Вгору

Новинка від Samsung, потужний і елегантний Galaxy Tab A 9.7


Слідом за серією металевих смартфонів Galaxy A компанія Samsung прилаштувала велику літеру алфавіту до планшетів. Правда, очікування і реальність трохи не співпали - замість благородного металу в Samsung Galaxy Tab A 9.7 виявився не менше благородний пластик.


Дизайн

Незважаючи на лютий когнітивний дисонанс, пов'язаний з тим, що в Samsung знову полюбили пластмасу, враження Samsung Galaxy Tab A 9.7 залишає гарне. Задня поверхня у нього шорстка і трошки «м'яка» по відчуттях, тримати його в руках дуже приємно.


Навколо екрану зроблений гарний кант «під метал», який все вже багато разів бачили у девайсів Samsung. Однак якщо раніше ця окантовка в лічені дні покривалася подряпинами, то зараз тут використовується, здається, більш довговічне покриття.


У моделі два динаміка на нижній межі. Обидва гучні, дивитися фільми і грати в ігри з таким звуком дуже приємно. Однак в іграх доводиться обережно тримати планшет в руках, щоб не закрити один зі спікерів пальцем.


Органи управління стандартні: апаратна кнопка під екраном і сенсорні кнопки «Диспетчер завдань» і «Назад» по обидва боки від неї. Сенсорні кнопки позбавлені підсвічування. З їх чутливістю все настільки добре, що навіть погано - я постійно чіпляв то одну, то іншу, коли перекладав апарат з рук в руки. Так що якщо Samsung коли-небудь відмовиться від всіх цих архаїчних рішень і, як інші компанії, перейде на екранні кнопки, я буду щасливий.



екран

Ємнісний 9,7-дюймовий екран отримав скромне на наші часи дозвіл 1024х768 пікселів. Тип матриці виробником кокетливо не уточнюється (в інтернетах пишуть, що PLS), і судячи з того, як екран відблискує на сонці, на ньому все-таки злегка заощадили. Втім, запас яскравості все одно залишається досить пристойним, і якщо знайти хоч якусь тінь, то з пристроєм можна працювати навіть в яскравий сонячний день.


У плані налаштування температури кольору, планшет надає нам всього дві опції: «адаптивний дисплей» для звичайних завдань і спеціальний режим для читання, зсувний колірний баланс в сторону жовтого кольору.


Samsung Galaxy Tab A 9.7 працює під управлінням операційної системи Android 5.0.2 з фірмовим інтерфейсом Samsung - знайоме поєднання ще по Samsung Galaxy Alpha, хоч і без «флагманських» фішок типу S Health.


Однак, оскільки перед нами пацієнт з принципово іншим за розміром екраном, у Samsung Galaxy Tab A 9.7 є свої цікаві особливості. Наприклад, саме в такому форм-факторі відмінно грає мультіоконность. Дуже зручно одночасно відкрити браузер і Youtube, щоб почитати гайд з розвитку героя в Heroes of the Storm і одночасно подивитися відповідний летсплей. Цей режим активується натисканням сенсорної кнопки «Диспетчер завдань»: дуже зручно, коли робиш це усвідомлено, і дуже дратує, коли в черговий раз випадково чіпляєш її пальцями. Ну і окремий респект Samsung за фірмову сенсорну клавіатуру, де цифровий блок розміщений над буквами, а також є стрілочки для переміщення курсора. Я не знаю, чому такі ж клавіатури не зробили всі інші розробники, включаючи велику і жахливу Google, але це вони даремно.


начинка

Всередині у цього планшета все дуже схоже з тим, що ми бачили в Samsung Galaxy A5: чотирьохядерний процесор Qualcomm Snapdragon 410 APQ8016 (1,2 ГГц), графічний прискорювач Adreno 306, півтора гігабайти оперативної пам'яті в версії з Wi-Fi і повноцінні два гігабайти в LTE-моделі. Працює все це, загалом, непогано. Хоча графіка в іграх средненькая за якістю, гальм немає, і грати приємно. Звук, знову ж таки, на висоті - я зняв коротке відео битви з вертольотом в «Modern Combat 5: Затемнення», щоб ви могли самі оцінити все вищеперелічене.





Ще я трохи пограв в «танки» і Mortal Kombat. Гальм дійсно немає, і це набагато важливіше красивостей текстур.



Що до бенчмарков, вони підтверджують ступінь крайнього спорідненості з Galaxy A5. За рахунок більш скромного дозволу Samsung Galaxy Tab A 9.7 навіть трохи швидше буде.


батарея

Планшет укомплектований угодованої батарейкою на 6000 мАг, яка заряджається дуже довго, а розряджається ще довше. У мене вийшло вичавити 11 годин відтворення Full HD на автоматичній яскравості, а якщо дивитися відео в SD-якості, можна отримати ще годину з невеликим додаткового екранного часу. Тому планшет доводиться заряджати раз в декілька днів, а то і рідше - залежить від того, чим ви плануєте його завантажувати.


Камера

У Samsung Galaxy Tab A 9.7 вбудована проста 5-Мп камера з автофокусом, яка зірок з неба не хапає, але сфотографувати якусь оголошення, квітка або кота цілком може. Відео камера пише в HD-якості, з досить посередньою картинкою, але дуже гарною якістю звуку. Ще є фронтальна камера на 2 Мп, хоча це більше історія про відеодзвінки, ніж про «Селфі».


резюме

Той, хто цінує в техніці передбачуваність і не женеться за топовим залізом, той візьме даний планшет. Справді, не будете ж ви купувати мамі планшет і потім раз в тиждень копатися в прошивці, бо щось знову пішло не так? Ось для таких ситуацій, коли передбачуваність, увага до дрібниць і стабільність роботи виходять на передній план, Samsung Galaxy Tab A 9.7 буде дуже до речі. Дуже радує відмінний час автономної роботи, зручна і стабільна операційна система, дуже потужні динаміки, досить оперативки і пам'яті!





підписка на розсилку

Підписатися