Наверх

Meta Oculus Quest 3: Нове покоління бездротового віртуального реаліті

Майбутній VR-шолом компанії Мета, Meta Quest 3, може легко стати одним з найкращих шоломів віртуальної реальності після випуску. Він буде продовженням спадщини Meta Quest і доступного за ціною Quest 2.

meta quest 3

У несподіваному оголошенні Марк Цукерберг анонсував шолом через Instagram за кілька днів до очікуваного анонсу конкуруючого шолому від Apple.

Навпаки від більшості інших шоломів, всі шоломи Quest VR є дуже бажаними в спільноті з кількох причин. Їх бездротовий дизайн та велика бібліотека ігор є двома основними причинами, чому вони є основними шоломами для будь-якого, хто бажає погрузитися у безмежні простори віртуальної реальності.

Вже поширюються чутки щодо характеристик Meta Quest 3 та багато інших. Цікаво, що очікується, що Meta випустить Quest 3 одночасно з першим шоломом від Apple, додатково підкреслюючи конкуренцію.

Ми провели дослідження, щоб надати вам останню інформацію про те, чого очікувати від надходящого VR-шолому від Meta, який перейменувався з Oculus в початку 2022 року.

Дата випуску Meta Oculus Quest 3

meta quest 3

Meta Quest 3 буде випущено восени 2023 року, за словами генерального директора Meta Марка Цукерберга. Ми очікуємо, що компанія вирішить запустити Quest 3 в жовтні або листопаді, перед початком справжнього святкового сезону. Meta Connect відбувся в жовтні минулого року, але цього разу він відбудеться 27 вересня.

Ціна Meta Oculus Quest 3

Ми вважаємо, що Meta Quest 3 буде коштувати 499 доларів. Це означатиме збільшення ціни на 100 доларів порівняно з поточною ціною Quest 2, але ми вважаємо, що це все ще залишається конкурентоспроможною та доступною ціною для тих, хто хоче спробувати VR.

Витік характеристик Meta Oculus Quest 3

Шолом Meta Quest 3, який спочатку називався "Stinson", був досить широко витеклий і матиме трохи іншу конструкцію, ніж попередні шоломи. Аналітик VR Бред Лінч заявив, що Quest 3 матиме LCD-екран з роздільною здатністю на одне око 2064 х 2208.

Це трохи вище, ніж у першої Quest 2, і дисплей також матиме частоту оновлення 120 Гц. У Quest 2 є експериментальний режим з частотою оновлення 120 Гц, але мати це вбудовано в шолом - приємне доповнення. В даний час невідомо, яка буде поля зору шолому.

quest 3 meta

Незалежно від апаратного забезпечення, Quest 3 буде на 40% меншим за Quest 2.

Подібно до PSVR2, в Quest 3 також буде присутній диск для настройки міжзіницевої відстані, що є великою перевагою. Крім того, здається, що в Quest 3 будуть використовуватися лінзи "Pancake". Це дозволить зробити шолом трохи тоншим і краще розподілити вагу шолому, ніж у старших, застарілих лінзах Френеля, які ми бачили в старіших пристроях. PSVR2 використовує лінзи Френеля, хоча нам більше подобаються лінзи "Pancake" в Quest Pro.

У прототипах Meta Quest 3, які витекли, також видно, що шолом може не мати функцій відстеження очей або обличчя. Це трохи розчаровує, оскільки це означає, що відсутня можливість фовеатного рендерингу. Проте, це також економічний крок, оскільки компанія Meta мусіла б встановлювати додаткові камери на пристрій, якщо бажала б інтегрувати цю технологію.

Також можна очікувати збільшення обсягу оперативної пам'яті, оскільки цей чіп, схоже, використовує LPDDR5. Ми все ще не знаємо, скільки оперативної пам'яті буде в шоломі, а також конфігурації зберігання, з якими може постачатися Quest 3.

Збільшення потужності графічного процесора також допоможе покращити функціональність доповненої реальності на пристрої, покращуючи застосунки і продукти доповненої та змішаної реальності.

Чи варто чекати на Meta Quest 3?

Meta Quest 3 поступово перетворюється на потужний шолом для споживачів. Хоча він може не мати деяких додаткових функцій, таких як фовеатний рендеринг та відстеження очей, лінзи "Pancake", наряду з покращенням якості зображення, дозволять насолоджуватися одними з найкращих бездротових вражень віртуальної реальності. Нам залишається лише чекати на офіційний анонс шолому від Meta.

Quest 2 вже має декілька років, і хоча він все ще є чудовим шоломом, він стає трохи застарілим. Якщо чутки та витоки, які ми почули про шолом, справджуються, то варто почекати на наступне покоління популярної лінійки VR-шоломів від Meta.

подписка на рассылку

Подписаться