Наверх

Apple нарешті представила Vision Pro. Ось що вона готує до випуску далі

Після презентації Vision Pro компанія Apple працює над завершенням програмного забезпечення пристрою, розширенням тестування та уточненням стратегії випуску. Але у неї також багато інших справ: підготовка до випуску наступних моделей iPhone, iPad, Apple Watch, Mac та інших пристроїв.

The Apple Vision Pro.

Зараз Apple зосереджується на підготовці наступного асортименту iPhone, iPad, Mac та годинників, поки що обліковує продуктову лінійку компанії. Програмне забезпечення Vision Pro, показане на конференції розробників цього місяця, фактично є повноцінним пристроєм, який Apple планує випустити наступного року. Однак, як стверджують особи з Apple, знайомі з проектом, програмне забезпечення має ще довгий шлях до завершення.

На демонстраціях пристрою Vision Pro тривалістю 30 хвилин для обраних представників ЗМІ та недавніше розробників і фінансових аналітиків були продемонстровані найбільш дороблені частини операційної системи. Однак функції введення тексту у повітрі та багато інших елементів інтерфейсу ще не готові. Apple також повинна завершити адаптацію основних програм iPad під нову операційну систему visionOS.

Для успішного випуску пристрою також є багато роботи зі стратегією випуску, підтримкою сторонніх додатків, 3D-відеоконтенту та функції EyeSight, яка дозволяє показувати іншим людям ваші очі під час використання. Apple також повинна довести до досконалості співвідношення роботи пристрою з рецептурними окулярами та, що є найважливішим, забезпечити комфорт носіння навушників.

Apple Hosts Worldwide Developers Conference

Тепер, коли Apple нарешті оголосила про пристрій, вона залучає тисячі додаткових співробітників для вирішення всіх цих завдань.

Тестування та доступність обладнання, а також дослідження користувачів вже поширилися всередині компанії. Хоча Apple поки що дозволяє брати продукт додому лише своїм найвищим інженерам і керівництву, це також зміниться найближчим часом. Крім того, вже наступного місяця компанія планує дозволити обраним розробникам протестувати пристрій для допомоги їм у створенні додатків.

Розробники основних програм iOS та iPadOS також розпочинають роботу над новими версіями для visionOS. Apple продемонструвала лише частину своїх додатків для visionOS під час цього місяця презентації, оскільки нові версії календаря, карт, книг, пошти та інших програм ще не готові.

Деякі спостерігачі на конференції розробників помітили, що функція EyeSight не була доступна на демонстраційному обладнанні. Це було зумовлено, зокрема, бажанням зберегти конфіденційність: функція, яка допомагає відрізнити цей навушник від конкуруючих моделей, є одним з найбільш захищених аспектів проекту. Тепер Apple може залучити більше інженерів для роботи над нею, щоб забезпечити повну функціональність технології на запланований випуск наступного року.

Зі збільшенням кількості людей, що тестують навушники, збільшується кількість виявлених недоліків. Багато користувачів відзначають, що металева конструкція пристрою стає занадто важкою після кількох годин безперервного використання. Деякі також стверджують, що вони відчувають рухову хворобу, але в меньшому масштабі, ніж у конкуруючих навушників.

Apple розробила додатковий ремінець, який кріпиться на голову користувача, щоб вирішити проблему з вагою. Однак компанія розглядає можливість продавати цей ремінець як додатковий аксесуар, а не включати його до комплекту.

Для реклами пристрою Apple планує створити нові зони в своїх роздрібних магазинах для демонстрацій. Ці простори також дозволять покупцям вибрати підходящі за розміром стрічки та легку прокладку, яка запобігає проникненню зовнішнього світла в навушники. Компанія розглядає можливість спочатку вимагати попередні записи для покупок, як вона робила з оригінальним Apple Watch у 2015 році.

Apple розробила додаток для iPhone для сканування обличчя покупців, щоб визначити правильний розмір прокладки. Компанія поширить цей додаток у своїх роздрібних магазинах для процесу покупки і, можливо, також випустить його як додаток для споживачів, які здійснюють покупки в Інтернеті.

Випуск Vision Pro заплановано на початок 2024 року, але "початок" в розумінні Apple може означати будь-який час до травня. Швидший випуск був би кращим, оскільки Apple ризикує випустити Vision Pro, який використовує чіп M2, приблизно в той самий час, коли з'являться нові Mac з процесорами M3. Для покупців було б неприємно знайти, що їх нові навушники застаріли за кілька тижнів після покупки. Тому, ймовірно, Apple зачекає на випуск M3, перш ніж повністю випустити Vision Pro.

Враховуючи розгортання Vision Pro у компанії, масовий випуск і доступність пристрою для споживачів можуть зайняти тривалий час. Проте Apple продовжує активно працювати над розробкою і вдосконаленням Vision Pro, і, ймовірно, ми дізнаємося більше про нього набагато ближче до його офіційного випуску.

подписка на рассылку

Подписаться