Наверх

Nothing Phone 2: Все, що вам потрібно знати про новий флагман

Після тижнів нескінченного хайпу, всі секрети розкрито, і другий Android-смартфон від Nothing нарешті доступний для мас. Немає нічого дивного в тому, що Phone 2 виглядає дуже схожим на Phone 1, випущений у 2022 році, з незначними змінами. Але найбільш значні відмінності знаходяться під капотом.


Ось все, що ви могли б хотіти знати про найновіший флагман від молодого бренду, будь то характеристики, ціни або місця, де ви можете придбати Phone 2 власноруч.

Дата випуску, ціна та доступність Phone 2 Nothing повністю розкривав Phone 2 11 липня 2023 року. Проте, за кілька тижнів до цього повного розкриття, ми бачили багато тизерів самого смартфона від самої компанії Nothing, в рамках довгого кампанії хайпу. Коли ми дісталися до прямої трансляції запуску, єдине, чого ми не знали, це ціна.

Тепер ми знаємо, що ціна на Nothing Phone 2 починається від $599 за модель з 8 ГБ оперативної пам'яті і 128 ГБ внутрішньої пам'яті. Якщо вам потрібно більше місця для зберігання, модель з 12/256 ГБ обійдеться вам у $699. Для людей з глибшими кишенями доступна модель з 12 ГБ оперативної пам'яті і 512 ГБ внутрішньої пам'яті за $799.

Попереднє замовлення на телефон відкрився в той же день, коли він був представлений. Офіційна доступність починається 17 липня.

Доступність в США Ви, можливо, вже здогадалися, коли ми наводили ціни в доларах США, але ми зазначимо це ще раз: так, Nothing Phone 2 виходить в США. Це відрізняється від Phone 1, який не був повністю випущений тут. Місяці після запуску Phone 1 в Європі, Індії та інших регіонах, Nothing дійсно привіз Phone 1 до США в рамках бета-програми. Це дало вам можливість отримати Phone 1 за невелику ціну, але з певними обмеженнями, такими як обмежений доступ до частотних діапазонів у провідних операторів США.

У Nothing Phone 2 таких обмежень немає. Всі три моделі в обох кольорах (Білий і Темно-сірий) доступні в США прямо зараз. Ці пристрої мають широку підтримку частотних діапазонів Verizon, AT&T і T-Mobile (див. таблицю характеристик нижче для точних частот), але не підтримують mmWave 5G.

Зверніть увагу, що це не означає, що ви зможете отримати Nothing Phone 2 від оператора. Nothing не оголосила жодного партнерства з операторами США, тому вам потрібно буде отримати розблокований телефон від Nothing або від стороннього продавця (такого як Amazon) і підключити його до вашого існуючого облікового запису. Можливо, у майбутньому з'являться партнерства, але ми, ймовірно, повинні зачекати до Nothing Phone 3 або навіть Phone 4, поки компанія не продемонструє свою привабливість достатньо, щоб потрапити на полиці оператора в США.

Доступність та ціни в інших країнах Так само, як і в Сполучених Штатах, люди по всьому світу можуть розмістити попереднє замовлення на Nothing Phone 2 з 11 липня. Офіційна доступність починається 17 липня.

Наші друзі на півночі Канади заплатять 929 канадських доларів за базову модель 8/128 ГБ. Версія 12/256 ГБ коштуватиме 999 канадських доларів, а найвища версія 12/512 ГБ обійдеться вам у 1,099 канадських доларів.

У Великій Британії модель 8/128 ГБ коштує £579, модель 12/256 ГБ - £629, а модель 12/512 ГБ - £699.

У інших регіонах Європи вам доведеться заплатити €679 за варіант 8/128 ГБ Nothing Phone 2, €729 за варіант 12/256 ГБ і €849 за високопродуктивну модель 12/512 ГБ.

Nothing Phone 2 також буде доступний в Індії, Австралії та кількох інших регіонах. Інформація про ціни та повну доступність надійде незабаром.


Характеристики Nothing Phone 2

На перший погляд Nothing Phone 2 дуже схожий на Phone 1. Однак, було внесено кілька незначних змін у дизайні, а також значні зміни внутрішніх компонентів.

Камера


Nothing не змінила розташування камери в своєму другому телефоні. Задній план ще має дві об'єктиви (широкий і ультраширокий) і одну фронтальну камеру. Однак дві з цих камер зазнали значних оновлень.

На задній панелі основний широкий об'єктив перейшов від 50-мегапіксельного датчика Sony IMX766 до новішого і кращого 50-мегапіксельного датчика Sony IMX890. Хоча це все ще середнього класу датчик, він пропонуватиме кращі результати в цілому. Нажаль, інший задній об'єктив - 50-мегапіксельний ультраширокий з датчиком Samsung JN1 - залишився без змін. Однак, завдяки оновленню чіпсету, ми повинні побачити кращі результати з цим самим обладнанням (про це далі).

Фронтальна камера також отримала приємне оновлення. 16-мегапіксельний датчик Sony IMX471 на Nothing Phone 1 тепер став 32-мегапіксельним датчиком Sony IMX615, що, як очікується, дастиме кращі результати в цілому. Слід зазначити, що цей датчик дозволяє записувати відео з роздільною здатністю 1080p із частотою 60 кадрів на секунду, що було неможливо зробити на Phone 1.

Продуктивність


Чіпсет на Nothing Phone 1 був одним з найспірніших деталей. Хоча Snapdragon 778G Plus в смартфоні був не таким поганим, він далеко не був найкращим. Це було дивним кроком від Nothing, оскільки енергоємні ранні користувачі, які намагалися залучити, мали би навіть більш преміальний процесор.

І отже, Nothing почула вас laut und deutlich. В Nothing Phone 2 встановлено чіпсет Snapdragon 8 Plus Gen 1, який у 2022 році був найкращим процесором в світі Android. Правда, його вже перевершили Snapdragon 8 Gen 2, але це не означає, що Snapdragon 8 Plus Gen 1 поганий, навпаки.

Перехід від Snapdragon 778G Plus до Snapdragon 8 Plus Gen 1 обов'язково підвищить продуктивність. Однак це також дозволить отримувати кращу функціональність в цілому, включаючи швидше зйомку фотографій, зйомку відео в вищій роздільності та покращену продуктивність батареї.

Дисплей

Дисплей отримав безліч оновлень у Nothing Phone 2. По-перше, він трохи більший, ніж дисплей Phone 1 - 6,7 дюйма для Phone 2 порівняно з 6,55 дюйма для Phone 1. Крім того, виріз фронтальної камери перемістився з лівої частини дисплея до центру.

Цього разу дисплей також є LTPO OLED-панеллю. LTPO-дисплеї дозволяють змінювати частоту оновлення з дуже низькою швидкістю. В разі Phone 2 вона може бути знижена до 1 Гц. Це означає, що дисплей може динамічно змінюватися від 1 Гц до 120 Гц в залежності від того, що ви робите у данний момент. Це допомагає зберігати заряд батареї, оскільки дисплей не буде оновлюватися 120 разів на секунду, коли ви читаєте електронну книгу, наприклад.

Вже вражаючий дисплей Nothing Phone 1 отримав суттєві оновлення в Nothing Phone 2.

Крім того, дисплей став яскравішим. Його пікова яскравість становить 1600 ніт, що набагато яскравіше, ніж пікові 700 ніт у Phone 1.

На жаль, одним з тих речей, що не змінилися цього року, є скло, яке покриває передню і задню частини пристрою. Обидва шматки все ще мають Gorilla Glass 5, досить старий стандарт. В преміум-класі використовується Gorilla Glass Victus, принаймні на передній частині, але Nothing мусіла зробити певні вигідні компроміси, щоб знизити ціну.

Дизайн і якість конструкції


До великого незадоволення генерального директора Nothing Карла Пея одне з перших реагувань споживачів на Nothing Phone 1 було відзначення того, наскільки схожий він виглядав на iPhone. Пеї намагався багато разів переконати нас, що ми просто неправильно дивимося на нього, але плоскі боки, розташування задньої камери, кнопки і розташування антени були чітко позичені безпосередньо з канцелярського столу Apple.

З Nothing Phone 2 Пей і компанія зробили кілька незначних змін. Він все ще виглядає схожим на iPhone у багатьох аспектах - плоскі боки і розташування антени все ще є - але заднє скло тепер має непомітну кривизну. Кнопки різні, а покращений дизайн Glyph (світлові сигнали на задній частині телефону) робить очевидним те, що це не iPhone.

Незважаючи на те, що критики не вважають схожості з iPhone, Nothing Phone 1 був телефоном, який відчувався так, ніби він коштує вдвічі дорожче. Це справджується і в разі Nothing Phone 2, оскільки він виглядає як пристрій вартістю понад 1000 доларів, хоча коштує майже вдвічі менше.

Акумулятор

Nothing Phone 2 трохи більший, ніж Nothing Phone 1, що є гарною новиною, оскільки це дозволяє встановити трохи більшу батарею. Phone 2 має акумулятор ємністю 4700 мАг, що на 200 мАг більше, ніж в Phone 1. Ми ще не тестували його, але ймовірно, ми побачимо такий самий або кращий час роботи від акумулятора, як ми бачили в Phone 1. Ми говоримо це через те, що час роботи батареї в цьому телефоні не був нічим особливим.

Коли вашому телефону необхідно заряджатися, Nothing зробило для вас краще, принаймні на папері. Phone 2 заряджається за допомогою кабелю і сумісного кирпича Power Delivery PPS з потужністю 45 Вт, що значно швидше, ніж Phone 1 зі швидкістю 33 Вт. Ми повинні перевірити це самостійно, щоб побачити, чи є реальна різниця - навіть Samsung були помічені в практиці з нечесним визначенням, що означає 45 Вт.

Тим часом бездротове та зворотне бездротове зарядження залишаються такими ж: 15 Вт і 5 Вт відповідно.

На завершення, слід зауважити, що, як і в інших флагманських смартфонах, в коробці з Phone 2 немає зарядного пристрою. Однак ви отримуєте милий прозорий зарядний кабель, який можна побачити на зображенні вище.

Гліф


Найбільш помітним аспектом Nothing Phone є світло на задній панелі, яке компанія називає Гліфом (Glyph). Цього року Гліф отримав невелике оновлення. Тепер тут є більше LED-смуг - 11, або на шість більше, ніж рік тому - а також більше LED-зон, або кількість світлодіодів у кожній смузі. Цього року їх тут аж 33, коли в Phone 1 їх було лише 12.

Завдяки всім цим додатковим світлодіодам Nothing може пропонувати більш точний контроль над ними. Саме це дозволяє компанії пропонувати дві нові функції під назвою Glyph Progress і Glyph Timer. Glyph Progress дозволяє стороннім додаткам відображати полоси прогресу за допомогою світла, і першим (і єдиним) партнером у США стала компанія Uber. Коли ви замовляєте автомобіль з Uber, задні світла будуть відраховувати час до прибуття водія, що дає вам легкий візуальний орієнтир про те, скільки часу вам залишилося до його прибуття.

Тим часом Glyph Timer робить те ж саме, але з таймерами. Ви можете легко отримати доступ до цієї функції з плитки швидкого доступу.

Характеристики Nothing Phone 2

Незважаючи на те, що телефон 2023 року виглядає дуже схоже на версію 2022 року, в нього є багато оновлень.

Характеристика Опис
Дисплей 6,7-дюймовий LTPO OLED
Покриття Flat Gorilla Glass 5
Роздільна здатність 2,412 x 1,080 пікселів
Змінна частота оновлення 120 Гц (мінімальна частота 1 Гц)
Частота сенсорного вводу 240 Гц
Максимальна яскравість пікселів 1,600 ніт
Підтримка HDR10+
Глибина кольору 1 біт
Процесор Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1
Графічний процесор Adreno 730
Оперативна пам'ять 8 або 12 ГБ LPDDR5
Вбудована пам'ять 128, 256 або 512 ГБ
UFS 3.1
Відсутність слоту для microSD-карт
Живлення Акумулятор ємністю 4,700 мАг
Підтримка провідної зарядки PPS/PD з потужністю 45 Вт
Бездротова зарядка з потужністю 15 Вт
Зворотна бездротова зарядка з потужністю 5 Вт
Зарядний пристрій не входить до комплекту
Камери Задня:
- 50 МП ширококутна (Sony IMX890, ƒ/1.88, 1/1.56-дюймовий сенсор, розмір пікселя 1 мкм, фокусна відстань 24 мм, OIS, EIS, HDR)
- 50 МП ультраширококутна (Samsung JN1, ƒ/2.2, 1/2.76-дюймовий сенсор, оглядовий кут 114 градусів, EIS, HDR)

Фронтальна:
- 32 МП ширококутна (Sony IMX615, ƒ/2.45, 1/2.74-дюймовий сенсор, HDR)
Відео Задня камера (ширококутна):
- 4K при 60 або 30 кадрах в секунду
- 1080p при 60 або 30 кадрах в секунду
- Замедлене відео 4K при 120 кадрах в секунду
- Замедлене відео 1080p при 120, 240 або 480 кадрах в секунду

Задня камера (ультраширококутна):
- 4K при 60 або 30 кадрах в секунду
- 1080p при 60 або 30 кадрах в секунду

Фронтальна камера:
- 1080p при 60 або 30 кадрах в секунду
Аудіо Три мікрофони
Подвійні стереодинаміки
Відсутність роз'єму для навушників 3,5 мм
Підтримка Bluetooth 5.3
Стійкість до впливу зовнішніх факторів IP54
Біометричні дані Оптичний сенсор вбудованого в дисплей відбитку пальця
Підтримка розблокування обличчя (ненадійний метод)
SIM-карти Підтримка двох фізичних SIM-карт
Відсутність eSIM
Зв'язок 4G: Гігабітний з підтримкою 4x4 MIMO
5G: Гігабітний двомодовий 5G (NSA і SA) з підтримкою 4x4 MIMO
Wi-Fi: Wi-Fi 6, 802.11 a/b/g/n/ac/ax, двосмуговий 2,4ГГц/5ГГц, 2x2 MIMO та MU-MIMO, Wi-Fi Direct
Bluetooth 5.3
Підтримка NFC
Діапазони 5G NR: n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n20, n25, n28, n30, n38, n40, n41, n66, n71, n75, n77, n78
4G LTE (FDD): B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B12, B17, B18, B19, B20, B25, B26, B28, B30, B32, B66, B71
4G LTE (TDD): B34, B38, B39, B40, B41, B42, B48
3G UMTS: B1,2,4,5,6,8,19
2G GSM: GSM 850,900,DCS,PCS
Порти USB-C
Лоток для двох SIM-карт
Операційна система Nothing OS 2.0 на основі Android 13
Три роки оновлень Android
Чотири роки оновлень безпеки Android
The Glyph 33 окремих адресованих LED-зон
Покриття з Gorilla Glass 5
Тільки білий світло
Розміри і вага 162,1 x 76,4 x 8,6 мм
201 г
Кольори Темно-сірий або білий
В комплекті Nothing Phone 2
Прозорий кабель USB-C до USB-C
Прозорий інструмент для SIM-карт
Попередньо встановлений захисний екран
Документація

подписка на рассылку

Подписаться