Наверх

Apple Vision Pro VR гарнітура: ціна, характеристики та особливості

Хочете дізнатися більше про майбутню гарнітуру Apple Vision Pro? Тепер, коли вона нарешті була оголошена, ми знаємо все, що потрібно. Гарнітура Apple Vision Pro була в новинах з 2016 року. З часом ми почали чути чутки про пристрій від Apple, але тепер він був розкритий.

Гарнітура Apple була одним з найбільш очікуваних майбутніх VR-гарнітур. Для компанії цей проект був одним з найсекретніших у її історії і може визначити правління Тіма Кука як генерального директора Apple. WWDC 2023 розпочалася 5 червня 2023 року, і Apple представила гарнітуру Vision Pro разом з широким спектром інших речей, включаючи нові Mac, iOS 17 і багато іншого.

Ось все, що ми знаємо про гарнітуру Apple Vision Pro, включаючи ціну, характеристики та особливості.

Apple Vision Pro headset side view


Скільки коштуватиме Apple Vision Pro? 

Гарнітура Apple Vision Pro буде коштувати від 3 499 доларів, як було підтверджено під час прямої трансляції WWDC 2023. Оглядаючи найпопулярніші гарнітури, такі як лінійка Meta Quest, багато споживачам доступних гарнітур, як правило, коштують від 300 до 900 доларів. В порівнянні з ними, гарнітура Apple досить дорога.

Одна з основних причин високої ціни гарнітури - це дорогі компоненти. Гарнітура поставляється з чіпами Apple Silicon, а саме M2 та R1, а також має корпус з алюмінієвого сплаву та лінзи, які забезпечують 4K HDR роздільну здатність.

Коли вийде гарнітура Apple Vision Pro?

Гарнітура Apple Vision Pro вийде якесь час в початкових 2024 роках. Точна дата поки не підтверджена.

Дизайн гарнітури Apple Vision Pro

Apple Vision pro side view with battery pack tether

Тепер, коли гарнітура була представлена, у нас є чітка уява про дизайн гарнітури вартістю 3500 доларів. Разом зі склом зі згинами гарнітура Vision Pro виготовлена з алюмінієвого сплаву та має 3D-ребристий і ребристий ремінець для оптимального комфорту.

Використовуючи підказку з годинника, регулювання гарнітури легко здійснюється за допомогою цифрової коронки. Крім того, гарнітура Vision Pro використовує жести пальців, а також голос і відео для навігації по пристрою.

За даними сторінки товару Apple Vision Pro, світловий ущільнювач магнітно прикріплюється до рами з алюмінієвого сплаву і ніжно пригнічується до форми обличчя кожної людини для максимального комфорту.

Технічні характеристики гарнітури Apple Vision Pro 

Хоча у нас ще немає докладної специфікації для Vision Pro, Apple розкриває деякі аспекти цієї дороговартісної гарнітури.

Завдяки лінзам розміром з поштову марку, Vision Pro відображає 23 мільйони пікселів на кожну лінзу, що дає якість піксельної щільності вище, ніж у 4K телевізорів на обох трьохелементних лінзах.

Вона також має Амбієнтний просторовий звук, який, разом з аудіо-трасуванням, має забезпечити користувачам один з найякісніших звуків, які коли-небудь вони досвіджували в VR-гарнітурі.

Світлодіоди та інфрачервоні камери всередині гарнітури допомагають забезпечити надто точне керування без необхідності тримати будь-які контролери, оскільки Vision Pro використовує відстеження очей та пальців.

Все це працює на подвійній системі чіпів, оскільки Apple вирішила поєднати M2 з новими чіпами R1 Apple Silicon.

Гарнітура Apple Vision Pro: чи варто її купувати?

AI generated image of a man looking at an apple with a vr headset on

Гарнітура Apple Vision Pro стане першим у своєму роді пристроєм від Apple. Вона може бути необхідним злом, яке Apple може впровадити, щоб рухати розвиток і поступово прийти до остаточного дизайну після кількох ітерацій.

Крім того, кажуть, що Apple значно переглянула прогнози продажів першої гарнітури. Чутки говорили, що компанія планувала продати щонайменше 900 000 одиниць за її життєвим циклом. Звіт оцінює всього 10 000 одиниць у перший рік, тоді як початкова мета була продати близько 3 мільйонів гарнітур.

Заплативши початкову ціну в 3499 доларів, гарнітура Vision Pro буде занадто дорогим для багатьох користувачів, що, можливо, пояснює зниження передбачуваних продажів.

Одна з теорій, що пояснює високу ціну, вказує на те, що перша генерація гарнітури запускається, щоб створити попит на VR-гарнітури. Після того, як Apple запускає продукт, досягають набагато більше компаній, що сприяє інноваціям і знижує вартість компонентів - це суттєва причина високої ціни гарнітури Vision Pro від Apple.

Тому, перші гарнітури можуть бути придбані лише ентузіастами VR технологій та айтішниками. Тим не менш, це великий крок вперед для ринку віртуальної реальності, і ми можемо очікувати, що Apple буде продовжувати розвивати та вдосконалювати свої VR-продукти у майбутньому.

подписка на рассылку

Подписаться