка ідентична, що призводить до стійкого зображення незалежно від того, з якої камери ви знімаєте. Фокусування відбувається швидко і надійно, що означає, що ви не пропустите важливих спогадів.

Чи варто це?

Я насолоджувався часом з OnePlus 11 5G, і хоча я впевнений, що він буде успішним з точки зору продажу, він не зовсім ідеальний від бренду. Як зазначено в розділі нижче, є кілька пропусків, які б доповнили OnePlus 11 5G. У компенсацію OnePlus 11 5G коштує менше, ніж раніше, з РРЦ $699/£729 за варіант 8/128 ГБ та $799/£799 за версію 16/256 ГБ. Якщо ви плануєте оновлення, OnePlus 11 5G пропонує багато того ж, що роблять нові Galaxy S23 та S23+ від Samsung, але за меншу ціну та з такою ж зобов'язаністю щодо оновлень ОС і патчів безпеки.

Знаходячись між "преміальним" середнім класом і подібними до Galaxy S23/S23+ від Samsung, OnePlus 11 5G знайшов "золоту середину", пропонуючи високотехнологічні характеристики за велику ціну без жодних суттєвих компромісів, які варто було б турбувати, крім зазначених нижче. В основних термінах, OnePlus знову тут.

Що б я змінив? 

У OnePlus 11 5G немає бездротової зарядки, що не є великим питанням через відмінний час роботи батареї та супершвидке заряджання. Хоча на цей раз телефон має реальний рейтинг IP (IP64), було б краще, якби він був сертифікований за стандартом IP68. Нарешті, дисплей має якість E4, що означає, що він не такий яскравий, як дисплеї E6, що використовуються в інших флагманах.

Доступність 

Попередні замовлення на OnePlus 11 5G вже відкриті з пропозицією додаткового подарунка - динаміка Bang & Olufsen або нові навушники OnePlus Buds Pro 2. Ви зможете придбати OnePlus 11 5G у варіантах кольору Titan Black та Eternal Green з 9:00 16 лютого через магазин OnePlus та Amazon, за ціною $699/£729 за версію 8/128 ГБ та лише на $100/£70 більше за версію 16/256 ГБ.

подписка на рассылку

Подписаться